Skocz do zawartości

Czy to filtr?

kalinowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zacząłem powoli linkować nową stronę. Ładnie się zaindeksowała... Fraza niestety mocno obłożona, więc nie liczyłem na szybkie rezultaty i wysoką pozycję w krótkim czasie... Linkowałem z katalogów, około 5 dziennie przez kilka dni... Pierwszy spory kawałek do góry i osiągnąłem 150 pozycje. Linkowałem dalej, teraz patrze na niektórych dc jestem 113, a na innych nie ma mnie w pierwszej 200... Czy to jest objaw filtru?

Witam,

Zacząłem powoli linkować nową stronę. Ładnie się zaindeksowała... Fraza niestety mocno obłożona, więc nie liczyłem na szybkie rezultaty i wysoką pozycję w krótkim czasie... Linkowałem z katalogów, około 5 dziennie przez kilka dni... Pierwszy spory kawałek do góry i osiągnąłem 150 pozycje. Linkowałem dalej, teraz patrze na niektórych dc jestem 113, a na innych nie ma mnie w pierwszej 200... Czy to jest objaw filtru?

Nie, na pewno to nie jest filtr. Tak małą ilością katalogów on Ci nie grozi :) A że stronka nowa, to mały "google dance" Cię nie ominie ;)

tak też myślałem... jednak wolałem się upewnić...

Czyli są to normalne skoki nowej strony?

Tak. Mam stronkę ok. miesiąca i poleciała pod paroma frazami z miejsc 20-30. na daleko 200-300., ale już wróciła :)

Także linkuj spokojnie i z czasem wszystko się unormuje.

Ja na swoich stronach obserwuje w miarę stabilnąpozycję poiero po ok 6 miesiącach a niekiedy i po dłuższym czasie. Choć i przy takich stronach skoki mniejsze o kilka pozycji się zdarzają. Więc nie ma co się martwić. Zwiększ tempo dodawania to po kilku tygodniach skoczysz ładnie w górę. I na początku warto zrobić sobie zaplecze tematyczne aby już się starzało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności