Skocz do zawartości

Nowa domena czy sudomena

uve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam stronę z dzwonkami, tapetami i innymi bajerami na telefon, znajduje sie ona pod główną domeną.... Chciałbym teraz stworzyć serwis z nowościami GSM: telefony, operatorzy itp. Czy warto inwestować w nową domenę czy stworzyć portal w sub domenie mojej aktualnej strony ?

Jak będzie najlepiej dla Google ?

Pozdr.

Pozdrawiam

Czyli Google potraktuje to jako całkiem odmienna strona ? A gdyby się stało, że Google uzna, że akurat strona w sudomenie nie prezentuje dla użytkowników nic ciekawego, może się zdarzyć że 'ukarze' również i domenę główną ?

Pozdr.

Pozdrawiam

Czyli Google potraktuje to jako całkiem odmienna strona ? A gdyby się stało, że Google uzna, że akurat strona w sudomenie nie prezentuje dla użytkowników nic ciekawego, może się zdarzyć że 'ukarze' również i domenę główną ?

Pozdr.

Tak, to całkiem nowa strona dla G i nie będzie kary dla domeny z powodu "nic ciekawego na subdomenie". :)

Mi się natomiast wydaje, że lepiej w nowej domenie. Co jeśli będziesz chciał sprzedać jedną ze stron? Wtedy posiadając je na dwóch innych domenach zrobisz to swobodnie, gdy będziesz miał serwis w subdomenie siłą rzeczy będziesz musiał sprzedać oba serwisy.

Ay, caramba!

Mi się natomiast wydaje, że lepiej w nowej domenie. Co jeśli będziesz chciał sprzedać jedną ze stron? Wtedy posiadając je na dwóch innych domenach zrobisz to swobodnie, gdy będziesz miał serwis w subdomenie siłą rzeczy będziesz musiał sprzedać oba serwisy.

Słuszna uwaga marketingowa, co do zaleznosci domena subdomena jakosciowo wydaje mi sie, że ocena jednej na druga nie ma wplywu. Gdyby bylo inaczej konkurencyjne subdomeny lub domeny latwo byloby niszczyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności