Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 - raz jeszcze

Meham

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wiem, że temat był poruszany 1000 razy, ale jak każdy, uważam swój przypadek na tyle ważny, by zawracać wam głowy ;)

Zacznę od tego, że serwis mam w czystym html bez PHP (na którym się nie znam).

Mam stronę na serwerze home.pl i tam ma adresik www.???.home.pl wykupiłem domene eu i podpinając pod nią otrzymałem www.???.eu choć

oczywiście ta z home.pl nadal świetnie działa. Pozycjonuję i używam tej z eu, do tej pory google nic się nie przyczepiło o duplicate content itp. więc pytam.

1. Czy mam zrobić jakieś przekierowanie?

2. Jak je ewentualnie zrobić (co i gdzie wkleić w kodzie, w sekcji meta czy body)?

Pozdrawiam

Meham

utworz w katalogu glownym (czyli public_html lub www, nie wiem jak jest w home) plik .htaccess z nastepujaca zawartoscia:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.domena.eu [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.eu%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

• 3 tygodnie później...

Odkopuję, gdyż mam problem.

Jest sobie stronka na serwerze Republika.onet.pl - pakiet "Ja w Sieci". Czyli brak php i dostępu do .htaccess

Aktualnie ta sama strona jest już wgrana na nowy "normalny" serwer i jest na nowej domenie.

Jak zrobić przekierowanie tej starej na nową? Stara ma bardzo dobre pozycje, więc zależałoby mi na przekazaniu "mocy". Oczywiście obie będą dalej przedłużane.

Z góry dzięki za pomoc.

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności