Skocz do zawartości

nierzetelna firma wykonująca strony www

gonzo747

Rekomendowane odpowiedzi

Może jednak znawcy prawa odpowiedzą na moje wcześniejsze pytanie? Dobrzy byłoby wiedzieć co można zrobić z taką stroną i do jakiego stopnia można wprowadzać w niej zmiany.

niestety tu nie pomogą znawcy prawa tutaj trzeba prawników. Interpretowanie prawa intuicyjnie (tak jak my to robimy) to duży błąd. Jestem w stanie np. potwierdzić niezbywalność praw autorskich, ale za cholerę nie radzę ci słuchać wywodu n/t szczegółów Twojej sprawy (choćby moich)- od tego są niestety prawnicy :(m a ja i większość z nas może sobie na ten temat luźno podywagować.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Prawda jest tez taka, że jak weźmiesz dziesięciu prawników i postawisz im swoje pytanie to otrzymasz pięć unikalnych odpowiedzi.

Ja podsumowując swoje wypowiedzi i jednocześnie kładąc swój EOT powiem tak. Prawo mówi, że autor ma prawo podpisać dzieło. Nie mówi jak, nie mówi w którym miejscu, nie mówi czy może w podpisie być link. Niech każdy interpretuje to jak uważa za słuszne.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Ok, twórca ma prawa do oznaczania, to oznaczył. A nie jest tak, że właściciel ma prawo do dowolnego dysponowania i może sobie z kolei usunąć tą stopkę? (Nie wiem, to pytanie)

Nie jest tak. W przypadku strony podpisem autora jest stopka. Każdy autor ma prawo podpisać swoje dzieło. Prawa autorskie są niezbywalne więc takiej stopki nie można usunąć. Jedynie autor może dobrowolnie zrezygnować z podpisu.

A nie może się podpisać w kodzie??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności