Skocz do zawartości

Flash

nonname

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam za zadanie wypozycjonować www.rechziegel.pl na slowa fotografia ślubna, fotografia okolicznościowa, tylko ze strona ta to tylko flash osadzony w index.php.

Wiadomo że google nie do końca sobie z tym radzi przynajmniej tak przeczytałem i w zwiazku z tym

tak mi sie przynajmniej wydaje konieczne jest dodanie podstron (w html) tylko ze to zburzy koncepcje strony.

I tu mam pytanie co zrobic w takim wypadku? cloacking z zawartoscia tylko dla google?(ale google moze zablokowac) czy stworzyc podstrony ale tak zeby nie byly one widoczne dla ludzi jedynie dla botow (linki sa ale np tego samego koloru co tlo, mieszcza sie pod jakas grafika itd) a moze wystarczy sama stopka na dole z krotka informacja, 3-4 zdania.

Kolejna sprawa to: jak wpisze w google.pl > rechziegel bo tak sie gosciu nazywa to pokazuje mi ze strona jest zindeksowana widac dwa linki jeden do index.php co mnie cieszy ale drugo bezposrednio do main.swf czyli do pliku flasha w dodatku pokazuje jakies smieszne (<p align="left"><font face="Tahoma" size="12" color="#2f3128 ...) teksty https://www.google.pl/search?source=ig&...+Google&lr= jak zrobic zeby nie pokazywalo zindeksowanego swfa. Plik robots.txt?

Jego zawartosc u mnie to

User-agent: *

Disallow: /strona.swf

a i tak indeksuje...

Panowie jak to ugryzc?

Pozdrawiam

nonname

Poczytaj o <noembed> - nikt nie broni wstawienia tam tego samego tekstu, który jest we flashu.

sprobuje wiec w tym tagu dac linki do podstron dla robotow, zobaczymy co sie stanie :)

Jest to moje pierwsze pozycjonowanie co nieco juz poczytalem, jednak chcialbym popytac sie ludzi

z doswiadczeniem.

Ok znalazlem w narzedziach google opcje wyrzucania z baz google zasobow strony.

Czy macie jeszcze jakies rady ktore powinienem zastosowac oprocz podstron w embed?

Nie chodzi mi tutaj o linki czy katalogi tylko o optymalizacje kodu strony.

Pozdrawiam

NN

Dobra to sobie sam odpisze ;) hehe bo nikt mi nie chce odpisac ueeee :P chyba ze malo kto ma pojecie o pozycjonowaniu flasha.

Zakladam ze jak stworze alternatywna tresc dla flasha w znacznikach embed i google ja zindeksuje i wyswietli w wynikach wyszukiwania to uzytkownik zostanie przeniesiony do alternatywy czyli brzydkiego htmla jak sie od tego ustrzec?

heh pewnie i tak nikt nie odpisz jakbym mial nick Gosia, albo Ania to posty by sie posypaly :) pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności