Skocz do zawartości

domena zaparkowana a nie ma jej w DNS.pl

theNaturat

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno byl spor w Home.pl miedzy prywatna firma a pewna organizacja o pewna domene .pl z mojej branzy (w DNS.pl pokazywal sie wpis, ze "jest postepowanie wyjasniajace") - nawiasem - chetnie bym lyknal te domene, dlatego sledze uwaznie jej losy, aczkolwiek na droping nie moge liczyc, raczej na zapomnienie wlasciciela.

I dzisiaj sobie patrze, juz nie ma postepowania, domena .pl przeszla kilka dni temu do gostka, do ktorego spodziewalem sie, ze przejdzie (ostatnia zmiana we Whois na DNS.pl jest z 21.08.07). I przypuszczam, ze ta druga strona (albo nawet ta pierwsza) wykupila domene .com.pl I tu jest problem, ktorego nie rozumiem. Bo Whois na DNS.pl nie pokazuje, zeby ta druga domena .com.pl byla zarejestrowana (byc moze jest dopiero zarezerwowana), ale na NameDrive jest zaparkowana i kapusta leci z klikania. Jak to jest mozliwe? A moze domenka .com.pl wygasa? Bo ja tego nie rozumiem.

znany na całym świecie wynalazek...

zobacz za tydzien powinno się coś zmienić juz w statusie tej domeny.

No tak, nie wpadlem na to, choc caly czas wszyscy o domain-tasting mowili...ale wierzyc mi sie nie chcialo, zeby domena, ktora przynajmniej jest w Archive.org od Mar 30, 2001 * do Feb 02, 2006 * i jakies pol roku a moze i rok jest juz o nia boj miedzy dwiema osobami, tak nagle nie przeszla do kogos tylko byla zaparkowana za 1,60 PLN w ramach tastingu. No moze ktos ja jednak przejal i testuje (niestety, nie moge powiedziec, czy domena byla dropping czy nie, bo nie mam dostepu do takich danych).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności