Skocz do zawartości

wylot z indexu

adamk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Po jakim okresie "nie" działania strony wylatuje ona z indexu?

Czy przekierowanie jej na inny adres o tym samym content jakoś przedłuży jej byt?

Mam przeprowadzke domeny i admin hostingu zagwarantuje mi prawidłowe działanie za kilka dni i do tego czasu musze kombinować.

ehh nie dokładnie o tym mówiłem, ja nie zmieniam domeny ani adresu, nic procz hosingu i ip sie nie zmieni, chodzi mi tylko o to jak długo strona może być nieaktywna by nie wylecieć z indexu g.

mogę zrobić chwilowe przekierowanie na inny adres tej samej zawartości strony ale to chyba nic nie da

ja miałem dwie 8 godzinne przerwy (w nocy, sobota/niedziela i niedziela/poniedziałek), tak to zorganizowali w firmie hostującej aby przerwa była jak najmniej dotkliwa dla użyszkodników,

no ale googlebot to wyjątkowy użyszkodnik i strony poleciały... oczywiście nie całe site, ale stopniowo wylatywały i wracały podstrony, tak jakby przy pierwszym 404 dla podstrony była ona od razu do wycięcia kwalifikowana, przy następnej wizycie robota, gdy już dana podstrona działała to powracała do wyników,

od wycięcia do powrotu mijało ok. 3 dni, oczywiście wycięcie nie następowało od razu, też z opóźnieniem, im głębiej na stronie tym później,strona główna wyleciała najszybciej i najszybciej (po 3 dniach) powróciła...

także różnie to może być :)

w tym czasie miałem też przerwę kilkudniową związaną z tą zmianą serwerów (zmieniły się IP serwerów DNS, a ja je miałem podane właśnie jako IP, a nie domenę, małą strona, rzadko ją odwiedzam, spostrzegłem się po tych kilku dniach) to strona poleciała na dłużej, z 10 dni,

//edit

było to chyba w maju...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności