Skocz do zawartości

Duża ilość podstron = BAN?

rafalski2007

Rekomendowane odpowiedzi

Za site nie dostaje sie bana. Bany lecą ręcznie - za łamanie tzw. "wskazówek google". Strona o której mówisz - łamie wymogi googla - zawiera całkowicie wtórną i zbędną treść. Jak Cię namierzą - czyli jak wyskoczysz wysoko na jakąś atrakcyjną frazę lub zamieściśż na stronie adsesna - dostaniesz bana. Niezależnie od site.

Arturro 90% zaplecza lamie wskazowki Google. latwiej dostac bana przy wiekszym site bo sie wpada na sporo niszowych fraz na wysokie pozycje, a google stara sie by wylacznie tematyczne serwisy byly w tej sytuacji. dla google duzy site oznacza koniecznosc wiekszego nakladu mocy obliczeniowej, ktora kosztuje. Spamy po 5 podstron na prawde rzadko wycina bo i rzadko kto moze miec z tego pozytek. Ja wrzucam troche nowego spamu co jakis czas gdyz chce zeby google mialo wrazenie ze serwis sie rozrasta.. kazdy ma swoje techniki.

Ja zrozumialem pytanie, jak zrobic zeby nie dostac bana, lub zmniejszyc jego szanse, mimo ze lamie wskazowki Google.

Hmm czyli wyszukiwarka z własnym silnikiem skanującym linki może dostać bana? Co powiecie na site:netsprint.pl - dlaczego netsprint jeszcze go nie dostał?

znaczy się co ty napisałeś własną ??? czy rżniesz wyniki z innych ???

to chyba drobna różnica ??

... wpada na sporo niszowych fraz na wysokie pozycje, a google stara sie by wylacznie tematyczne serwisy byly w tej sytuacji.

od tego google ma pozycjonerów, polskich pozycjonerów :)

IMO warto delikatnie przycinać site do jakieś rozsądnej wielkości np. 10 k z różnych powodów:

- systemy wymiany i tak ograniczają ilość site

- linki ze wszystkich podstron serwisu a link otoczony treścią to zupełnie inne moce pozycjonowania i bardziej ze wskazaniem na tego drugiego jako mocniejszego

- nie narażasz się googlom

- nie obciążasz serwera na którym to stoi.

Wg mnie sprawa wygląda następująco - mozesz i linkowac i nie linkowac, a i tak predzej czy pozniej bana dostaniesz. Zlotego srodka nie ma. Bana jak ktos wczesniej napisal dostaje sie po tym jak osiagniesz wysokie pozycje na jakies frazy- wteyd google lapie Cie szybciej i wylatujesz. I tutaj dla nich nie liczy sie czy masz 5k site'u czy np jedynie 30 podstron.

ps. a tak ode mnie to jesli chcesz stworzyc cos sensownego to postaw szukajke na wlasnym silniku ;)

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności