Skocz do zawartości

Sprawdzanie pozycji strony

leonet

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem. Do tej pory pozycjonowałem stronę główną serwisu na kilka fraz. Od niedawna pozycjonuję również podstrony na te frazy.Efekt taki że na pierwszej stornie jest strona główna i ta podstrona. Wiadomo że drugą pozycję google automatycznie przypina do strony znajdującej się wyżej. Jak sprawdzić jaką faktycznie pozycję na ta druga strona? Chodzi o to aby google wyświetliło mi pozycję tej storny nie podpinając pod tą wyżej.

Z góry dzięki za pomoc

Chodzi o to aby google wyświetliło mi pozycję tej storny nie podpinając pod tą wyżej.

Z góry dzięki za pomoc

wpisz w jakąś sprawdzajke dokładny adres podstrony i daną fraze i masz

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Sorki ale wszystkie narzędzia które sprawdzam wyświetlają mi pozycję taką jaka jest przyklejona do wyższej strony :P

Czyli np storna główna jest na pozycji 3 a podstrona którą sprawdzam na 4 to pokazuje mi pozycję 4 dla podstrony zamiast któreś z przedziału 4-10 :)

Dzięki AdamAGP3 - na to nie wpadłem :()))

Nie a tka na serio to nikt się tym nie zainteresował? Przecież jak dla mnie to ważne bo nie wiem jak dużo dało moje dotychczasowe linkowanie, czy wogóle coś dało czy trzeba zmienić sposób linkowania itp. Przecież nie tylko stroną główną człowiek żyje :P

Tak jak pisałem na początku chciałem na łatwiejsze frazy wbić się stroną główną ale zobaczyłem że za dużo linków marnuję na te łątweijsze frazy. Więc teraz zrobiłem zaplecze w ten sposób że niektóre podstrony linkuje na te łątwiejsze frazy a główną tylko na te trudne. I mam taką sytuację że strona główna jest na 2 pozycji na te łatwe strony a podstrona na 3. Niestety teraz nie widzę czy moje zaplecze przynosi opczekiwane rezultaty i czy podstrony idą w górę bo google ciągle wyświetla je na 3 pozycji :) Jest na to jakiś sposób?

Zmiana anchorów zrobiła swoje jeżeli na początku pozycjonowałeś strone główną na te anchory na jakie teraz pozycjonujesz podstrony więc się nie dziw efektowi "schodów"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant ale ja się wcale nie dziwię. Dla mnie jest to nawet dobry efekt bo strona wyróżnia się wśród pozostałych. Chodzi mi tylko o to czy jest jakiś sposób aby sprawdzić na której faktycznie pozycji powinna być ta druga podstrona.

Beerbant ale ja się wcale nie dziwię. Dla mnie jest to nawet dobry efekt bo strona wyróżnia się wśród pozostałych. Chodzi mi tylko o to czy jest jakiś sposób aby sprawdzić na której faktycznie pozycji powinna być ta druga podstrona.

Nie ma sposobu. Podstrona została przypisana do domeny i zajmuje pozycję "domena minus jeden", więc każde narzędzie będzie taką pozycję podawało.

faktyczną pozycją jest ta pozycja na której ona się znajduje w serpach, jeżeli byś od początku pozycjonował z rozdzieleniem anchorów na strone główną i podstrone to nie miałbyś "schodów" i w serpach widziałbyś pojedyńczą strone , schody też się zdarzają jak pozycjonujesz strone na fraze "xyz" i masz podstrone o tytule "xyz" i link wewnętrzny o anchorze "xyz" prowadzący ze strony głównej do tej podstrony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności