Skocz do zawartości

Popularne keywords, strona wysoko ale brak wejść

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy robiąc strony chcąc nie chcąc zająłem się optymalizacją no i pewnie na obecnym etapie jest to już na pewno tak jak u wielu forumiczów uzależnienie (rankingi, słowa kluczowe, sprawdzanie pozycji).

Tyle tytułem wstępu zamiast marnować bity w dziale "Przedstaw się".

Ostatnio jednak przypadkiem wpadłem na nowe popularne słowa kluczowe w anglojęzycznym necie.

Ponieważ stosunek popularności słów kluczowych w wyszukiwarkach do wielkości konkurencji był i jest fenomenalny postanowiłem że kupię domenę i zrobię stronę tematyczną by w przyszłości zarobić być może na reklamach.

Kupiłem domenę angielską co.uk bo reszta na te tematy była zaklepana.

Nie mniej przewidywania moje się sprawdziły i juz po pierwszym odwiedzeniu przez roboty strona moja z tylko kilkoma zdaniami "welcome" tekstu stała się pierwszą lub drugą w wyszukiwarkach dla owych słów kluczowych.

Na tym mój nos się skończył bo ku mojemu wielkiemu zdziwieniu mimo, że różne narzędzia i serwisy do sprawdzania popularności słów kluczowych dawały od 1000 do 3000 wyszukiwań dziennie, NIKT NIE WCHODZI NA STRONĘ.

Dodam że oczywiście zarówno tytuł jak i "description" strony jest związane z tematem więc w teorii powinienem zebrać conajmniej z 1/3 powyższych "szukaczy" dziennie.

Do tej pory narzędzia typu Submitexpressowy "Keyword Suggesting tool" mnie nie zawiodły, ale teraz coś mi tu śmierdzi ;-).

Czy ktoś miał coś podobnego?

i co to znaczy wysoko ? może wysoko tylko w twoim kompie ? :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1. po pierwsze sprawdzaj pozycje na róznych datacenters. np tu:

https://www.mcdar.net/dance/

2. po drugie faktycznie trudno z fusów wrózyć i coś poradzić, jak nic nie wiemy. Ale jeśli domena 'co.uk' była jeszcze wolna, to chyba za mocne te słowa kluczowe nie są.

3. po trzecie ja też coś takiego zauważyłem - słowo kluczowe ponoć bardzo popularne, strona w top3 a wejść tyle co nic. (przykład słowo: sklepy. Mam stronkę w top 2-3, a najwięcej wejść mam z fraz typu: 'sklepy A', 'sklepy B', 'sklepy C' itp).

Po swoich doświadczeniach doszedłem do wniosku, że te rankingi uwzgledniaja wszystkie pojawienia się danego słowa również w zapytaniach wielowyrazowych. Czyli fraza 'sklepy' jest bardzo popularna nie dlatego, ze wszyscy wpisują słowo 'sklepy', a dlatego że wpisują: "sklepy A", "sklepy B", "sklepy C", itp. Z tych 3 fraz wychodzi, że najbardziej popularne jest właśnie "sklepy", bo wystapiło 3 razy...

pzdr

co by tu wstawić...

niby bardzo rozchwytywana fraza "forum" coprawda nie jestem w top 3 ale 4-6 miejsce, a na kolana kladzie ja np. "komputerowe dobieranie fryzur" i wiele innych - ta jest tez gdzies na pozycjach 4-6

wiec wcale nie powiedziane, ze popularna fraza wiaze sie z milionem wejsc - moim zdanie warto sie pobawic kilkoma latwiejszymi frazami, niz marnowac energie na jedna trudna ;)

nie wiem, czy to sie tyczy dla wszystkich fraz (pewnie sa i takie, gdzie ten system sie nie sprawdzi) - ale ja na podstawie moich witryn zauwazylem, ze wiecej jest wejsc z niszowek niz starannie pozycjonowanych hasel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności