Skocz do zawartości

Serwer dedykowany

gothen

Rekomendowane odpowiedzi

Pogoogluj troche, z tego co pamietam, to wypowiedzi obecnych i bylych klientow jest naprawde sporo. A jesli firma ma zmyśloną siedzibe, to jakich wiecej powodow chcesz? Co za roznica czy serwer dziala dobrze czy nie - przy takiej sytuacji dzis moze dzialac, jutro juz nie, ot - loteria...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
to ja bym bardzo prosil o KONKRETNE powody dla ktorych nie forall,
5 wysłanych strategicznie ważnych maili = 0 odpowiedzi przynajmniej w moim wypadku uważam to za wystarczający argument PRZECIW...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ja osobiście polecam https://www.puretec.pl/28.htm

korzystam już przeszło rok czasu, i tylko wraz z rozwojem stron przenoszę się na większe

aktualnie korzystam z opcji "RS 404" za 459 PLN miesięcznie i jedynie do czego mogę się przyczepić to do kiepskiej obsługi klienta.

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

• 4 tygodnie później...

Co sądzicie o serwerze Dedykowanym z ich oferty ?

https://www.hostgator.com/dedicated.shtml

(chodzi mi oczywiście o typowe Linuxy LAMP)

w sprawie dedyków dopiero raczkuje i wolałbym na starcie poznać parę opini na ich ofertę, taki bandwidth, procek, ram i dysk w tej cenie się opłaca? np. 2.500 GB miesięcznie 30 TB rocznie transferu za 6,400zl rocznie.

Myśl i bogać się

ten hetzner.de wygląda bardzo ciekawie, i z tego co czytałem to każdy go tylko chwali i w Polsce i na zachodnich forach.

jaki mam dostęp do serwera na hetzner.de ? jest cPanel itp. ? nie ma z nimi dużych problemów podczas instalacji/obsługi strony ?

i jak ktos jeszcze by mógł i wiedział: jaka wersja MySQL i PHP jest tam standardowo instalowana i jakie kodowanie domyślne porównań w MySQL (czesto problemy z literami przy przenosinach innych niz utf8 miałem) ?

dzięki

Myśl i bogać się

czy jest gdzies jakis temat albo strona / poradnik jak od podstaw postawic taki serwer LAMP na dedyku (takim jak np. hetzner.de)

bardzo bym byl wdzieczny jakby bylo cos do poczytania na ten temat (np. jak zainstalować / skonfigurować sobie ftp, MySQL, php, biblioteki GD, crony, cPanel i wszystko podobne)

szukalem tu na forum w obu wyszukiwarkach ale nic takiego nie widać, są tylko tematy rozbite na części o samym MySQL albo samym php, cronach itp.

Myśl i bogać się

Żeby zrobić to samemu potrzebujesz minimalnie kilkuset godzin siedzenia w papierkach.

Musisz poznać, przynajmniej pobieżnie, system operacyjny, który sobie wybierzesz.

Czyli np. wybierasz Debiana (bo lubię.), wchodzisz na pl.wikipedia.org/wiki/Debian

i tam na dole masz kilkanaście linków do stron. Jak się z nimi zaprzyjaźnisz to zaczynaj.

Nie muszę chyba dodawać, że wcale nie będzie to zrobione dobrze.. raczej na 3-, i to jak masz talent :piwo:

Rozważ opłacenie administratora, przynajmniej do konfiguracji wstępnej.

Jak zamierzasz kupić cPanel to i tak kasy chyba Ci nie brakuje.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

w hetzner daja goły system :piwo: z resztą wiekszosc niemieckich DC daje goły system.

najlpeiej kupic Hetzner server - DirectAdmina - zabezpieczyc i ... można używac.

lektura obowiązkowa: webhostingtalk.pl

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to "troche" wiedzy trzeba jednak mieć ;)

są jakieś dosc tanie i z dobrą opinią serwery dedykowane ale już skonfigurowane, tak jak np. te dedyki tu:

https://www.hostgator.com/dedicated.shtml

czyli takie co juz mają zainstalowane MySQL, Linux, PHP, panel klienta (np. cPanel), biblioteki, dostep FTP

chodzi mi o takie co są serwerami dedykowanymi ale juz całe ustawione itp. Poza tym powyższym nie znam zadnej alternatywy.

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności