Skocz do zawartości

Pierwsi zarobią najwięcej

kijan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  Cytat
Jakoś mnie to nie przekonuje, niektórzy [nawet w PL]tyle co NR.1 w tym PP zarabiają jednego dnia na Google AdSense.

A co to AdSense jakiś monopolista.. :) Czy wszyscy muszą tam zarabiać? Nie wiem, ja również podchodzę to tego przedsięwzięcia z dystansem, co nie znaczy, że od razu wróże mu jakąś klapę, jak na razie start mi się podoba, zobaczymy co z tego wyniknie, a tak po za tym ktoś się doczytał kiedy ma być już jakiś start tego programu?

Cytat
Zobaczcie bo to naprawdę istna beczka śmiechu z całego otwieramy.pl i nie tylko.

Pierwsi śmieją się najwięcej.... ale czy to nie jest przypadkiem wykorzystywanie cudzego marketingu :)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

cashmajster napisał(a):
  Cytat
Z tym sie musze zgodzić:-)

I tak jesli masz pare k uu na dzien na serwisie to lepiej wyjdziesz na miesiac w google :-)

Jaka tematyka i jaki serwis?

Powiedzmy ze ''zarabianie w internecie'' :-)

Sam ostatnio dopisałem sie i zrobiłem precla na ten temat otwieramy.ORG

Gdzie bede umieszczał newsy na temat otwieramy.pl. Zobaczymy co z tego wyniknie w połowie Października

!!! jeszcze nie widziałem aby MCI inwestował w coś co w dłuższym lub krótszym okresie czasu nie przyniosło zysków, w tym projekcie mają 33,3%. Samo to może być pewnego rodzaju potwierdzeniem poważnego podejścia.

@mrtn - pokaż mi drugą tak aktywną grupę młodych i chętnych zarobić wyposażonych w internet niekoniecznie z wielką wiedzą osób jak tą która jest skupiona wokół CNEB. Pokaż mi drugą taką grupę która tak małym nakładem pracy po Twojej stronie zrobi ci wokół projektu taki szum - to raczej przemyślana strategia niż "wtopa". Szanuję Twoje wypowiedzi ale tu możesz się mylić. W każdym razie któryś z nas się myli :) Może kiedyś o tym pogadamy.

Pierwszy krok przedsięwzięcia został zrobiony. Teraz możemy się mocno zdziwić, jak okaże się, że umowy zostaną podpisane z najlepszymi wydawnictwami w Polsce, a wtedy przejdą do drugiego etapu czyli faktycznie pozyskiwania klientów zamawiających publikacje.

Trzymam kciuki za akcję - myślę, że w dłuższej perspektywie (kiedy ludzie przyzwyczają się do czytania z ekrany nie tylko Onetu) bądą o parę kroków do przodu przed tymi, którzy się zorientują, że na publikacjach on-line można sporo zarobić.

Niektórzy nie doceniają Złotych Myśli, ok !!! A teraz w Onepressie widzę dużo ebooków i materiałów audio, wideo. Genialnym pomysłem byłaby możliwość wprowadzania materiałów przez każdego i robić np. płatne artykuły. To by sprawiło, że wielu specjalistów zacznie pisać i dzielić się wiedzą, a za kilka lat te darmowe informacje z sieci mogą być nieaktualne, bo nikt od kilku lat nie będzie chciał pisać za free.

Ciekawe, czy taka będzie przyszłość Internetu a może wszystko będzie za free? :) Zobaczymy.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Cytat
Myślę, że najdalej za dwa-trzy tygodnie rozpoczniemy

kolejny etap i finalne odliczanie do startu platformy,

która może dzięki pomocy Partnerów, zmienić oblicze

polskiego Internetu.

Kolejny etap, za 2-3tygodnie i wtedy odliczanie? Czyli co jak dobrze pójdzie, to start początkiem przyszłego roku?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

kadzielawski napisał(a):
@mrtn - pokaż mi drugą tak aktywną grupę młodych i chętnych zarobić wyposażonych w internet niekoniecznie z wielką wiedzą osób jak tą która jest skupiona wokół CNEB.

na przykład to forum w ciągu ostatnich 2 lat -> zyski ludzi którzy się tu uczyli - (nie koniecznie udzielali) z pewnościa przekraczają o rząd czy nawet dwa wielkości to co zarabiacały cneb i okolica.

kadzielawski napisał(a):
Pokaż mi drugą taką grupę która tak małym nakładem pracy po Twojej stronie zrobi ci wokół projektu taki szum - to raczej przemyślana strategia niż "wtopa".

A ja znając osobiście Bartłomieja Roszkowskiego (Prezes Zarządu NetPress Digital) śmiem twierdzić, że jednak denne spamowanie nie było w ich intencjach.

kadzielawski napisał(a):
Pierwszy krok przedsięwzięcia został zrobiony. Teraz możemy się mocno zdziwić, jak okaże się, że umowy zostaną podpisane z najlepszymi wydawnictwami w Polsce, a wtedy przejdą do drugiego etapu czyli faktycznie pozyskiwania klientów zamawiających publikacje.

TO nie jest takie proste - akurat Bartek z nterpess ma szansę, ale nie zapominajmy, że o pierwszych to już dzisiaj prawie nikt nie pamięta (Netscape, Altavista, CompuServe

kadzielawski napisał(a):
@mrtn - pokaż mi drugą tak aktywną grupę młodych i chętnych zarobić wyposażonych w internet niekoniecznie z wielką wiedzą osób jak tą która jest skupiona wokół CNEB.
  mrtn napisał(a):
na przykład to forum w ciągu ostatnich 2 lat -> zyski ludzi którzy się tu uczyli - (nie koniecznie udzielali) z pewnościa przekraczają o rząd czy nawet dwa wielkości to co zarabiacały cneb i okolica.

Mrtn - to forum nie zrobi ci takiego szumu jak grupa CNEB. Tu każdy wymieniasz informacje wewnątrz, CNEB ma znacznie większą siłę przekazu globalnego. PiO i blogi pozycjonerów czytają osoby zainteresowane pozycjonowaniem, CNEB wychodzą znacznie poza swój krąg.

kadzielawski napisał(a):
Pokaż mi drugą taką grupę która tak małym nakładem pracy po Twojej stronie zrobi ci wokół projektu taki szum - to raczej przemyślana strategia niż "wtopa".
  mrtn napisał(a):
A ja znając osobiście Bartłomieja Roszkowskiego (Prezes Zarządu NetPress Digital) śmiem twierdzić, że jednak denne spamowanie nie było w ich intencjach.

Może warto byłoby go zapytać. Ale popatrz na to z tej strony - skoro zaczęli sprzedawać publikacje Złotych Myśli to chyba nie sądzili, że nie zrobi się z tego szum w CNEB. Nie wiem co było intencją Pana Bartłomieja, ale wyszło tak jak wyszło i nie nazywałbym tego dennym spamowaniem. Mieli oczywiście problemy (część userów spamowała z refem), i o to im nie chodziło, ale uzyskali tez dzięki temu szum medialny - a to już, śmiem twierdzić, było zamierzone.

kadzielawski napisał(a):
  kadzielawski napisał(a):
TO nie jest takie proste - akurat Bartek z nterpess ma szansę, ale nie zapominajmy, że o pierwszych to już dzisiaj prawie nikt nie pamięta (Netscape, Altavista, CompuServe

No to już wszystko w rękach zarządzających.

Ktoś tam wyżej pytał o osobę która to firmuje nazwiskiem: bez przesady kolego, z Google nie umiesz korzystać? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności