Skocz do zawartości

Kim jest elektorat PiS ?

btravio

Rekomendowane odpowiedzi

Platforma razem z SLD jest w stanie zrobic duzo dobrego dla tego kraju. Watpie zeby platforma mogla rzadzic sama po wyborach. jest jednak szansa ze do glosu nie dojdzie rokita i skieruja sie w strone centrum ->LIDu a nie socjalistycznej lewicy-> PISU.

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Parę razy o tym pisałem, ale myślę, że Polsce może pomóc tylko inny system wyborczy. Okręgi jednomandatowe zmuszą partie do wystawienia kandydata o "dobrej jakości", wiec się dobrze zastanowią kogo wystawić. Dalej - kandydat musi mieć adres w dowodzie osobistym w tym okręgu - chodzi o to, żeby centrala partyjna nie rozstawiała sie po całej Polsce. Okręgi jednomandatowe sprzyjają polaryzacji sceny politycznej na dwa silne obozy, a partia, która wygrywa wybory zazwyczaj może rządzić samodzielnie.

Eksperyment Discover.pl

Normanos Ty mnie zle zrozumiales - to że nie popieram PO nie oznacza że popieram PIS.

Dziwi mnie takie rozgraniczanie sprawy, nie jestes za PO to jesteś za PIS.

Mi nie podoba się wcale to jakie ustawy wali PIS ale wiem że PO nie jest lepsze.

PO podobało mi się do momentu ogłoszenia wyników - jak zobaczyłem 1 komentarz TUSKA prawie z łzami w oczach jak 5 letnie dziecko to mi się śmiać chciało bo zachował się jak dziecko które przed kioskiem nie dostało zabaweczki.

Tutaj raczej chodzi o mentalność polaków - dają nam to czego większość oczekuje ;). Gdyby tak nie było ludzie dawno wyszliby na ulice i nie tworzyć białe miasteczka.

Dlaczego nie głosować jest lepiej niż oddac glos bez wyraznego przekonania. Bowiem właśnie ten niski procent ludzi którzy zagłosowali pokazuje polityką że coś jest nie halo ! że czas się zabrać do roboty bo ludzie mają już to w du**e a jeszcze tak dalej to dopiero będzie dym.

Mi nie żyje się źle - czy to PIS czy to PO, wiem że mogloby zyc sie latwiej - ale nie bede tego zawdzieczał ani PISowi ani PO tylko swojej pracy. Lecz wiem jak sie zyje ludzia ktorych znam i jak sie im zyc bedzie nadal.

W PISIE denerwuje mnie wiele rzeczy, denerwuje mnie obecnosc kosciola w polityce, denerwuje mnie że do średniej zalicza się religie - skoro coś jest wiarą to ma być czystą wiarą - tym wlasnei kosciol pokazal jakiego gowna siegnol. Jeszcze troche to zmusza Państwo do placenia skladek dla tych co maja podpisy z mszy niedzielnej. Uwazam ze dziecko ma chodzic na religie bo chce, ma sie uczyc bo wierzy a pierdzielenie że przecież się uczy i ma być nagradzane zabija sens wiary. Oczywiście mojemu dziecku ten pomysl sie podoba i ok, choć uwazam że jest dyskryminujący. Pensje dla katechetów - żenada. Kto ich zmusza ? posługa Boża czy poprostu robienie kasiory i wiele mnie denerwuje w tym kraju.

Czy ktoś uzna ciezkie warunki pracy bo zeby cos zarobic na prywacie to sie siedzi po 16 godzin dziennie i wyrywa wlosy :D - czy z tego tytulu dostane emeryture szybciej nie sadze, predzej zawału. I choc popieram pielegniarki bo zasluguja na godziwa zaplate to wkurzaja mnie te wszystkie strajki i bojkoty - nie chcesz nie pracuj, zmien zawod, szukaj lepszego zajecia. Czy ktos sie ludzi pracujacych u prywaciarzy pyta ? czy taki czlowiek moze isc zrobic sobie miasteczko pod sejmem i czy za takimi ludzmi pojda media - NIE.

Już widze jak wszyscy pracujacy u prywaciarzy nie mowie u tych dobrych ale u tych co musza siedziec po 12 godzin dziennie a dostaja za 8 godzin, u tych co socjal jest na poziomie 0 i oni nagle wszyscy wychodza na ulice robic miasteczko - to siegneloby skali wyzszej. Tylko o tym media nie mowia - bo ci ludzie nie wyjda - bo jak wyjda tak ich zony,dzieci z glodu poumieraja.

Choc z tego kraju mozna wyjechac po lepsze zycie - to czy czlowiek majacy np. 40 lat ma wyjechac zostawic rodzine, dom ? bezsens - mlodemu jest latwiej podjac taka decyzje.

Jak mialem 20 lat, bez rodziny na glowie to moglem mowic co mi sie nie podoba, ale jakbym teraz pracowal dla kogos majac rodzine to mysle ze raczej bym za wysoko nie skakal - (oczywiscie w miare mozliwosci wzgledem doswiadczenia i umiejetnosci).

Tak czy tak nie zaglosuje - po to wlasnie bym moj brak glosu byl glosem niezadowolenia z polityki i tego co sie dzieje. Mysle ze takich ludzi jak ja w tych wyborach bedzie bardzo duzo. Bo ludzie maja dosyc, zawiedli sie, maja dosyc seks afer, leppera, rydzyka, tuska i pisiorow.

Platforma razem z SLD jest w stanie zrobic duzo dobrego dla tego kraju.

Ja bym się na PO nie obraził, gdyby związała się z SLD...

ludzie, bez przesady, to już o głupotę się ociera, już zapomnieliście jak 3 lata temu było? przeklinaliście SLD jak się tylko dało, w połowie swojej kadencji miało 5-8% poparcia (wg. sondaży)...

teraz, z Olejniczakiem to już nowe SLD? hehe...

z resztą Olejniczak w tamtym rządzie też był, pokazał co z kolegami potrafi...

tylko nie zachwalajcie poprzedniej kadencji, bo zaraz dojdziemy do tego, że za komuny to było całkiem dobrze, nie było bezrobocia, no i Polacy w piłkę nożną odnosili sukcesy...

Wyczekiwanie z ustęskieniem po dwóch latach na rządu PO-SLD, oraz twierdzenie, że SLD jest w porządku jest lekką schizofrenią, gdzie Ci, którzy jak rządziło SLD-UP wyklinali ich na wszystkie możliwe sposoby? Gdzie Ci, którzy jak rządziło AWS ich wyklinało a widziało jedyną szansę w SLD-UP? Zawsze lepsi są ci, którzy są gorsi.

Zgadza się Kawiorek że było lepiej:

1. Każdy miał pracę.

2. Mimo, że każdy miał pracę, nikt nigdy nie pracował.

3. Nawet mimo tego, ze nikt nie pracował, plan był zawsze wykonany w

ponad 100%.

4. Nawet mimo tego, ze plan był wykonywany w ponad 100%,

nie można było niczego kupić.

5. Nawet mimo tego, ze nie można było niczego kupić, wszyscy mieli

wszystko.

6. Nawet mimo tego, ze wszyscy mieli wszystko, wszyscy kradli.

7. Nawet mimo tego, ze wszyscy kradli, nigdy niczego nie brakowało.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Panowie i Panie ja sie nie wstydze ze jestem bardziej za PISEM niz PO I SLD...w SLD tylko twarze sie zmieniaja ,na moje oko to SLD 2,na komuchow na pewno nie bede glosowal...moze PIS czasami przesadza ale poparcie swiadczy o tym,ze nie robia az tak zle w kraju jak piszecie....wiadome jest ze zwolennicy PO beda przeklinac PIS i na odwrot ale tak na zdrowy rozsadek?chcecie zeby w Polsce rzadzili nastepcy Millera?

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności