Skocz do zawartości

Katalogowanie nie istniejącej domeny

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem, że można przepuścić nie istniejącą jeszcze domenę na około dwa tygodnie przed jej rejestracją, przez wszystkie katalogi itp. automatem typu Adder bez żadnych konsekwencji. Czy to może być prawdą? Fakt faktem nie istniejąca domena nie dostanie bana ani filtra... Co o tym myślicie?

ja robię testy, ale nie kataloguję, a zbieram linki. Subdomenę utworzyłem jakieś 2 miesiące temu, nadal nie ma tam nic, chcę zobaczyć jak się zachowa strona po wgraniu strony. Myślę że jeszcze z miesiąc potrzymam i dam jakąś stronę

Na razie wg. Yahoo

Inlinks (47,652)

więc jest ładnie, więcej ma niż niektóre moje serwisy o które bardzo dbam :)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Słyszałem, że można przepuścić nie istniejącą jeszcze domenę na około dwa tygodnie przed jej rejestracją, przez wszystkie katalogi itp. automatem typu Adder bez żadnych konsekwencji. Czy to może być prawdą? Fakt faktem nie istniejąca domena nie dostanie bana ani filtra... Co o tym myślicie?

spoko :ph34r:

a jaka to domena ?? ;)

Zrobiłam taki eksperyment ręcznie podczas jednego konkursu - praktycznie nie zauważyłam korzyści. Filtr trafił mnie zaraz po kupieniu domeny :ph34r:

• 2 lata później...

Odkopuję, ponieważ temat wydaje mi się być ciekawy.

Jest sobie domena A. Co jeśli będę pozycjonował nieistniejącą subdomenę B.A, która nie istnieje (i nigdy istnieć nie będzie) a jest automatycznym przekierowaniem na domeną A?

Odkopuję, ponieważ temat wydaje mi się być ciekawy.

Jest sobie domena A. Co jeśli będę pozycjonował nieistniejącą subdomenę B.A, która nie istnieje (i nigdy istnieć nie będzie) a jest automatycznym przekierowaniem na domeną A?

Jeśli masz przekierowanie, to pozycjonowana jest domena główna A - tak jakby B.A w ogóle nie istniało

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

nei zaszkodzi. czesto tak robie że nawet po kupieniu domeny nic tam nei ma (w sensie nic nie wskazują DNSy tak aby nawet 404 nei zwracało) a sobie ją powoli linkuje (kataloguję).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

nie powinna - z reguły bana dostaje poddomena. na kilku katalogach mam zbanowane poddomeny bo coś tam (np opisy gg) ale domena głowna niczym nei oberwała.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A co gdybym tą subdomenę mocne zespamował na przykład, xrummerem? Czy może przez nią główna domena, wpaść w jakiś filtr?

Myslę, że zatraciliście tutaj trochę ideę linku i wykorzystania ich przez Google do rankowania stron. Link, z założenia jest wskazaniem miejsca gdzie znajduje się coś wartościowego. Jeśli teraz "nagle" pojawia się wiele linków do strony która nigdy nie istniała to cel takiego przelinkowania jest dla mnie jasny. Obawiam się że dla Google też. Pojedyńcze linki myślę, że by przeszły (ktoś mógł sie pomylić).

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

A według mnie to nic specjalnego.

Normalnie ,że jak nie ma strony to nic się nie dzieje, jak coś się tam pojawi to dopiero wtedy google zacznie naliczać linki zgodnie z kolejnymi odwiedzinami robota po nich.

Robiłem tak kiedyś z jakimś katalogiem stron. Najpierw linkowanie, potem postawienie katalogu. Jak postawiłem w końcu katalog niczego specjalnego nie zauważyłem :)

Nawet jestem trochę zdania ,że można w ten sposób szybko złapać filtra i widzę w tym jakieś uzasadnienie, ale pewnie mogę się mylić.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności