Skocz do zawartości

link pozycjonujący a titel

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Zastanawiam sie czy w budowie linka

<a href="www.strona.pl" title="super strona">super strona</a>

title ma jakieś znaczenie, na jednym z seo blogów przeczytałem że google ignoruje linki które maja taki sam title jak anchor. Najlepiej jest dać inny title rózniący sie od anchoru czy jest to bez różnicy?

Pzdr

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

A czy jak title i anchor jest taki sam to czy taki link nie jest silniejszy?

i drugie: po co miałbym pozycjonować frazę skuteczne pozycjonowanie stron skoro ona mnie nie interesuje (klient mi nic nie zapłaci - umowa jest na pozycjonowanie)?

"We could change the world if god give us the source code."

Między innymi po aby nie wpaść w filtr. Słuchaj kolegi wyżej i poczytaj po co stosuje się tag title. Bezsensem byłoby dawanie takiego samego tagu jak anchora bo nie takie jest jego przeznaczenie. Dlatego uważam że dla google coś takiego ma znaczenie.

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/linki-pozycjonujace/ szukaj w połowie art w paragrafie "Atrybut: Title=”""

oto cytat:

Najgorsze co można zrobić, to powtórzyć w tytule tekst anchor link. Atrybut nie przekazuje wtedy żadnej dodatkowej informacji użytkownikowi, czyli jest bezużyteczny, w związku z tym najprawdopodobniej ignorowany także przez wyszukiwarkę.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Zwróć uwagę na:

najprawdopodobniej ignorowany także przez wyszukiwarkę

Nie ma nic o negatywnym wpływie.

Poza tym, nie:

<a href="www.strona.pl" title="super strona">super strona</a>

tylko:

<a href="https://www.strona.pl" title="super strona">super strona</a>

Skoro w anchorze masz "pozycjonowanie" to w title możesz dać np. "pozycjonowanie stron internetowych" i już się od siebie różnią.

Atrybut nie przekazuje wtedy żadnej dodatkowej informacji użytkownikowi, czyli jest bezużyteczny, w związku z tym najprawdopodobniej ignorowany także przez wyszukiwarkę.

Tak myślałem, że coś źle zrozumiałeś patro. Według powyższego, nie link jest najprawdopodobniej ignorowany, tylko sam atrybut title.

nie link jest najprawdopodobniej ignorowany, tylko sam atrybut title.

Dokładnie takie były moje intencje pisząc ten artykuł...

W mojej opinii dobrze jest gdy title linku (title="super strona") jest tożsamy ze znacznikiem Title (<Title>Super strona</Title>) linkowanej strony...

Logicznie rozumując jeśli opisując link używam tego samego Title co w znaczniku <Title> linkowanej strony oznacza to tyle że Title jest prawidłowo dobrany i że dobrze opisuje zawartość podstrony.

Tak więc reasumując:

Title linku (title="super strona") = Title linkownej strony (<Title>Super strona</Title>) = Wzrost wartości znacznika Title.

Zaznaczam jednak że to tylko intuicja i logiczne rozumowanie nie poparte niestety żadnymi dowodami.

Pozdrawiam

Cez

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Nieprawda, że google ignoruje linki z tytułem identycznym jak anchor...

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności