Skocz do zawartości

wyszukiwarka w subdomenie czy katalogu

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni dręczy mnie pytanie jak to zrobić. Otóż mam wyszukiwarkę stron i chce zrobić w następujący sposób ala Interia.pl

a każdym artykule na mojej stronie będzie 3-4 odsyłacze do wyszukiwarki do konkretnego wyniku wyszukiwania (bezpośrednio do podstrony z wynikami).

np. będzie artykuł o samorozwiązaniu sejmu i pojawi się tam np. pis które będzie odsyłaczem do podstrony z wynikami w wyszukiwarce nt. pisu

i zastanawia mnie fakt szybkiego przyrostu site'u na wyszukiwarce, bardzo prawdopodobne że szybko uzyskam bardzo duże jego ilości, i nie chcę dostać od razu bana. Więc może zrobić taką wyszukiwarkę w katalogu np. szukaj czy w subdomenie ?

katalog wydaje mi się bezpieczniejszy ponieważ może nie dostanę bana ze względu na wiek domeny, natomiast subdomena jak wiadomo traktowana jest jako nowa strona dla google.

Co radzicie ?

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Ja bym to zrobił w subdomenie- po co ryzykować starszą domenę.

- Dużo bardziej prawdopodobne jest to że usuną subdomenę pozostawiając główną w spokoju,

- dużo mniej prawdopodobne, że po prostu wytną z indexu tylko katalog- raczej poleci cała domena

Wydaje mi się, że w tym wypadku wiek domeny nie ma znaczenia a takie wyszukiwarki są ucinane ręcznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności