Skocz do zawartości

Serwer dedykowany

gothen

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie z tego co patrze xxl-web.pl wydaje sie miec jedna z ciekawszych ofert , jesli oczywiscie na tym nie limitowanym laczu da sie przepchnac 1000GB /mc

Kolokacja w polsce to jak na moja kieszen temat nie do podjecia.

Mysle zeby wyprobowac to z 3 miesiace i zobaczyc czy moje spamy beda sie tam czuly dobrze.

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Futuro na kolokację?

Przykro mi ale zbyt pochlebnych opinii nie słyszałem nie mówiąc już o ofercie hostingu.

Słyszałeś to od "naocznych" świadków czy z trzeciej (dziesiątej, dwudziestej) ręki. Bo niestety doświadczenie pokazuje, że wiele głosów krytyki wobec różnych firm pojawia się dlatego, że klienci nie umieją obsłużyć kupionego produktu. W przypadku kolokacji firma ma dać tylko zasilanie i łącze. Cała reszta czyli administracja serwerem to już sprawa klienta. Szczerze mówiąc nie sądzę, że futuro ma złe zasilanie albo łącza. Dochodziły do mnie skargi na support ale rozmawiałem już wielokrotnie z ich konsultantem negocjując ewentualne warunki i muszę powiedzieć, że nie narzekam (zarówno na konsultanta jak i na warunki).

A niestety sprawa wygląda tak, że na Górnym Śląsku firmy chyba popipcyło jeśli chodzi o ceny kolokacji. Dzwoniłem kiedyś do Hogi i zaśpiewali mi 600 zł za 1U serwera Rackowego i 10zł za GB ruchu. Oczywiście wszystko netto. Przy takich cyfrach oferta ProFuturo wygląda dość optymistycznie. Bo nie wiem czemu miałbym płacić za sam fakt tego, że ktoś trzyma w szafie jeden mały serwerek więcej niż 100 pln miesięcznie.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

@cicik od naczonych świadków oraz Klientów których dedykami się zajmowałem, w skrócie mówiąc bardzo długie oczekiwania na reakcję supportu, ok ~6-8 miesięcy temu okresowe problemy z łączami

Nigdy nie piszę o sprawach o których słyszałem z "entej" ręki... i akurat bardzo dobrze znam to doświadczenie :)

PS. gothen we wspomnianym 1TB transferze zdecydowanie interesuj się łączem dedykowanym, a nie rozliczaniem z 1GB bo to Cię wyjdzie drożej.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Mhm wlasnie to zauwazylem.

3zl/Gb to dla mnie koszmar. 10zl to juz nie porozumienie.

To juz typowa opcja dla firm potrzebujacych miejsce na swoj sprzet.

~6-8 miesięcy temu okresowe problemy z łączami

To jednak kawałek czasu. Od tamtej pory mogło się dużo zmienić. Chętnie posłuchałbym opinii od aktualnych klientów. Najlepiej takich co się znają na rzeczy.

Co do 1TB ruchu to przy takim transferze faktycznie lepiej rozliczać się za łącze.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

zdecydowanie tak :)

a jesli chodzi dedyka to zdecydowalem sie na ovh https://www.ovh.pl/produkty/start100m.xml , mam nadzieje, ze wystarczy i tez nie bede sie musial juz bujac z kilkoma hostingami

- tylko chyba wszyscy uciekaja z nazwa.pl i panienka na infolinii oznajmila, ze maja takie zapotrzebowanie na ten konkretny model, ze bedzie pod koniec tygodnia - a zamawialem w piatek (w ofercie maja, ze jest w ciagu 72 h)

Dedyki w OVH są lame.... Każdy kto miał do czynienia z francuska serwerownia to wie, że ograniczają transfer do polski (około 3kb/s). Najlepsze ceny mają Niemcy, Holandia ma wyjątkowo dobre serwery, ale bardzo drogie(szczególnie support).

Odradzam Polskie Serwerownie! Większość z nich np. Webd (LeaseWeb), Superhost (ThePlanet) dzierżawi serwery od zagranicznych serwerowni. Wpięcie serwera kosztuje 500pln co jest wg mnie wielkim nie porozumieniem. Nie ma droższych dedyków niż od takich firm.

Odradzam Polskie Serwerownie! Większość z nich np. Webd (LeaseWeb), Superhost (ThePlanet) dzierżawi serwery od zagranicznych serwerowni.

co to za głupoty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności