Skocz do zawartości

Spadek strony na danej frazie

orideith

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was mam takie pytanie bo nie wiem do jakiego zjawiska to przyporządkować.

Pozycjonowałem stronę na kilka fraz domena była młoda więc pozycjonowałem delikatnie , system wymiany linków kilka dziennie + 2 dopalacze na dwie trudniejsze frazy.

Wszystko było by ok ale na jednej z trudniejszej fraz dostaje nie jako filtr, czasowo sytuacja wygląda tak.

fraza - 1 miesiąc 1 strona w G -> 1,5 miesiąca fraza znika całkowicie -> 3 tygodnie 1~2 strona w G potem znowu znika na 2 tygodnie -> pojawia sie na 4-6 dni i znikła całkowicie (dalej czas pokaże)

Teraz mam pytanie co to może być sandbox mi sie nie widzi, tym bardziej, że strona na daną frazę znika całkowicie z Google(sprawdzałem do samego końca) poza tym ten okres "odnowy" frazy jest za częsty

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, sugestie to będę wdzięczny.

Pozdrawiam z pow. Ori.

Teraz mam pytanie co to może być sandbox mi sie nie widzi, tym bardziej, że strona na daną frazę znika całkowicie z Google(sprawdzałem do samego końca) poza tym ten okres "odnowy" frazy jest za częsty

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, sugestie to będę wdzięczny.

Googiel ostatnio dziwne rzeczy wprawia. Ale to nie matematyka , tutaj nie ma 2+2=4 . To też nie konkretna bakteria, albo wirus, którą załatwisz jakimś antybiotykiem czy czymś. Tu nie ma konkretnej diagnozy, co "lekarz", to idea....

Zatem co Ci po dywagacjach jak to sie nazywa co Googiel zastosował w Twoim przypadku i co to robi i jak to obejść.....

Rób po prostu swoje, nie przesadzaj z linkowaniem (spamowaniem), uzbrój się w cierpliwość i tyle.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja jakis rok temu mialem podobnie z nowa domena, ale po pol roku sie uregulowalo i strona w sumie bez wiekszego pozycjonowania wskoczyla na 3 miejsce. Najsmieszniejsze jest to, ze teraz zaczalem ja pozycjonwac, bo powstal porzadny serwis na niej i strone wywalilo na 10 pozycje lub w ogole wywialo... Dziwnie sie zachowuje G. ale juz powoli stronka wraca.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

ori na moje oko to nie pretrzawiło, za mocno pocisnąłeś kolego ;-) czekaj, i szykuj garnitur na pogrzeb, albo wesele... :D

Na razie na wesele, ponieważ słowo wróciło 2 strona w google ale dobre i to przynajmniej klient mnie nie ukatrupi.

Dzięki za swoje opinie Wszystkim jak znowu fraza zniknie to dam znać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności