Skocz do zawartości

Czy można wypozycjonować mini?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Czy komuś udało się wypozycjonować katalog pod określoną frazę (raczej popularną niż niszową) ? Próbuję różnymi sposobami ale nawet nie drgnie (pozycja 200) - kataloguje, precluje, systemy, strony o podobnej tematyce (z top10 na frazę mam 2 linki). Jakby google było totalnie uprzedzone do katalogu - mimo, że jest tematyczny i ma zero spamu. Ktoś sobie z tym poradził?

Pozdrawiam,

Marcin.

- w 3 miesiące dałeś 840 linków (wg yahoo) na nową domenę

- zdecydowana większość z anchorem "german militaria"

- nie ma Twojej strony w wynikach wyszukiwania Twojego adresu

filtr jak nic.

Przyhamuj trochę, zapomnij na jakiś czas o "german militaria" i "militaria links". Linkuj z innymi anchorami, czekaj i sie módl.

a skoro masz juz filtra to nie chamuj - wiekszego nie dostaniesz.

Zalatw sobie duzo dobych linkow, dowal 200 K z jakiegos systemu.

Filtra na filtra nie dostaniesz a jak sadze wrecz uwiarygodnisz swoja strone.

Zadbaj o wiecej linków.

No i oczywiscie pytanie;

LINKI masz PL ? a haslo EN i sprawdzawsz w wynikach EN - to co sie dziwisz że Ciebie niema.

Dodawaj sie do katalogow w wersji EN.

OK, dzięki. Właśnie tak czułem, że przesadziłem z linkami. Z drugiej strony - wejść z googla nie mam w ogóle na jakiekolwiek frazy, wszystko z banerów/linków ze stron pokrewnych tematycznie. Spróbuje w takim powoli linkować inne frazy, zobaczymy co z tego wyjdzie.

--

Sorry za post pod postem, nie wiem jak go usunąć. :)

Od momentu skończenia FSB, czyli dawno. Ale nie linkowałem chyba jakoś totalnie przesadnie - 10 linków dziennie to poważnie takie przegięcie? Poza tym, miałem nadzieje że uwiarygodnie się jakoś linkami naturalnymi (a są naprawdę z dobrych miejsc np. z najlepszego antykwariatu militariów w Europie), co chyba jednak się nie udało. Mam też wrażenie że google po prostu wie, że katalog to katalog i ma być nisko ze względu na kontent.

• 1 miesiąc temu...

Wracając do tematu - na większość fraz wyszedłem z "filtra" :) . Nie mam 100% pewności, co pomogło ale może komuś się przyda: usunąłem sitemape z webmaster tools (i od tego momentu zaczęło coś się ruszać), wywaliłem linki systemowe (tj. prowadzące do mojej strony, teraz mam prawie same naturalne), zdobyłem kilkanaście fajnych, ścisle tematycznych linków (niekoniecznie z wysokim pr, raczej takich od 1 do 4).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności