Skocz do zawartości

[pomysł] webring webwweb.pl

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając jeden z postów zdaje się w pogaduszkach przyszło mi do głowy żeby zrobić jakiś webring na webwweb.pl

webrigni skupiają strony powiedzmy zbliżone tematyką do siebie więc ogólny webring odpada więc może uruchomić tyle webringów ile jest działów głównych:

- Aktualności, informacje, media

- Bezpieczeństwo

- Biuro

- Budownictwo

- Gry i multimedia

- Handel elektroniczny

- Humor, hobby, rozrywka

- Internet

- Knajpy, puby, restauracje

- Komputery - sprzęt i oprogramowanie

- Kultura, sztuka, rękodzieło

- Kwiaty, dekoracje, upominki

- Maszyny, urządzenia, narzędzia

- Motoryzacja

- Muzyka

- Nieruchomości

- Odzież, obuwie, bielizna

- Państwa, miasta, regiony

- Praca i kariera

- Przyroda

- Reklama, marketing, gadżety, poligrafia

- Religia

- Społeczeństwo, organizacje

- Sport i rekreacja

- Strony prywatne

- Telefonia, technika, technologie

- Turystyka

- Ubezpieczenia, finanse, bankowość

- Uroczystości i czas świąteczny

- Uroda i zdrowie

- Usługi

- Wiedza, nauka, szkolnictwo

- Wyposażenie i wystrój wnętrz, ogrody

- Zarabianie w internecie

Co sądzicie na taki pomysł? ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

moze po prostu zrobic tak aby webring dotyczyl wszystkich kategorii oprocz wlasnie tej w ktora wpisana jest strona 

lub dwie opcje do wyboru

Raczej do wyboru. Lub to i to. Bo najlepszy jest klient zainteresowany tematem. Jednak i przypadkowe wejscia, przypadkowych, niezainteresowanych tematem klientow mozna wykorzystac.

Na zlecenie litery w zdania składam.

podstawa webringu beda linki tekstowe

nie chcę buttonów ani bannerów - tylko linki tekstowe wchodzą w rachubę

moze po prostu zrobic tak aby webring dotyczyl wszystkich kategorii oprocz wlasnie tej w ktora wpisana jest strona

To nie bardzo przejdzie bo niektórzy mają dość szeroki zakres tematyki strony i wpisy pojawiają się w kilku głównych działach.

Jednak i przypadkowe wejscia, przypadkowych, niezainteresowanych tematem klientow mozna wykorzystac

Przypadkowe wejścia są bardzo cenne, szczególnie kiedy taki link tekstowy jest naprawdę dobrze skonstruowany i ktoś chce na niego kliknąć, chce dowiedzieć się więcej a to już połowa sukcesu.

Raczej do wyboru.

To jest najlepsze rozwiązanie - uruchamiasz takiego webringa i zaznaczasz z jakich działów tematycznych nie chcesz mieć wyświetlanych wpisów. Osoby które będą chciały wykluczyć prawdopodobieństwo pojawienia się bardzo konkurencyjnych linków np. "pozycjonowanie" wykluczą sobie działy "Internet", "Reklama" oraz "Zarabianie"... pozostali mogliby zostawić u siebie webring swojego działu albo webring ogólnotematyczny.

Czy w takim webringu mają pojawić się jak leci wszystkie wpisy Katalogu czy ma to być uruchamiane tak jak system ogłoszeń, za punkty i tylko dla najbardziej zainteresowanych?

Czy w takim webringu mają pojawić się jak leci wszystkie wpisy Katalogu czy ma to być uruchamiane tak jak system ogłoszeń, za punkty i tylko dla najbardziej zainteresowanych?

No nie wiem czy do konca za punkty:) ale raczej dla najbardziej zainteresowanych. I jeszcze jedno - wazna jest inna rzecz - aby strona byla widoczna w webingu powinny byc z niej co najmniej np. 2 wejscia. To wykluczy wszystkich ktorzy nie umieszcza linku na swojej stronie.

No nie wiem czy do konca za punkty

hehe - widzę że dążysz do tego aby punkty były zupełnie bezwartościowe, ja się tak nie bawię ;)

aby strona byla widoczna w webingu powinny byc z niej co najmniej np. 2 wejscia.

Nie, nie... system rejestracji i monitorowania + ogólnodostępna lista którą każdy będzie mógł weryfikować.

Wyglądałoby to tak: jest wpis w webringu = stronka jest na liście.

Wchodzisz na stronkę - nie widzisz modułu webringu, zgłaszasz mi a ja usuwam taką stronę z webringu z pełnymi konsekwencjami - czyli usunięcie z katalogu, blokada maila i adresu URL aby obyło się bez żadnych oszustw.

hehe - widzę że dążysz do tego aby punkty były zupełnie bezwartościowe, ja się tak nie bawię ;)

To nie tak ;) moga byc punkty ale pobrane jednorazowo np. tylko za dodanie do webringu - np. 100 punktow i koniec.

Bo wiesz - jesli bedzie pobieralo 1 punkt za wisyte to ... ;)

[moderated ;)]

a czy rozwazasz opcje ze na przyklad jesli ktos kliknie na link z webringa dla wlasciciel strony wskakuje jeden punkt ??

To dobry pomysl ale ... moim zdaniem webring powinien byc latwy w implemetacji na stronie. A im wiecej dodatkowych opcji tym bardziej mozna kogos zniechecic.

To ze tutaj wszyscy sobie radza to nie dziwi - ale ja dzisiaj mialem telefon od klienta - Panie, jak mam przedluzyc domene w onecie? Co gdzie mam wpisac? No i musialem klienta za raczke prowadzic :)

Tacy ludzie tez beda - wiec trzeba sie zastanowic -

ilosc stron w webringu = wiecej wejsc ,

lub jakosc stron i adminow - wieksza jakosc wejsc

i to i to ma swoje zalety.

a czy rozwazasz opcje ze na przyklad jesli ktos kliknie na link z webringa dla wlasciciel strony wskakuje jeden punkt ??

Oczywiscie ze tak, ale jak kliknie w link do katalogu, ktory bylby nieodlacznym elementem takiego modulu :)

Ale jak ktos kliknie przez webring z innej strony na wprost na Twoja to jak mam zliczac takie klikniecie - linki napewno w takim ukladzie chcecie bezposrednie, prawda? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności