Skocz do zawartości

Klony Karpaty.edu.pl?

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no właśnie.. dla poczucia uczciwosci chciałbym zobaczyc te bany, bo jak widze tysiace uu po kilku dniach istnienia strony, to mi sie mąci sens wielomiesiecznej pracy nad poszczegolnymi projektami - bo efekt finansowy bylby ten sam.

pzdr

co by tu wstawić...

Tak jak mowi deEasy tak dokaldnie jest tyle ze lecą szybko bany i to zalezy tez od wielu czynnikow- serwer, domena itp., a jesli chodzi o bany na adsesne to jest ono zbyt : chytre?? zeby tak szybko bany rozdawac. Po prostu chcą na wszystkim zarobic a o banie w ads za taki spam jak narazie nie slyszalem.

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

Powiązanie z tematem dość luźne, ale doszedłem do wniosku że nie będę zakładał nowego, bo poniższe sajty coś wspólnego z Karpatami mają. A w ogóle to site:karpaty.edu.pl zwraca pusty wynik ;) Ale PR 4 stoi ładnie hehe.

Takoż więc wracając do poprzedniej myśli - chwalić się, kto kradnie content z mojej stronki na

www.eszkola.waw.pl

www.eodziez.waw.pl

www.esport.waw.pl

www.elazienka.waw.pl

www.ekawa.waw.pl

www.ekosmetyki.waw.pl

www.efirmy.waw.pl

www.eprzyroda.waw.pl,

www.ekomputery.waw.pl

www.mojerajstopy.info

www.mojabielizna.info

www.swiatreklamy.info

naszenieruchomosci.org

? Swoją drogą fajny design, szkoda że taki sam na każdej podstronie :lol: Zawartość stronek też byłaby ciekawa gdyby się nie zmieniała na F5 :]

A czy nie powinno tez zbanowac konta Adsense za taki spam ????

Będą bany lecieć i na adsensa i na ten spam. Prędzej czy później. Jestem w stanie się założyć, że nikomu inwestycja w ten skrypt się nie zwróci. Potraktowałbym to jako ciekawostka.

nikt ciebie nie zmusza w inwestowanie.... naucz sie programowac - zainwestuj w swoja przyszlosc hehe

no właśnie.. dla poczucia uczciwosci chciałbym zobaczyc te bany, bo jak widze tysiace uu po kilku dniach istnienia strony, to mi sie mąci sens wielomiesiecznej pracy nad poszczegolnymi projektami - bo efekt finansowy bylby ten sam.

pzdr

zazdroscisz tych tysiecy uu? ze ktos ma łeb na karku i "zaoral" gugla na nowym algo?:)

Ibanez nie wiem czy w ten skrypt sie zwróci - lecz skoro kosztuje 3,5 K to przy sprawnej osobie zwróci się w tydzień. A pozniej bedzie sie zwracał w co 3 dni. To tylko zalezy kto go bedzie uzywał i jak jest wytrwały.

Pierwszą stronę typu karpaty postawiłem w 2004 roku jak tylko wszedł program adsense do PL - nie wydawałem na skrypt bo mam od tamtej pory swój. Od polowy 2005 tego typu stron powstało 1000 razy tyle jednak nadal się opłaca.

Jerry czy lecą szybko bany - nie. To wszystko zalezy jak się trafi, mam jeszcze takie z 2004 w indeksie, a mam takie co dopiero poleciały a były od 2004,2005,2006,2007 - jedna mają 3 lata, drugie 2, inne 2 tygodnie i lecą. To wszystko kwestia jak się trafi, zróżnicuje i ma szczeście.

Jedna z 2004 poleciała jakieś 3 msc temu choć ta była zapewne zgłaszana przez setek userów - nawet PIO :) bo nie raz na jej temat były wielkie dyskusje gdy zacząłem stawiać tego typu strony - wtedy ;) były celem ataku.

Najważniejsze że mają się dobrze ! szybko się indeksują - choć ja nie walcze o wielkośc indeksu a o traffic.

Przykladowe statystyki - nie wiem ile mają UU - bowiem interesują mnie uzytkownicy/wizyty/odslony a w stat biznes nie pokazuje czegoś takiego jak UU.

staty.jpg

Postawienie i indeksowanie tego typu stron nie jest jakos czasochlonne jak dobrze się rozwiąże kwestia wewn. linkowania. Stawia sie nowe nie dlatego ze lecą stare. Nowa osiaga duzy traffic, pozniej na okolo 6 msc ten traffic spada co widać, lecz ;) przydaje sie ona do wsparcia nowej i linkowania tematycznego podstron z innych domen które mają już jakas historie w google.

Obecnie zmieniam koncept idąc o krok do przodu bo zbyt wiele :P już się tego robi. A nowe rozwiazanie pozwoli znów przez rok łatwo osiągać traffic.

Tylkow tym wątku dziwi mnie jedno: ja nigdy nie wypuściłem skryptu publicznie - na sprzedaż - czy to za 3,5 K czy za 99 zł. Skoro coś zarabia to chyba się nie sprzedaje tego za 99 zl ;) bo to zaledwie 40 USD.

Jak ta za 99 zł poza indeksowaniem przynosi traffic to ja chętnie kupie :rotfl: może bedzie coś co mogę uzyć w swojej nowej. Jednak przeraża mnie fakt że ktoś zarabia i kusi się sprzedażą za 99 zł.

Ibanez nie wiem czy w ten skrypt sie zwróci - lecz skoro kosztuje 3,5 K to przy sprawnej osobie zwróci się w tydzień. A pozniej bedzie sie zwracał w co 3 dni. To tylko zalezy kto go bedzie uzywał i jak jest wytrwały.

Zgadzam się.

Dla mnie jednak to jest takie SEO-dresiarstwo - bez obrazy - opowieści, ilu to gościom na dyskotece ostatnio walnąłem po zębach (ile mojego spamu jest wysoko w wynikach i jaki traffic osiąga).

Powiedz szczerze - co z tego trafficu - zakładając że mówimy teraz tylko o ruchu - oprócz satysfakcji właściciela jest?

A ja trochę z innej beczki: baaardzo współczuję G i innym w branży bo przyszłość będzie ciężka dla nich. Powstaje coraz więcej generatorów zaplecza, gdzieś tam w zakamarkach domów (lub o ironio, w garażach) powstają już całkiem sprytne rozwiązania dzięki którym generowane teksty będą poprawne gramatycznie a nawet sensowne i tematyczne. Naprawdę nie wyobrażam sobie jak walczyć z generowanymi tekstami, których nie sposób odróżnić od tekstów pisanych przez człowieka. A już na pewno nie będzie potrafiła zrobić tego maszyna. Stron codziennie przybywa, skąd brać moc obliczeniową na ich dokładną analizę? To będzie walka z wiatrakami, będą musiały nastąpić gigantyczne zmiany jeżeli jeszcze będziemy chcieli cokolwiek znaleźć w Internecie.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Ibanez - chyba logiczne że skoro jest traffic to jest z tego pieniądz.

Nie wyobrażam sobie stawiania czegoś co ma traffic by latać i się po małym dotykać z posiadanej satysfakcji.

Ludwik nie słyszałem by Google zakazywało w Ads tego typu stron - a używam Adsense od 2004 r.

Co prawda moje strony nie przypominają karpaty - lecz zasada taka sama. Tak więc traffic zmienia sie na pieniądze. Ruch zawsze można sprzedać. Szczeg. ze takie strony mają dobrą konwersje dla sprzedającego.

Dla mnie jako wydawcy natomiast osiagaja zadawalający ctr i ecmp. Tak więc reklamodawca zadowolony - bo ROI jest korzystniejsze a efekt ten sam.

MariuszT zgadzam się z Tobą, sam posiadam kilka nad którymi pracuje - lecz widzisz ludzie rozwijają tego typu strony by nie być w tyle. Jedni webmasterzy tworzą serwisy web 2.0 licząc na rozwój,inni je pozycjonują a jeszcze inni nie tworzą serwisów tylko zapodają skrypty i te serwisy się same tworzą. Poprostu każdy z webmasterów/seomasterów działa na jakimś poziomie. Ja uważam że teraz czyli koncowka 07/ do polowy 08 bedzie dobrym okresem na stawianie wartościowych stron - i staram się zwiększać ilość dobrych w stosunku do złych. Czyli złe zarabiają na dobre a dobre po to żeby były na wrazie co.

Ludwik nie słyszałem by Google zakazywało w Ads tego typu stron - a używam Adsense od 2004 r.

Kiedyś cytowałem odpowiedź polskiego google, sprowadzającą się do stwierdzenia, że dozwolone jest wyświetlanie AdSense na stronach z wynikami wyszukiwania. Jak znajdę maila to wkleję cytat.

Znalazłem:

Pisałem o wyświetlaniu reklam w wyszukiwarkach, w których na podstawie wyszukiwanego słowa "...zostanie utworzona podstrona, która może być zaindeksowana w google. Takich stron w sieci jest dużo...." i w tym miejscu podałem własny przykład - nie na bazie tego sławnego skryptu.

Odpowiedź jest krótka, z adresu adsense-pl@google.com

"Witamy,

Dziękujemy za wiadomość.

Pragniemy poinformować, iż wyświetlanie reklam AdSense na stronach z wynikami wyszukiwania jest zgodne z Zasadami Google AdSense. Dziękujemy za współpracę.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense"

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności