Skocz do zawartości

Carramba.net

Carramba.net

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 300
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Drodzy Użytkownicy Carramba.net,

Przeprowadzamy obecnie aktualizację naszego serwisu. Mogą pojawić się nieprawidłowości w jego funkcjonowaniu. Wszelkie problemy zostaną usunięte najpóźniej do godziny 12:00 w środę 9.04.2008. Za wszelkie niedogodności serdecznie przepraszamy.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

dodałem wczoraj parę stron i otrzymałem ponad 1 200 000 pkt jednak.. nie mogę ich wykorzystać.. nie mogę przyznać jakiejkolwiek ilości punktów do wykorzystania na linki (jak na razie dodałem tylko 2 linki). Priorytet ustawiłem na 2 i 1 (chociaż w menu i tak pokazuje 0)

poza tym po wejściu w jakikolwiek temat na https://forum.carramba.net/index.php mam komunikat "No messages..."

dodałem wczoraj parę stron i otrzymałem ponad 1 200 000 pkt jednak.. nie mogę ich wykorzystać.. nie mogę przyznać jakiejkolwiek ilości punktów do wykorzystania na linki (jak na razie dodałem tylko 2 linki). Priorytet ustawiłem na 2 i 1 (chociaż w menu i tak pokazuje 0)

poza tym po wejściu w jakikolwiek temat na https://forum.carramba.net/index.php mam komunikat "No messages..."

Drogi Użytkowniku Carramba.net,

Przede wszystkim dziękujemy za dołączenie się do Systemu.

Obecnie pracujemy nad rozwiązaniem problemów, o których mówisz. Błąd, z którym się zetknąłeś na szczęście nie wpływa na dystrybucję linków, strona "Linki" niestety pokazuje zafałszowane informacje. Ustawienie priorytetu na stronie "Linki" wpływa na dane w bazie, więc dystrybucja odbywa się prawidłowo - można to sprawdzić wchodząc na podstronę "pokaż strony linkujące" gdzie wyświetla się ilość punktów przeznaczona na link oraz serwisy, na które trafiły paczki z linkami (dystrybucja linków odbywa się 2 razy na dobę, po pierwszej dystrybucji, w której link został pobrany dane zostają wyświetlone). Damy znać na privie po bliższemu przyjrzeniu się Twoim linkom w bazie czy wszystko przebiega tak, jak powinno.

Problem ze stroną "Linki" zostanie usunięty nie później niż o godzinie 12:00 w niedzielę 13.04.2008.

Awaria naszego forum nastąpiła nie z naszej winy, podczas awarii hostingu zniszczeniu uległa baza danych. Obecnie próbujemy wyegzekwować od firmy hostującej backupy bazy forum. Forum Carramba.net powinno funkcjonować poprawnie najpóźniej o godzinie 12:00 w środę 16.04.2008. Do tej pory zachęcamy do kontaktu bezpośredniego pod adresem mailowym ps@carramba.net, naszych wątków na Forum PiO lub korzystania z komentarzy na blogu Carramba.net blogpl.carramba.net.

Dziękujemy za informację o nieprawidłowościach i przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

Drodzy Użytkownicy Carramba.net,

Z przyjemnością informujemy, że liczba podstron w Carramba.net przekroczyła już 16 milionów. Mamy nadzieję, że będziecie jak najlepiej wykorzystywać możliwości, które daje wam System.

Zapraszamy też wszystkich, którzy jeszcze nie przyłączyli się do Systemu, a chcieliby wypróbować skuteczność Carramba.net. Można się zarejestrować klikając w ten link. Jeżeli informacje zgromadzone na blogu lub stronie Carramba.net wydadzą się Wam niewystarczające z chęcią podzielimy się wiedzą na temat naszego Systemu za pośrednictwem adresu mailowego ps@carramba.net.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

Jak wygląda poprawny format pliku csv do importu stron?

www.strona.pl PHP 3
www.strona.pl PHP 3

Tak macie mniej więcej podane w instrukcji, kodowanie pliku jest w utf, a mimo to mówi ciągle, że "zła struktura pliku".

Pliki zapisane w Notatniku Windows jako Unicode są przyjmowane przez system bez problemu, w Notepad++ format ten jest wykrywany jako UCS-2 Little Endian. Dlatego proponujemy zapisać plik w Notatniku jako Unicode lub za pomocą innego narzędzia jako UCS-2 Little Endian.

Rzeczywiście dane zawarte w instrukcjach nie są precyzyjne. Dziękujemy za zwrócenie uwagi na problem, doprecyzujemy informację tam zawartą jak najszybciej.

Pozdrawiamy,

Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

A jak proponujecie to zapisać w kwrite?

w ucs-2 plik wygląda tak:

Obawiam się, że zamiast zapisać plik jako kodowany w UCS-2 Little Endian zmieniłeś poprostu kodowanie pliku w opcjach KWrite - stąd kwadraciki (KWrite próbował otworzyć np. UTF-8 jako UCS-2 LE). Żeby ułatwić sprawę proponuję, żebyś wysłał mi na adres ps@carramba.net plik zakodowany w UTF, a ja go odpowiednio przeformatuję i odeślę do Ciebie. W ten sposób załatwimy sprawę szybko i bezboleśnie :).

Pozdrawiam,

Piotr, Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

kwrite działa troszkę inaczej, ale nie będę się sprzeczał - mail wyslany.

To była tylko hipoteza (sam używam Linuksa na Gnomie, więc KWrite z KDE jest dla mnie dość egzotyczny:)), więc zwracam honor. Mail odesłałem, teraz powinno już wszystko działać.

Pozdrawiam,

Piotr, Carramba.net

carramba_2_468x60.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności