Skocz do zawartości

Wstrzymajcie wypłaty

mf

Rekomendowane odpowiedzi

To osłabienie złotówki to tylko nasze pobożne życzenia. Kiedy dokładnie rok temu brałem kredyt, to specjaliści od finansów odradzali mi walutowe, bo "przecież złotówka jest już tak mocna, że lada chwila musi tąpnąć, wtedy pan sobie przewalutuje na franki". I co? Minął rok, a złotówka mimo wszystkich seks afer, tragicznych koalicji i odwołania rządu ma się całkiem dobrze. Dolar także się osłabia w dramatyczny sposób, a wszystko po to, aby móc finansować niekończącą się wojnę ze światowym terroryzmem. Fakt faktem, że to wszystko musi się kiedyś skończyć dużą przeceną ale będzie to później niż wcześniej.

Żeby było jasne - ja nie wstrzymuję, bo za miesiąc może być, i najprawdopodobniej będzie, jeszcze niżej. Jak można obserwować od kilku lat, koniec roku to dalsze umacnianie się złotówki do dolara, a ewentualna korekta dopiero z początkiem przyszłego roku.

Sugeruję, że w październiku dolar będzie kosztować w granicach 3 złotych albo wyżej, wtedy też para EUR/USD będzie na poziomie 1.32 USD. Jednak bywa to różnie.

Franek a skąd wziąłeś te 3 złote albo wyżej ? Dolar kosztował tyle prawie rok temu a po drodze mamy ważne opory.

Tomen, może i masze rację, żeby nie wstrzymywać płatności.

Po posiedzeniu FED 18 września będzie przynajmniej tydzien do wypłaty AdSense i czas na realizację zysków, więc USD szybko odzyska siły i będzie kurs w okolicach ~2.85 zł (przy dobrych wiatrach).

Być może na początku października będzie 3 zł, ale to raczej max możliwości tej waluty na chwilę obecną i raczej będzie to krótkotrwałe.

PS. Oczywiście proszę się mną nie sugerować!:D

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Przez 2 lata rządów PIS złoty się umocnił.

po podniesieniu placy minimalnej, kiedy znow bedzie szarej strefy i mniej podatkow wplywajacacych do budzetu, przez co panstwo bedzie musialo wiecej pozyczac, a zeby byc atrakcyjne bedzie podnosilo oprocentowanie obligacji co powinno spowodowac wzrost zainteresowania zlotowka, a tym samym spadek EUR/PLN i USD/PLN.

Tak wiec, im bardziej socjalistyczne panstwo (wiecej PISu w decyzjach) tym zloty mocniejszy.

Odpowiedz na pytanie czy to dobrze czy zle, zalezy od punktu siedzenia.

Dla mnie zle.

polish suicide flew 48 successful missions

Dolar zaliczył godzinę temu 2.6807 i sądzę, że dzisiaj może spaść poniżej 2.68. Ciekaw jestem kiedy się odbije, bo płatności Google w przyszłym tygodniu! ;)

Dolar już nie odbije, może co najwyżej skoryguje trochę do góry. Dopóki USA będzie prowadziło wojny o ropę, przepraszamy - z terroryzmem, to dolar będzie dołowany. Jedyne na co można liczyć, to osłabienie złotówy, choć i na to sie nie zanosi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności