Skocz do zawartości

Dynamiczne słowa kluczowe i czas indeksacji- najnowsze dane.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Zajmuje się właśnie pozycjonowaniem pewnej strony. Dawno jednak nie pozycjonowałem i... w związku z tym mam małe pytanko.

Chodzi o czas indeksacji. Jeśli dziś dodam stronę do największych wyszukiwarek i katalogów, to... po jakim czasie będzie ona widoczna? Pamiętam, że jeszcze kilka miesięcy temu w Onecie byłem już w 2 dzień. Czy nadal mam tak optymistycznie podchodzić do sprawy? ;)

Jeśli możecie- napiszcie o waszych ostatnich przygodach z wyszukiwarkami, jak długo trzeba na nie czekać. Moj serwis startuje dokładnie 1 kwietnia i będzie źle jak wcześniej go 'wypuszczę' przez wyszukiwarki, a jeszcze gorzej będzie jak... stanie się to zbyt późno.

Inna sprawa.

Na ile dynamicznie generowane słowa kluczowe maja wpływ na pozycjonowanie konkretnych stron.

Chodzi o księgarnię gdzie będzie powiedzmy 10 000 tytułów. Chciałbym aby po wpisaniu w Googlach słowa Np. "porady" gdzieś wysoko pojawiła się dokładnie ta podstrona gdzie zamieszczoną mam książkę pt.: "Porady.. młodego skauta" ;)

Dynamiczne generowanie slow kluczowych pozowali mi w łatwy i szybki sposób wrzucić do META odpowiednie słowa. Czy będzie to jednak skuteczne tak jakbym chciał?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Odnośnie czasu indeksacji, to w Onet bez SMSa trwa to od ok. 1 dnia do ok. 2 tygodni, w WP nie ma już opcji bez SMSa, a w Google zależy od przeniesionego LinkPowera.

Pozycjonowanie wyników wyszukiwania / dynamicznych podstron, to zagadnienie o wiele bardziej zaawansowane niż pozycjonowanie stron statycznych. Najpierw sprawdź czy pamiętasz dodawanie, zanim spytasz o to jak całkować po krzywej.

Generowanie tutaj keywords nieco mija się z celem, bo działają one tylko na Onet, a Onet (co słuszne) bardzo krzywo patrzy na wyniki wyszukiwania w swoim indeksie. Do tego stopnia krzywo, że jeżeli miałbym serwis, a do niego podpiętą narośl w postaci klonu DMOZ czy archiwum zapytań API, na pierwszej stronie zrobiłbym UA-cloaking na Inktomi. Nie stawiaj więc wszystkiego na dynamiczne pozycjonowanie w Onet, bo ktoś szybko Cię zakabluje.

Co innego to samo w Google, ale są tacy, którzy nie lubią tego typu działań. ;)

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności