Skocz do zawartości

Carramba.net

Carramba.net

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy użytkownicy Carramba.net,

Może zauważyliście, że w ostatnim czasie drastycznie zmniejszył się rozmiar paczek rozsyłanych do Was przez system. Zgodnie z waszymi prośbami zmieniliśmy algorytm dystrybucji tak, aby paczki nie były obciążające dla serwerów.

Testujemy również nowego, skuteczniejszego bota, który pozwoli nam lepiej pilnować nadużyć w systemie (z tym m.in. wiąże się spadek ilości domen w systemie).

W najbliższym czasie planujemy również wprowadzenie nowych funkcjonalności oraz zmiany w serwisie Carramba.net.

Zapraszamy do używania naszego systemu i zgłaszania wszelkich uwag na temat jego funkcjonowania.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

• Odpowiedzi 300
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Macie zamiar sprawdzac wszystkie strony recznie? Jesli system odniosl by sukces i popularnosc wsrod wiekszej liczby uzytkownikow jest to przeciez nierealne.

Jeśli chodzi Ci o akceptację strony to nawet zakładając, że będzie się przyłączało 100-200 nowych domen dziennie nie stanowi to dla naszej ekipy większego problemu. Co do sprawdzania stron będących już w systemie, to tak jak pisaliśmy dwa posty wcześniej robi to bot, nad którego skutecznością cały czas pracujemy. Rozrost systemu nie przysporzy nam zatem problemów tej natury, o których mówisz.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

Drodzy Użytkownicy Carramba.net,

Dziś uruchomiliśmy polski blog Carramba.net. Znajdziecie go pod adresem blogpl.carramba.net. Będziemy na nim zamieszczać informacje związane z Systemem, podstawowe informacje z zakresu SEO oraz umieszczać pliki do pobrania.

Obecnie na blogu umieściliśmy instrukcję obsługi Carramba.net, w której dużą część zajmują opisy instalacji Systemu na różnych CMS'ach. Można również pobrać instrukcje pisania plików CSV - do automatycznego dodawania grup domen lub linków. Mamy nadzieję, że blog przypadnie Wam do gustu i będziecie korzystać z zawartych tam informacji.

Zapraszamy zatem do czytania i komentowania na naszym blogu.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

Witam, mam pewien problem, jakos na poczatku zdawalo mi sie ze carramba fajnie chodzi , teraz cos bardziej jestem na nie, po pierwsze nie wiadomo ile, gdzie i co sie dzieje z linkami

Jeżeli czerpiesz te informacje z panelu "pokaż domeny" w "moje linki" to funkcja ta, jak napisałeś, aktualnie "niet działa" poprawnie

ok mozna zaufac ze linki sa rozslylane, ale mam obawy co do tego, poniewaz jakies 3 tygodnie temu dodalem linki do strony nie zaindeksowanej w celu sprawdzenia czy system jako tako dziala, do dzis nie ma strony w google i zadnej oznaki ze linki sa, na strone ustawilem : 10k pkt na 10 stron wiec wychodzi 1k/strona

wiec linki powinny sie wyswietlac na stronach ? a nie sa wyswietlane ? sa ? nawet nie wiem bo nie mozna sprawdzic !!

wiec co jest zgrane ?

Pozdrawiam

Witam, mam pewien problem, jakos na poczatku zdawalo mi sie ze carramba fajnie chodzi , teraz cos bardziej jestem na nie, po pierwsze nie wiadomo ile, gdzie i co sie dzieje z linkami

Drodzy Użytkownicy Carramba.net,

Tu jesteśmy winni wszystkim Wam przeprosiny bo nie poinformowaliśmy Was, że panel "pokaż domeny" działa już poprawnie - jak może zauważyliście data ostatniej dystrybucji odpowiada rzeczywistości, a domeny, na które dystrybuowane są linki podlegają ciągłej aktualizacji.

ok mozna zaufac ze linki sa rozslylane, ale mam obawy co do tego, poniewaz jakies 3 tygodnie temu dodalem linki do strony nie zaindeksowanej w celu sprawdzenia czy system jako tako dziala, do dzis nie ma strony w google i zadnej oznaki ze linki sa, na strone ustawilem : 10k pkt na 10 stron wiec wychodzi 1k/strona

wiec linki powinny sie wyswietlac na stronach ? a nie sa wyswietlane ? sa ? nawet nie wiem bo nie mozna sprawdzic !!

wiec co jest zgrane ?

Rozumiem, że mówisz o przyznaniu punktów na link. Co, do informacji w panelu "pokaż domeny" tak jak piszemy wyżej - już jest aktualna (to, że niektórzy nie życzą sobie, aby adresy ich stron wyświetlały się w tym panelu jako ciąg znaków zapytania jest związane wyłącznie z ich wolą). Możemy sprawdzić czy dystrybucja w przypadku twojego linku przeprowadzana jest prawidłowo - podaj nam swój login i URL/anchor linku.

Tak, przy 1k na link na stronę linki powinny swobodnie trafiać na strony. Źródłem problemów może być wybór manualnego ustawienia ilości domen, na których ma wyświetlać się linki, z którym w przeszłości miewaliśmy sporadyczne problemy. Dołożymy wszelkich starań, aby usunąć ewentualne usterki jednak do tego czasu zalecamy wybór jednego z trzech pozostałych trybów dystrybucji. Z naszych wyliczeń wynika, że w twoim przypadku, przy 10 tys. punktów przeznaczonych na link wybór "Średnia liczba domen, średnia liczba punktów / domena" powinien dać efekty zbliżone do manualnego przyznania do 10 domen.

Dziękujemy za uwagi i zapraszamy do dalszych komentarzy.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

witam

oto chodzi ze nie wyswietlaja sie zadne strony, ok zmienie na "Średnia liczba domen, średnia liczba punktów / domena" zobaczymy czy beda efekty, co do kontaktu, podalem nick i login w 3 mailach do panstwa ale nie otrzymalem na zadnego odpowiedzi.

pozdrawiam

Drogi Użytkowniku Carramba.net,

oto chodzi ze nie wyswietlaja sie zadne strony, ok zmienie na "Średnia liczba domen, średnia liczba punktów / domena" zobaczymy czy beda efekty

Rozumiem, że nie wyświetlają się żadne strony w panelu "pokaż domeny", nawet zablokowane do wglądu (ciągi znaków zapytania)?

, co do kontaktu, podalem nick i login w 3 mailach do panstwa ale nie otrzymalem na zadnego odpowiedzi.

Tutaj muszę stanowczo zaprotestować, bo drogi Użytkowniku, nie dostaliśmy od Ciebie żadnych maili. Otrzymaliśmy jedynie wiadomości na privie, na które odpowiadaliśmy. Wysyłaliśmy również do Ciebie maile w związku z instalacją skryptu na jednym z twoich serwisów. Może powinieneś sprawdzić czy maile od Ciebie dotarły do nas (może nie zwróciłeś uwagi na zwrotki z serwerów mailowych).

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

Witam po zmianie na :Średnia liczba domen, średnia liczba punktów / domena: pkt zostaly rozlosowane, wiec opcja wybierania samodzielnie linkow cos wam nie dziala, szkoda ze nie wiedzialem wczesniej ottym, kilka tygodni poszlo na marne, no ale zyc trza dalej :mellow:

co do maili, wyslalem 3 , na adress feedback@carramba.net nie zauwazylem zeby byly problemy z poczta, no ale to nic ,wazne ze problem zostal rozwiazany, i testowac mozna :)

Pozdrawiam

Problem w tym, że funkcjonalność manualnego przydzielania linków do domen działa w znakomitej większości przypadków, natomiast błąd wystąpił już kilkakrotnie i będziemy musieli zastanowić się (najprawdopodobniej wyłączymy tą opcję) nad jej dalszym funkcjonowaniem.

Co do maili zwracamy honor, jednak przypominamy, że najszybszym sposobem na kontakt jest nasz główny adres mailowy (ps@carramba.net) oraz forum (forum.carramba.net), co oczywiście nie zwalnia nas z odpowiedzialności za opóźnienia w odpowiedzi na feedback@carramba.net. Za te opóźnienia serdecznie przepraszamy.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

WITAM :)

kurde :D juz myslalem ze bedzie wszystko ok, wczoraj wchodze na konto, patrze

Pokaż strony linkujące
no i znow sie zawiodlem poniewaz
Brak danych.

Sum: 0

dystrybucja linkow ustawiona jest "Średnia liczba domen, średnia liczba punktów / domena", na koncie mam ponad 60tys pkt i 6 fraz do podlinkowania, na kazdej jest "BRAK DANYCH"

cos sie dzieje zlego z tym systemem

Pozdrawiam

Przyznamy, że jesteśmy zaskoczeni. O ile nam wiadomo w naszym systemie masz dużo więcej niż 60000 pkt, sprawdzaliśmy również wszystkie wpisy w bazie dotyczące twoich linków w powiązaniu z interfejsem użytkownika Carramba.net i panel "pokaż strony linkujące" działa bez zarzutów. Również liczba pozycjonowanych fraz na twoim koncie w Carramba.net nie zgadza się z danymi, które podałeś. Ponadto pozycje pozycjonowanych przez Ciebie fraz w Google'u w kilku przypadkach należą do ścisłej czołówki.

Głupio nam to sugerować, ale może pomyliłeś systemy, bo jeżeli chodzi o twoje konto wszystko jest w porządku. Może jest to kwestia przeglądarki (trudno nam wyrokować). Poprosimy o print screeny łatwiej nam będzie zlokalizować problem.

Jeżeli chodzi o sposób dystrybucji to sugerowaliśmy jedynie, abyś w konkretnej frazie o której mówiłeś (tej z którą były problemy) ustawił "średnia ilość domen..." (bo to by dało efekty najbliższe do tej pory ustawionej dystrybucji), w przypadku innych fraz zalecamy wybór dowolnego sposobu dystrybucji za wyjątkiem manualnego przydzielania.

Prosimy o szybki odzew w sprawie panelu "pokaż strony linkujące".

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

znowu po dodaniu linków nie widac stron/domen gdzie linki są widoczne/rozmieszczone - nie ma ani domen z ????? ani widocznych nazw... :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności