Skocz do zawartości

Jaki skrypt na forum najlepszy?

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Witam

Jak duży musi być ruch na forum phpbb by przemo żeby zbytnio obciążyło serwer? Ja mam konto na Nazwa.pl

Na razie mi śmiga, ale dopiero co zainstalowane przed kilkoma dniami. Póki co, problemów nie ma ale też narazie ruch na forum znikomy.

Jakoś sobie to przemo zainstalowałem ale nie ukrywam że przejście na coś innego wraz z przenoszeniem bazy danych (już troche postów mam) jest poza moimi możliwościami webmasterskimi... :)

A może wystarczy powyłączać w przemo bajery i jakoś to będzie. Wylączyłem shoutbox, dymki, efekty onmouseover, download, galerie i wiele innych mi niepotrzebnych, skróciłem czas przechowywania informacji o nieczytanych postach, dodawanie załączników do PW itd.... Może teraz będzie dzialać :)

Rozumiem że się wywala jak na raz jest np 100 osób na forum. Ale u mnie będzie co najwyżej kilkanaście osób w jednej chwili i kilkaset odsłon dziennie, no może z tysiąc (statystyki ze starego forum na free4web.pl - tylko się nie śmiejcie), to może jakoś to będzie?

Proszę o wszelkie wskazówki co zrobić aby przemo zbytnio nie muliło. Tylko prosze nie dawajcie mi linków do strony przema bo tam wypowiadają się prawie sami miłośnicy tego skryptu - napiszą mi żebym zmienił hosting...

No cóż... na początku miałem zamiar z tego korzystać. Potem dopiero przeczytałem tu na forum jak to jest z przemo, więc powyłączałem bajery.

Poza tym, ja tak sobie się na tym wszystkim znam. Początkowo instalowałem zwykłe phpbb2 ale miałem potem problemy z zainstalowaniem odpowiedniego stylu i właśnie potrzebnych modów. Te instrukcje instalacji... tu nadpisz plik, tam coś zmień, a tu znowu jakiś parametr... :)

A w przemo wszystko było "w paczce". Skopiowałem pliki i nacisnąółem "instaluj". Potem wystarczyło ew. wyłączyć to czego nie chcę. Pytanie: czy to wyłączenie starczy aby forum nie obciążało zbytnio serwera?

to zależy od hostingodawcy kiedy jest małe a kiedy duże. Na sheetowych serwerach jak nazwa.pl nawet małe forum z 100 aktywnymi userami może stać się wielkim na innych przy 1000 aktywnych użyszkodników nie będzie problemów. Zawsze możesz na nazwie założyć forum i jak się rozrośnie przenieść gdzie indziej np. jakiś zagraniczny serwer lub wykupić dedyka pod to.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 5 tygodni później...

Smf się paskudnie indeksuje chociaż pozycje w googlu łapie bez problemy ale site jest niski w porównaniu do mybb przy tej samej ilości postów i podobnym linkowaniu.

Też są pewne problemy z tytułami opisami itp w gołym jest to nędzne a mod seo costam nie na każdym serwerze chce chodzić mi na ovh nie działa.

Pokręcona jest też sprawa uprawnień ale da się z tym żyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności