Skocz do zawartości

Blog Search Google vs Google & Pingowanie

Snapshot

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę forum, gdzie szybkość indeksacji jest bardzo ważna. Pozazdrościłem trochę blogerom ich indeksacji stron w kilka minut, więc postanowiłem przyspieszyć indeksację i u siebie. Głosiłem stronę z ciekawości czy to coś da do Blog Search Google. Wszystko zaindeksowało się w kilkanaście minut (3 września). Jednak wszystkie zaindeksowane podstrony w Blog Search są niewidoczne w wynikach Google. Inne (sprzed 2 dni) są już normalnie indeksowane, jednak tamte (które już nawet były w Googlu) są nie do odnalezienia. Czy może ktoś wie jak odzyskać te strony w Google.

Mam jeszcze pytanie odnośnie pingowania sitemaps do Googla. Czy korzystacie z tego, czy macie jakiś przykładowy kod który automatycznie będzie przysyłał pinga i jak często to robić?

Cięcie layoutów do xhtml/css, programowanie w jQuery

Piosenki i muzyka z reklam tv

Mam jeszcze pytanie odnośnie pingowania sitemaps do Googla. Czy korzystacie z tego, czy macie jakiś przykładowy kod który automatycznie będzie przysyłał pinga i jak często to robić?

Pingowanie sitemaps działa i to ładnie ...

co do kodu to wystarczy połączenie z adresem https://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=... np. curl

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Hmmm strony wreszcie powróciły.

Wracając jeszcze do pingowania. Jakieś zalecenia jak często to robić? Lepiej cron'em, czy zawsze gdy ktoś doda nowy temat? Myślę też, że do pingowania zrobić dodatkową mapę z mniejszą ilością podrzucanych podstron (np 20)

Właśnie znalazłem gotowy kod, podłączyłem wszystko lekko przerobiłem i jak widzę wszystko się ładnie zgłasza. Zgłaszanie zrobiłem tak, że jeśli napisze ktoś nowy temat, to wtedy automatycznie zgłasza mniejszą mapę z 20 linkami. Mam nadzieję że da kopa ;)

Dzieki Snapshot, ja z kolei dlubam gsite gravler który niby też daje możliwość pingowania googla.

(a do tego sam robi mapki, aktualizuje, laduje przez ftp i pinguje wlasnie)

Tyle że mojej marnej wiedzy angielskiego nie starczyło żęby znakleżć opcje gdzie ustawiam czestotliwość

tych pingowań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności