Skocz do zawartości

Bajzel wyników w WP

GrzegorzK

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zauważyłem, że sporo stron całkowicie wypadło z wyników wyszukiwania w WP.

Wcześniej zdarzało mi się już tak, że WP wyrzucało całkowicie jakąś stronę na kilka dni, po czym wracała z powrotem na pierwsze miejsca.

Ale teraz przytrafiło mi się to z wyjątkowo dużą ilością stron. Zaobserwowałem, że wyniki w WP są jeszcze gorsze od tych normalnych...

Pojawiają się TOP10, podstrony, albo prym wiedzie ta sama strona przez 30 kolejnych miejsc.

Czy zauważyliście też coś takiego?

cicik - doczytaj, pozniej sie wypowiadaj :)

Wydaje mi sie, ze umiem czytac.

Pierwzszy kolega powiedzial, ze w wnikach WP jest burdel.

Drugi kolega napisal ze w netsprincie tez.

Wiec ja napisalem, ze WP korzysta z silnika wyszukiwawczego netsprinta wiec jak netsprint ma burdel to WP tez.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

korzysta z silnika, co nie oznacza ze z tej samej kopii bazy wynikow - o to mi chodzi

ale skoro korzysta z tego samego silnika to strony ocenia tak samo/bardzo podobnie czyli w czasie dążącym do nieskończoności burdel w obydwu kopiach będzie identyczny.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Problem w wyszukiwarką WP istnieje już od zeszłego roku, jeśli nie wcześniej. Według mnie problem polega na tym, że coś nawala na linii Netsprint -> WP. Zauważcie, że gdy na WP są spadki, to w Netsprincie strony nadal trzymają dobre pozycje. Wygląda to teraz tak, jakby WP nie korzystało w całości z indexu Netsprinta. W końcu nie wszystkie strony spadają.

Proponuję, by sprawdzić ilość wyników wyszukiwania teraz, gdy jest bajzel i porównać ją później z liczbą wyników wyszukiwania gdy strony powrócą ;)

Przy okazji - pozdrowania dla GrzegorzaK ;)

Heh w chwili obecnej WP pokazuje w wynikach wyszukiwania tylko strony, które znajdują się w katalogu WP.

No i jeszcze przy niektórych hasłach komunikat:

Niestety, wystąpiły chwilowe problemy z uzyskaniem odpowiedzi z jednego z zasobów. Przepraszamy za utrudnienia. Spróbuj ponownie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności