Skocz do zawartości

Indeksacja podstron spostrzeżenie

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś potwierdzi, ale z jedną witryną mam takie doświadczenie.

Że większe zmiany na wszystkich podstronach serwisu skutkują, szybszą indeksacją. Może być to zwykły przypadek, ale

1 zmieniłem znacznie kod layoutu:

efekt w ciągu dwa dni pojawiło się ok 400 dodatkowych podstron w indeksie

2 Po tym coś mnie tknęlo i zmieniłem layout dmoza dostosowując troszkę bardziej do strony:

efekt następnego dnia pojawiło sie kolejna porcja 500 podstron

Zaznaczam że zmiany nie były w treści tylko w html-u

Może przypadek, a może nie... Może google porównuje jakimś kluczem zmiany w całości serwisu i na tej podstawie decyduje czy warto poświęcić więcej czasu witrynce ?

...

Czy możesz więcej napisać?

Google (choćby ze względu na najprostszą kompresję kopii) analizuje szablon strony (tu: powtarzające się elementy, CMS). Skoro został gruntownie zmieniony, przeznaczył dla niego wiecej czasu.

Sprawa druga. To niełatwo przetestować, ale udowodniono że strony które się w ogóle nie zmieniają, są traktowane gorzej (także w rankingach). Strony aktywne, których content ulega silnym transformacjom lub aktualizacjom, do których prowadzą corazto nowsze linki lub linki z innych miejsc (stąd fenomen linków rotacyjnych, systemiki to coś w rodzaju zagospodarowania luki w systemie) uznaje się za strony wartościowe, a strony wartościowe się promuje (w rankingu).

Pozdrawiam, J.

Jezu :) cóż moge więcej napisać, stronka https://www.taniewakacje.info

zaindeksowane 915 podstron z tego prawie wszystkie zaindeksowane po zmianach.

Wcześniej to jakoś nie lubił tej stronki mimo że chyba nie jest tak źle olinkowana. To może być zwykły przypadek trzeba by porobić więcej takich testów. Może ktoś ma jakąś mniejsza witrynkę z dmozem i zechce co nieco zmienić w layoucie a za 2 3 dni powie czy zwiększyła się liczba stronek w indeksie :)

...

Tez mialem podobny przypadek. ALe okazalo sie ze przy ktoryms <table blblblblbllblblb> zapomniealem koncowego ">" i dziwilem sie dlaczego mi zle indeksuje. Przejrzalem kod i znalazlem. Jednak nawet z takim bledem strona sie nie sypala, wiec nie podejrzewalem tego.

<edit> troche bezsensu to napisalem wczesniej

Wedlug mnie Google wogole nie patrzy na layout. Wyrzuca wszystko pomiedzy <>z wylaczniem tego z czego korzysta w rankingu, czyli <a>, <Hx> <b> itd.

moze poprawiles jakis blad... ktory opuznial indeksacje...

jezu ;)

mam strone nieaktualizowana od 4 lat (na darmowym koncie interii) ;)

i G jest co dwa dni albo i czesciej....

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Jezu ;) ...zaindeksowane 915 podstron z tego prawie wszystkie zaindeksowane po zmianach.

To chyba nie za długo się Cieszyłeś tymi zaindexowanymi stronami

11.03.2005 Wyniki 1 - 10 z 76 połączone z https://www.taniewakacje.info (Znaleziono w 0,10 sek.)

;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oj bardzo różne:

Wyniki 1 - 2 z 4 połączone z https://www.taniewakacje.info. (Znaleziono w 0,17 sek.) 11.03.05 godz 11:37

;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

no to zobaczymy jak będzie w moim przypadku ja teraz zmieniam cały kod praktycznie (wygląd się nie zmieni) strona będzie zamiast w html to w xhtml za pare dni napisze tutaj czy coś się zmieniło do tej pory słabo indeksuje moją stronę https://ruchchorzow.com

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

https://katalog-stron.ruchchorzow.com/ - przed chwilą zmieniłem standartowy wygląd skryptu dmoza. Czy te zmiany są wystarczające aby google łapło dużo podstron? co by szło dodać/zmienić aby zmiany w kodzie były w miarę duże a wygląd się nie pogrszył za bardzo?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

mam jeszcze problem bo dodałem linki swoje na dole ale nie czyta Ó Ż itp. a z linkora czyta jak to zamienić? notatnikiem+ daje na iso-2 i to ni nie daje widzeze to jest w jakimś utf ale jak zrobic zebymoje linki mialy polskie czcionki a zeby si enic nie stalo z reszta?

https://katalog-stron.ruchchorzow.com/ - przed chwilą zmieniłem standartowy wygląd skryptu dmoza. Czy te zmiany są wystarczające aby google łapło dużo podstron? co by szło dodać/zmienić aby zmiany w kodzie były w miarę duże a wygląd się nie pogrszył za bardzo?

Nikt nie powiedział że zmiana wyglądu pomaga.

Jak wspomniał michał mógłby to być błąd w kodzie html i tak to może rzeczywiście być przejrzałem teraz inną stronkę gdzie jest problem z całkowitą indeksacją i okazało się że w komórkach tabeli na końcu zapomniałem </tr> - i prawdopodobnie google miał problemy z dojściem do linków na dole strony -

ale czy poprawka wpłynie na to czy google ją polubi to zobaczymy...

...

no i nic niestety:/ dziwne co z tym katalogiem mam juz go ponad tydzien i chyba w 3 dniu zaindeskowalo 25 podstorn a potem juz nic daje do niego ponad 600 pkt w linkorze na główną i podstorny i za cholerę nie indeksuje. Z resztą storn mam tak samo może google już ignoruje linkora albo jak? czemu tak jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności