Skocz do zawartości

Ilość wyświetleń danej frazy w google

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Hi ^^

Zawsze ciekawiło mnie ile razy jest wpisywana dana fraza w wyszukiwarkę google, założyłem nawet topic na tym forum i dowiedziałem sie że nie można tego sprawdzić. Było by to bardzo przydatne w wyborze fraz jakie bym później pozycjonował. Ale ostatnio dorwałem adwordsa i w nim jest właśnie ilość wyświetleń, I sie teraz zastanawiam czy jest sens w adwordsie wypisać wszystkie interesujące mnie frazy i po tygodniu zrobić hierarchie fraz które były najczęściej wyswietlane, czy to jest dobry wyznacznik?

PS. Moja reklama wyswietla sie tylko w wyszukiwarce!

Pzdr

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

I sie teraz zastanawiam czy jest sens w adwordsie wypisać wszystkie interesujące mnie frazy i po tygodniu zrobić hierarchie fraz które były najczęściej wyswietlane, czy to jest dobry wyznacznik?

Dla mnie to +konwersja z poszczególnych fraz to podstawa wyboru słów kluczowych.

Da się w ogóle inaczej? ;)

Tylko budżet musisz mieć odpowiedni, żeby się wyświetlać cały dzień i nie było przekłamań.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

czy jest sens w adwordsie wypisać wszystkie interesujące mnie frazy i po tygodniu zrobić hierarchie fraz które były najczęściej wyswietlane, czy to jest dobry wyznacznik?

Jest bardzo dobry pod warunkiem, że dasz dopasowanie dokładne [słowo kluczowe] i, tak jak akrywko napisał, ustawisz odpowiednio wysoki dzienny budżet oraz cpc, żeby każde zapytanie powodowało wyświetlenie Twojego linku. I reklama nie może być na tyle beznadziejna, żeby powodowało to jej niewyświetlanie się ;)

Zastanawia mnie jeszcze jedna dość ciekawa rzecz, wyswietlenia to jedna sprawa a kliknięcia to druga, czy można porównywać reklamę która znajduje sie z prawej strony do "normalnej" pozycji strony www w wyszukiwarce? Jeżeli na frazę np: "fajna strona" jest dziennie 1700 wyświetleń z czego 51 kliknięć (wg adwordsa) to mając stronę w top 3 na tą frazę to ilu możemy spodziewać sie wejść, więcej niż z adword'sa?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Zastanawia mnie jeszcze jedna dość ciekawa rzecz, wyswietlenia to jedna sprawa a kliknięcia to druga, czy można porównywać reklamę która znajduje sie z prawej strony do "normalnej" pozycji strony www w wyszukiwarce?

https://www.mediarun.pl/news/id/14512/popul...ki_sponsorowane - tu znajdziesz informacje statystyczne co do klikalności w linki sponsorowane. IMO każda branża a nawet każde wyrażenie ma zapewne inny CTR. Czy można porównać? Linki sponsorowane przynoszą prócz trafiku wiele dobrego (mozliwość analizy, uwiarygodniają firmę, dodają prestiżu)

Jeżeli na frazę np: "fajna strona" jest dziennie 1700 wyświetleń z czego 51 kliknięć (wg adwordsa) to mając stronę w top 3 na tą frazę to ilu możemy spodziewać sie wejść, więcej niż z adword'sa?

Zapewne tak. Niekiedy reklamy AdWords lądują nad wynikami naturalnymi na niebieskim bądź żółtym tle, ale i tak klikalność w nie nie jest tak wysoka jak w pierwszą czy drugą pozycję w naturalnych wynikach. Nie bez znaczenia będzie tu także opis strony wyświetlany przez wyszukiwarkę. Powiedziałbym, że nawet ma to kolosalne znaczenie, które powoduje często, że link w wyszukiwarce z dobrym opisem a znajdujący się niżej jest częściej klikany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności