Skocz do zawartości

Jaki skrypt na forum najlepszy?

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja mam phpbb2 (właściwie miałem) z dodtakami i bez, przemo i phpbb3 - ogólnie SYF ! O ile phpbb3 nie rżnie tak mocno serwera ale jak potrzebujesz dodatki (mody) to już zaczynaja się schody. Wystarczy forum zrobić SEO Friendly i jak google siądze co kilka tygodni na forum to server zdycha.

Po kilku latach pobytu na phpBB posiadam na jednym dedyku dwa serwisy na IPB i procent zajętosci procka jest tak nikły że go czasme nei widzę ;)

Ze skryptów płatnych polecam oczywiscie IPB oraz VB - oba maja polski support (tylko że VB jest jakos w Polsce ... hhmmm ... zapyziały :D )

Przejscie z phpBB na IPB robiłem sam - zajęło mi to dwa dni wraz z instalacją wszystkiego co potrzebne. No i dedyk teraz d efacto odpoczywa i leni się ^_^

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Co do phpBB3, to nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi. Na pewno obciąża mniej niż phpBB2, o Przemo już nawet nie wspominając. Chodzi szybko i sprawnie. Zatem wystarczy dobrze się z nim obchodzić, nie wlaczac niepotrzebnych rzeczy (urodziny, przyjaciele wrogowie, itp.), a wszystkio jest jak najbardziej ok, a i funkcjonalność nieznacznie ustepuje platnym skryptom.

@JARO: Google obiaza serwer poniewaz nie wchodzi jeden bocik tylko np widzsiz ich jako 28 gosci ... no to ejsli 28 botkow zacznie ideksowac forum to zaczyna byc niezla kaszka z rpockiem... przetestowane organoleptycznie na PHPBBPLUS w wersji 1.3 (niemeicka wersja) - serwer staje dęba :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...

słuchajcie a jak ma się sprawa z indeksacją tych skryptów. Mam forum na SMF i wszystko było by świetnie gdyby nie to że się paskudnie indeksuje i nie chodzi tu o szybkość ale o wygląd wyników w googlu. Tytuł jest O.K. ale reszta dla każdej strony wygląda tak samo "Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Listopad 05, 2007, 11:24:15. 1 Godzina, 1 Dzień, 1 Tydzień, 1 Miesiąc, Zawsze ..." W mybb widzę jest lepiej a punbb ma coś podobnego. Macie jakieś sposoby na to?

słuchajcie a jak ma się sprawa z indeksacją tych skryptów. Mam forum na SMF i wszystko było by świetnie gdyby nie to że się paskudnie indeksuje i nie chodzi tu o szybkość ale o wygląd wyników w googlu.

U mnie smf.pl dobrze się indeksuje. Sprawdź, czy nie masz "nofolow" ustawione!

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności