Skocz do zawartości

Wybory

Altinet

Prawybory PiO  

327 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jaką partię zagłosujesz w najbliższych wyborach?

• Prawo i Sprawiedliwość
      39
    • Platforma Obywatelska
      134
    • Lewica i Demokraci
      30
    • Liga i Samoobrona
      5
    • Polskie Stronnictwo Ludowe
      0
    • Inna partia
      18
    • Żadna - nie idę na wybory
      26

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie się podobają te anarchistowskie plakaty - sam sie za niego nie uważam, ale ich plakaty mają sporo racji, mnie najbardziej przypadł do gustu:

wybory4.jpg

czy ten z 2005 nie mowil prawde ? Jedni się w 2005 oderwali i teraz co mamy nowych których siłą musimy odrywać, myślę, że niezależnie kto tym razem wygra będzie to samo.

był jeszcze jeden fajny ale chyba zniknął :|

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• Odpowiedzi 631
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja zaglosuje na PO ale boje sie, ze wygraja i beda w sytuacji bez wyjscia. Widac z sondazy, ze zadna partia nie ma szans rzadzic sama. Jedyna koalicja, z ktora Polacy przetrawiliby PO to PSL - ale oni raczej nie dadza wiekszosci w sejmie. Jesli PO wygra wybory, ale bez wiekszosci - to wole, zeby inna partia sie na tym spalila.

Dziwi mnie tylko, ze PiS ma ciagle tylu zwolnnikow i ze "pokaz fajerwerkow by prokuratura" tak zadzialal na Polakow - PiS od razu polecial w gore w sondazach.

widocznie "glupi lud to kupuje"

niestety ale ludzie nie znaja sie na polityce sa po prostu w tej kwestii analfabetami, nie znaja podstaw

80% ludzi mysli ze jak odda glos na pana na 7 miejscu na liscie partii XXX to ze oddaje glos na niego, prawda jest taka ze to go**o prawda

Twoj glos jest liczony jako glos na partie, potem jest to przeliczane i ostatecznie dostaja sie ludzie wedlug kolejnosci na liscie wybirczej danej partii, czyli 1,2,3,4,5,6 i dopiero przy bardzo duzym poparci ma szanse zostania poslem pan z numerem 7

dzis bezskutecznie probowalem wytlumaczyc jednemu panowi co to jest Park Naukowo Technologiczny i kto to finansuje, pokazalem mu plan rozbudowy mojego Parku w Gdyni a na to pan "kto za to zaplaci" a ja mowie jak dla debila "75% ze srodkow Unii" a on "TAAAkkk, i ja niedlugo bede placic podatki dla miasta duze, 2000 za mieszkanie bede placic"

dalsza rozmowe sobie darowalem celem oszczedzenia sobie nerwow, czasu i dyskusji z kaktusem (IQ = 30)

Używaj Cuilla i Hakii

Dziwi mnie tylko, ze PiS ma ciagle tylu zwolnnikow i ze "pokaz fajerwerkow by prokuratura" tak zadzialal na Polakow - PiS od razu polecial w gore w sondazach.

Czytałem na onecie felieton - To był dobrze przemyślany "strzał w dziesiątkę". Jest duża grupa ludzi, którym sie po 89-tym nie powiodło, zyją w biedzie, nie cierpią bogaczy i cieszą się, że ktoś się do nich "dobrał". To zwykła ludzka zawiść, silniejsza od wszystkich innych uczuć. Ci ludzie zawsze zagłosują za PiS, niezaleznie od tego, czy Ziobro kłamał, czy nie. Tak to wygląda.

Eksperyment Discover.pl

Czytałem na onecie felieton - To był dobrze przemyślany "strzał w dziesiątkę".
zwracaj uwagę na to, kto to pisze, mamy w końcu kampanię wyborczą...
Jest duża grupa ludzi którym sie po 89-tym nie powiodło, zyją w biedzie, nie cierpią bogaczy i cieszą się, że ktoś się do nich "dobrał". To zwykła ludzka zawiść, silniejsza od wszystkich innych uczuć. Ci ludzie zawsze zagłosują za PiS, niezaleznie od tego, czy Ziobro kłamał, czy nie. Tak to wygląda.

jeżeli ta grupa jest duża, czyli mogąca wpłynąć na wynik wyborów to co ona robiła w poprzednich wyborach? ano wybrała rząd AWS, wybrała też rząd SLD, wybrała PiS, i teraz też coś wybierze... wierzysz w to, że ta grupa ludzi czekała 16 lat po upadku komuny na właśnie PiS? :( wcześniej na nikogo nie głosowała? otóż głosowała na każdy rząd! to ta właśnie 'szara masa biednych ludzi' chadza przede wszystkim na wybory i wybiera rząd... i głosują na wszystkich po kolei...

Poprawcie mnie jesli sie myle:

Na zachodzie duzo sie zarabia, duzo wydaje, gospodarka sie kreci, jest cos na stylu "dobrobytu".

W polsce sie zarabia bardzo, bardzo malo (mowie o przecietnym kowalskim), ludzie kombinuja z czym sie da, byle bylo taniej. To z pewnoscia nie sprzyja rozwojowi gospodarki. Wprowadzajac euro chca jakby wymusic na polsce dorownanie zarobkami do reszty europy, bo poza zarobkami wszystko jest juz tak samo drogie a nawet drozsze (elektronika, benzyna, ubrania, mieszkania).

jak to sie skonczy ? katastrofa ! nie wiem czy byliscie ostatnio na ukrainie, ja bylem i gadalem z taksowkarzem, tam jest bardzo zle i bedzie jeszcze gorzej. Wkrada im sie zachod, wszystkie zachodnie nowosci sa duzo drozsze niz w polsce (byle nokia w salonie 1500 PLN, koszulka w Top Secret 150 PLN, pralka 3500 PLN - te rzeczy pamietam) a zarobki to jakas kpina, srednio 120 - 150 $. Mysle ze to robienie z trabanta mercedesa (bo tak bym nazwal to co sie teraz probuje z polski zrobic) wyjdzie nam tak samo na dobre jak ukrainie bo niestety blizej nam wschodu niz zachodu i to sie szybko nie zmieni. Oczywiscie, we Lwowie jest wiecej Lexusow i Hummerow niz w polsce ale to sa nieliczni, zreszta tak samo jak u nas. Powinno sie patrzyc na ogol spoleczenstwa a nie na nowobogackich dorobkiewiczow, ktorym sie udalo...

podsumowujac - zaden decydent tego nie zmieni, na to, zeby bylo tutaj lepiej trzeba jeszcze wielu, wielu lat, rewolucji nie bedzie :P

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

przeciez lexus kosztuje uzywany tylko 15 tys euro

https://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3085491

ostatnio goscila u mnie ciotka z Niemiec, prowadzi jakas sprzedaz materacow zatrudnia 2 dziewczyny, jezdzi rocznym merolem c klassa za 25 tys Ejro

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności