Skocz do zawartości

Jak oceniacie frazę "Projetky domów"

AdamAGP3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
rynek psujesz ;p

To była mała prowokacja:)Chciałem zobaczyć jak świat SEO zareaguje na moją ofertę:P

A tak na poważnie : Nikt w Polsce nie weźmie takiej frazy za kilka stówek?

Właśnie miałem przysłowiowe psy na Tobie wieszać ale zajarzyłem :P

hmmm, wiesz za pare stówek to to zaplecze / pkt / inne pomysły lepiej przeznaczyć na adsense i lepiej zarobisz :D

baner_syrop_pio.jpg

... i wszystko jasne.

A tak na poważnie : Nikt w Polsce nie weźmie takiej frazy za kilka stówek?

nie no idiotę zawsze znajdziesz. ...

Ale zastanów się - jeżeli pozycjoner, który wstawi adsensa i zrobi stronę na top10 projekty domów zarobi 400 zł to dlaczego miałby to zrobić za 300?.

Zresztą zarobki z adsen'a na daną frazę sa najbardziej obniżoną, najniższą możłiwią opłatą.

Aczkolwiek czasami spotykam się z zapytaniami o pozycjonowanie przy którym koszty muszą być takie, żeby strona pod adsensa zarobiła na mnie i na "biznesmena" :P - autentycznie ludzie mają takie pomysły :P.

• 4 tygodnie później...

fraza moze nie najłatwiejsza ale zastanawiam sie nad inna rzeczą, czemu ludzie z tej branży tak się w nią pchają. Jakbym szukał czegos takiego to chyba bym wpisał: projektowanie domów, no moze się myle.

Miałem pare zapytań o te frazę.

Za pare stówek miesięcznie (np 9 ;d ) jest do zrobienia :(

Jakbym szukał czegos takiego to chyba bym wpisał: projektowanie domów, no moze się myle.

"projektowanie domów" mógłby wpisać ktoś kto szuka wykonawcy projektu indywidualnego. Z różnych względów lepiej jednak jak mamy lokalnego architekta, więc szukanie go na skalę Polski jest odpowiednie dla małej części planujących budowę.

Tymczasem "projekty domów" szukają wszyscy Ci, którzy chcą kupić projekt gotowy - są ich tysiące z wielu konkurujących biur i pośredników. Sprzedaż nie jest też zależna terytorialnie. Gotowy projekt przeważnie tylko lekko przystosowuje lokalny architekt.

Dużo zależy od wieku domeny i jej przeszłości, kiedyś robiłem testy z 3 domenami które miały powyżej 4 lat i 3 zupełnie nowymi, pozycjonowałem na te same frazy, linki z tych samych stron, dodawane o tych samych porach. Wszystkie 3 stare domeny były o 1-2 strony wyżej od domen nowych.

Pozycjonuje teraz półroczną stronę na popularną frazę, prawdopodobnie jedną z tych najtrudniejszych w PL i 200 linków z różnych IP niewiele dało. Ale dużo linków musiałem przeznaczyć na to, żeby strona nie wpadła w filtr. Co ciekawe poprzedni pozycjoner dobił się aż do TOP 130 :D

Ja na bank nie zszedłbym dla "projekty domów" poniżej 1000zł netto.

Coś koło tysięca dobre jak chcesz być w 6-10 na miejsca w top 5 a w szczegolności 1-3 potrzeba około 2k m-c - przynajmniej ja tak wyceniam i wiem że zrobiłbym to za takie pieniądze... ale każdy robi jak uważa.

W między czasie trwania tej dyskusji strona podskoczyła i to niesamowicie wysoko :blink: :blink: :blink: :blink: ok 100 pozycji, masakra. Już teraz jest wysoko, to raczej 1000zł/m mi nie zapłacą za kilka pozycji (pewnie i tak by tyle nie dali), ale tu przecież się dopiero zaczynają schody, bo do gry wchodzą mocne strony. Wiem, że wszytko się da, ale na efekty trzeba długo czekać.

W między czasie trwania tej dyskusji strona podskoczyła i to niesamowicie wysoko blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif ok 100 pozycji, masakra.
Jeśli chodzi o moc, która pozwoli Ci przeskoczyć z 500 miejsca na 50 równie dobrze może pomoc skoczyć z 20 na 19 :blink:
to raczej 1000zł/m mi nie zapłacą za kilka pozycji (pewnie i tak by tyle nie dali)

Jeden sprzedany projekt w miesiącu i już mają na pozycjonowanie dla Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności