Skocz do zawartości

Jaki skrypt na forum najlepszy?

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

Złe porównanie. Forum ma być funkcjonalne i wydajne, a nie przebajerzone i zarzynające hosting wspóldzielony.

Też kiedyś myślałem, ze to wina kiepskich hostingów, że z przemem same problemy. Po zmianie 4 firm poszedłem po rozum do głowy.

Nie każdy pod forum będzie kupował dedyka, zwłaszcza jak na jednym share można pomieścić kilka for z innej stajni :)

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PunBB + dwa dni Twojej pracy w instalowanie modyfikacji itd. i masz idealne forum które wytrzyma setki tysięcy postów na zwykłym koncie shared a przy tym nie ujmujące funkcjonalnością takim molochom jak phpBB ;) Standardowo PunBB jest "gołe i wesołe" ale na https://www.punres.org/ są do niego modyfikacje, dzięki którym uzyskasz każdą funkcjonalność.

Jasne.... a jak wyjdzie update to wszystko od nowa i znowu 2 dni ziut....

Darmowe: phpBB by Przemo.

Płatne:IPB

Taa jasne, punBB to nie dziurawe przemo z updateami co chwilę :P

Kto w ogóle przy zdrowych zmysłach poleca phpbb by przemo na shared ??

404.tf

Ciekawe w którym momencie obaliłeś tezę ;) Przemo jest złym skryptem, źle napisanym, przeładowanym, bez optymailizacji zapytań. Zapytaj każdego dobrego programisty to usłyszysz to samo.

Co ma fakt iż jest wymagający do jego jakości? Jak coś jest kiepsko napisane to i ma duże wymagania, nie utożsamiaj jego zasobożerności z jakąś jakością.

404.tf

• 3 tygodnie później...

nie macie się o co sprzeczać, ja Wam odpowiem na oba pytania. phpBB by Przemo to najgorsze forum jakiekolwiek jest dostępne w necie.

Tak windows może być dobrym systemem wystarczy odpowiednia konfiguracja, lekka modyfikacja i jest bardzo dobrym systemem

a wracając do tematu to jeśli free to smf, a jeśli płatne to tylko ipb

a ja się tak zastanawiam po co się kłócić o badziew phpBB - przecież wielu z Nas tworzy tam jakieś połeczności i na tym zarabia. Podanie skryptu który rozwiązuje większośc problemów: IPB czy Vbiuletin to i tak dużo "uprzejmości".

Ja mysłę sobie tak: mówie ludziom co jest dobre "z doświadczenia" - jezeli ktoś nie przyjmuje tej wiedzy na siłę go zmuszać nie bedę - to ich strata nie moja :P.

Rzuciłeś slogan o dziurach to raz, dwa to zapytaj byle informatyka czy Windows jest dobrym systemem.

Ale o czym Ty piszesz? Bo ja jakoś się doczytać nie mogę :P

Przemo będzie chodził na każdym współdzielonym hostingu (jeśli pozwolą Ci zainstalować) do momentu kiedy na forum będzie wchodziło 5 osób.

Więcej online i masz problem. Uwierz tym wszystkim ludziom z przemo, którzy siedzą na innych skryptach po osiągnięciu jakiegoś pułapu.

Żaden windows nie będzie wywalał porządnego kompa spełniając swoje podstawowe zadania.

O ipb słyszałem nieprzychylne opinie, o vB nie ;P

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności