Skocz do zawartości

Dobry serwer za rozsądne pieniądze

Mev

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję już od jakiegoś czasu serwera, abym mógł się przenieść z tmbnet.pl (ze współpracy jestem bardzo zadowolony, ale każde dodanie domeny do DNS, dodanie domeny do kont e-mail, itp, jest robione ręcznie przez admina, denerwuje mnie to bo handluję domenami i sporo roboty z tym jest).

Potrzebuję:

- 1-2GB pojemności (1GB spokojnie wystarczy),

- ~25-30GB transferu miesięcznie,

- ~5 baz danych mySQL (lubię porządek, więc chciał bym mieć dane różnych stron w różnych bazach),

- Działające bez problemów konto e-mail z możliwością tworzenia kilku takich samych adresów w różnych domenach, tj. biuro@domena1.pl oraz biuro@domena2.pl,

- Ładny i co najważniejsze użyteczny panel zarządzania,

- Dobra pomoc techniczna (w razie jakiegoś problemu, żebym nie musiał się denerwować),

- Stabilność - chcę mieć strony, które gdy na nie wchodzę działają, to chyba nie jest dziwne?

W celu:

- kilka stron "zapleczówek",

- prawdopodobnie forum phpBB3 - nie duże ~35k postów,

- generalnie nic jakoś szczególnie "zasobożernego".

Mogę zaoferować:

- 200-300zł rocznie.

Moje propozycje oraz uwagi:

- IQ.pl - w zasadzie jestem najbardziej nastawiony na konto u nich, ale tylko 2 bazy danych, po napisaniu maila z pytaniem o możliwość dokupienia dodatkowych baz na odpowiedź czekam już 2 dzień - "Nasz konsultant skontaktuje się z Państwem w ciągu 2 godzin." :) .

- Kei.pl - Nie podoba mi się panel admina i to, że są różne panele do zarządzania pocztą, stroną, itp. - nie wiem czy jest możliwość tworzenia tych "powtarzających się" maili,

- Progreso.pl - opinie wszędzie niezłe, ale mam do czynienia z tą firmą na co dzień i w tej chwili pomoc techniczna jest po prostu tragiczna.

Aha - z usług tmbnet.pl korzystam od 5 lat i z nowego hostingu chciał bym co najmniej tyle samo, bez konieczności przenoszenia się.

Chętnie wysłucham Waszych opinii, propozycji co do innych firm.

Pozdrawiam,

Hubert

- Działające bez problemów konto e-mail z możliwością tworzenia kilku takich samych adresów w różnych domenach, tj. biuro@domena1.pl oraz biuro@domena2.pl,

- Ładny i co najważniejsze użyteczny panel zarządzania,

- Dobra pomoc techniczna (w razie jakiegoś problemu, żebym nie musiał się denerwować),

- Stabilność - chcę mieć strony, które gdy na nie wchodzę działają, to chyba nie jest dziwne?

to Progreso odpada.

Witam,

Ja mogę polecić neteasy.pl :) wygodne płatności miesięczne / roczne. Brak limitów. Szybkie i wydajne serwery w de (a niedługo pl), loady na poziomie 1,2-1,8 w godzinach szczytu. Szybka i profesjonalna pomoc, aktualne php i mysql, dodatkowo istnieje możliwość zdefiniowania lokalnie nietypowego php.ini pod jakieś specyficzne wymagania.

Panel zarządzania to DA z prostą i funkcjonalną skórką. Załóż konto testowe to zapoznasz się jak to wygląda w praktyce, wg mnie wygodniejsze od wielu autorskich rozwiązań.

Korzystając z ich promocji na mniejszą stawkę o 18% akurat mieścisz się w budżecie.

404.tf

Ja mam konto na iq.pl i jestem zadowolony. Napisałem ostatnio w niedzielę do nich o 17:00 i jakie było moje zdziwienie gdy dostałem odpowiedź po kilku minutach :)

Co do tych Twoich 2 baz to wydaje mi się, że to ciężka sprawa, chodź powinni od razu wg mnie odpowiedzieć, że się nie da tak ustawić :)

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Co do tych Twoich 2 baz to wydaje mi się, że to ciężka sprawa, chodź powinni od razu wg mnie odpowiedzieć, że się nie da tak ustawić :)

Ja na serwerach się nie znam, ale czy dodatkowe bazy to jest jakieś bardzo duże obciążenie czy coś? Ja mam w nich łącznie z 15-20MB danych - czyli nie jakaś ogrmona ilość, po prostu lubię porządek. A co ciekawsze w mailu napisałem, że mogę za nie dopłacić :P

Pozdrawiam,

Hubert

Chodzi o ich politykę, nie stosują "indywidualnych" pakietów z tego co wiem.

https://www.iq.pl/oferta/serwery/basic:

W przypadku, gdy nasza standardowa oferta nie spełnia Państwa wymagań, prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta, przygotujemy Państwu indywidualną ofertę dostosowaną do Państwa potrzeb.

:)

Pozdrawiam,

Hubert

Chodzi o ich politykę, nie stosują "indywidualnych" pakietów z tego co wiem.

https://www.iq.pl/oferta/serwery/basic:

W przypadku, gdy nasza standardowa oferta nie spełnia Państwa wymagań, prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta, przygotujemy Państwu indywidualną ofertę dostosowaną do Państwa potrzeb.

:)

Jak Ci odpowiedzą daj znać :P

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności