Skocz do zawartości

Bez czarowania

Iguana

Rekomendowane odpowiedzi

No to dzięki ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę na jeden fragment "Bez czarowania" bo tak się zastanawiam cz przy niektórych branżach nie należy się bardziej szanować to był przykład ale np. "Zarządzanie nieruchomościami Wrocław" to mnie ciekawi jak wy podchodzicie do tego np. opisy gg a takie poważniejsze w cudzysłowiu frazy

Analizując kilka pierwszych stron uważam że fraza nie jestg zbyt trudna. Nawet mogę powiedzieć że do top10 to powienieneś się łatwo dostać . nawet top5 czy top3 po pewnym czasie nie powinno być problemem. Jeśli nie wystawiasz faktury to cena 80 zł.miesiąc na top5 jest dobra. Tylko że Ciężko będzie Ci tylko pozycjonować jedną frazę. Lepiej umówić się z klientem przynajmniej na 2 frazy wtedy i wtedy masz większe zyski a roboty niewiele więcej

Bez czarowania...............

pytasz potencjalną konkurencję za ile to by zrobiła i chcesz bez czarowania? takie rzeczy to tylko w erze ;)

być może ktos z PiO własnie odpisuje tej firmie za ile on by to zrobił :) ale czy to wazne...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

w przybliżeniu:

miesięcznie:

top10- 30zł

top5 - 55 zł

czyli przeliczając za pozycje :

1-80

2-70

3-65

4-60

5-55

6-50

7-45

8-40

9-35

10-30

Wycena ważna 30 dni ;) (no cóż sytuacja i konkurencja się zmienia ) :)

I żeby nie było wątpliwości - nikt rozsądny i tak tej frazy nie zrobi samej za 50zł i więcej.

To wycena dot. obecności w jakimś większym zestawie ~500-1000 zł.

pytasz potencjalną konkurencję za ile to by zrobiła i chcesz bez czarowania?
dokładnie tak pytam i chcę sobie porównać to z tym na ile ja wyceniłem.I oczywiście jednej frazy się nie robi bo dodatkowe same praktycznie mogą wejść przy dobrej budowie strony.

PS. mrtn coraz bardziej mi się podoba system twojej wyceny który przytaczasz już w kolejnym poście tylko coś muszę wykombinować do zliczania tego w skali miesiąca

I w dalszym ciągu czekam na kolegę który oferował że zrobi to za 15zł ;)

Choć mrtn bardzo lubię czytać Twoje posty to z tymi wycenami jakoś nie mogę się przekonać. Weźmy np. że klient po Twoje wycienie stwierdzi że chce płacić tylko za 3 miejsce. I co teraz? Jak mu zagwaranmtować 3 miejsce? Chyba że umawiasz się ogólnie a on płaci tylko za pozycję które osiągniesz ale tu jest mały problem. Czy po jakimś czasie gdy nie uda Ci się dojść do top1 to nie zechce Cię zmienić przecież obiecałeś mu top1 a masz "tylko" top3? A teraz pytanie dla innych - czy ktoś z Was potrafi zagwarantować klientowi TOP1 ? Bo każdy pisze tak jakby to było coś normalnego. Ja kilka miesięcy temu przejechałem się z czymś takim i już nigdy więcej nie zagwarantuje klientowi TOP1 :rolleyes:

Weźmy np. że klient po Twoje wycienie stwierdzi że chce płacić tylko za 3 miejsce. I co teraz? Jak mu zagwaranmtować 3 miejsce? Chyba że umawiasz się ogólnie a on płaci tylko za pozycję które osiągniesz ale tu jest mały problem.
Krótko mówiąc albo się klient decyduje na konkretną pozycje albo wcale. To ja teraz wezmę kogoś żeby mi wypozycjonował strone na fraze pozycjonowanie i podpisze umowę tylko na miesiąc, i to jest niemożliwe do wykonania. Klient albo bierze określoną pozycje albo wcale.
A teraz pytanie dla innych - czy ktoś z Was potrafi zagwarantować klientowi TOP1 ?

Nigdy niemożna klientowi zagwarantować danego miejsca, bo zawsze po drodze może coś się wydarzyć i co wtedy? Wtedy Ty masz problemy bo klient to oleje jeszcze może Ci zaszkodzić Tym i możesz stracić reputacje co za tym idzie kolejnych klientów. Ja nigdy klientowi nie gwarantuje danej pozycji bo nigdy niewiem co mi się przytrafi. Można zagwarantować np top10 ale nie konkretną pozycje.

Fakt trzeba przyznać mrtn ma ciekawy sposób wyceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności