Skocz do zawartości

maly spamik?

BD

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym wyraznie zaznaczyc, ze moim celem nie bylo wyeliminowanie ksiegagnia4u.pl po to abym zajal 1 miejsce w wyniku wyszukiwania.

Nie mam nic przeciw temu aby ta strona zajmowala nadal 1 miejsce ale nie podoba mi sie to, ze do tej pory zajmowala pierwszych 100 pozycji.

Zwrocilem uwage na sprawe, ktora moim zdaniem byla dziwna i powodowala, ze mialem watpliwosci. Ciesze sie, ze ktos z Netsprinta sprawdzil i rozwial moje watpliwosci.

Uwazam, ze kazdy ma pelne prawo do tego aby walczyc o dobre miejce w wynikach wyszukiwania. Dla mnie to swietna zabawa i obecnie mam "radoche" jak pne sie do gory. Jednak zabawa konczy sie w chwili gdy ktos oszukuje.

Staram sie czytac to co pisza ludzie na tym forum i biore sobie do serca ich uwagi. Dzieki temu ucze sie a moja strona awansuje. Jednak robie to zgodnie z zasadami i uczciwie. Nie ukrywam, ze dzieki pomocy jaka znalazlem tutaj np w google dla hasla literatura informatyczna jestem na 2 miejscu.

Na koniec z czystym sumieniem poddaje sie weryfikacji przez Piotra Kocjana - > https://danowski.pl

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Uwazam, ze kazdy ma pelne prawo do tego aby walczyc o dobre miejce w wynikach wyszukiwania. Dla mnie to swietna zabawa i obecnie mam "radoche" jak pne sie do gory. Jednak zabawa konczy sie w chwili gdy ktos oszukuje.

Zgadzam sie. Teraz staram sie uczciwie wywindowac strone. Zajmuje to troche czasu ale mam pewnosc ze kiedy osiagne dobra pozycje to latwo z niej nie zlece:)

A gdy ktos oszukuje wtedy wszyscy uczciwi traca.

Na zlecenie litery w zdania składam.

Chcialbym wyraznie zaznaczyc, ze moim celem nie bylo wyeliminowanie ksiegagnia4u.pl po to abym zajal 1 miejsce w wyniku wyszukiwania.  

Nie mam nic przeciw temu aby ta strona zajmowala nadal 1 miejsce ale nie podoba mi sie to, ze do tej pory zajmowala pierwszych 100 pozycji.

...

W pełni Cie rozumiem, ja tak tylko Ci pogratulowałem nie dlatego że udało Ci się wyeliminowac nieuczciwą konkurencje, lecz za opór w dążeniu do celu (którego czasem mi brakuje :D )

Ktoś kiedyś powiedział, że lepiej jest mieć drugą lub trzecią pozycję w wyniku wyszukiwania niż pierwszą (tylko niestety nie jest to poparte jak na razie konkretnymi dowodami)- biorąc też pod uwagę fakt że title i description tych stron z top3 były by równie zachęcające do odwiedzin.

Zresztą sami powiedzcie??

Czy jesli szukacie czegoś w wyszukiwarkach, to często klikacie na 1 pozycje :?:

Live Free or Die

Wszystko zalezy od tytulu 1 wynikow. Natomiast sporadycznie zaglebiam sie dalej niz do 2 dziesiatki wynikow. Jezeli na 1 i 2 stronie nie ma tego co potrzebuje inaczej zadaje pytanie.

Dlatego pozycjonujac swoja strone chce aby byla w pierwszej 20 odpowiedzi. Sukcesem jest dla mnie 1 strona odpowiedzi w danej wyszukiwarce.

hmm a ja się dziwię, czemu po wpisaniu https://netsprint.pl/search?oqt=literatura+...t=&qt=c64&nm=20  na pierwszej pozycji nie jest oficjalny polski serwis o C64, tylko jakiś sklep internetowy, który z c64 ma wspólnego tyle, że w jego ofercie jest drukarka epson z "c64" w nazwie.

C64 to model drukarki - na stronie wystepuje wiele razy. Nie liczylem dokladnie ale wydaje mi sie, ze wystapien jest wiecej niz na oficjalnej stronie C64. Pamietaj, ze C64 to nie to samo co Commodore 64 albo C 6 4 a takie wpisy wystepuja na tej stronie.

Jezeli chodzi o sama zawartosc strony to wg mnie nie ma to nic wspolnego ze spamem.

Po prostu sklep bardziej przypadl do gustu wyszukiwarce i tyle.

1) Badania na AlltheWeb pokazały, że ok 16-20% użytkowników zagląda na drugą stronę wyników, a tylko kilka procent na trzecią.

2) Potencjał klikalności w obrębie pierwszy 3-4 wyników jest taki sam, zależy głównie od tego jak wygląda link i opis strony w porównaniu z konkurencją.

3) Ludzie zwykle odwiedzają nie więcej niż 1-3 strony z danej strony wyników, potem ew. przechodzą na drugą stronę lub wykonują inne (bardziej precyzyjne w ich mniemaniu) zapytanie.

Jestem ciekaw jak to sie ma do polskich realiów, ale obawiam się, że Nesprint nie podzieli się danymi... ;-)

niestety przy dodawaniu ksiegarnia4u.pl do naszych stron "zakazanych", ktorych nie indeksujemy, wkradl sie maly blad w adresie domeny. w zwiazku z tym strony z domeny ksiegarnia4u.pl pojawiac sie beda jeszcze w wynikach wyszukiwania NetSprinta do najblizszego poniedzialku (wlasnie taki mamy cykl usuwania stron spamerskich).

Jezeli zauwazycie jakiekolwiek strony probujace nieuczciwie podniesc swoja pozycje w wynikach wyszukiwania, podsylajcie adresy do mnie (moze byc na priva na tym forum) lub na adres podaj.spam@netsprint.pl - wraz z poczatkiem nowego tygodnia beda one znikac z wynikow wyszukiwania NetSprinta (o ile oczywiscie podejrzenia o spam okaza sie sluszne:).

Piotr Kocjan

NetSprint.pl

niestety przy dodawaniu ksiegarnia4u.pl do naszych stron "zakazanych", ktorych nie indeksujemy, wkradl sie maly blad w adresie domeny. w zwiazku z tym strony z domeny ksiegarnia4u.pl pojawiac sie beda jeszcze w wynikach wyszukiwania NetSprinta do najblizszego poniedzialku (wlasnie taki mamy cykl usuwania stron spamerskich). 

Jezeli zauwazycie jakiekolwiek strony probujace nieuczciwie podniesc swoja pozycje w wynikach wyszukiwania, podsylajcie adresy do mnie (moze byc na priva na tym forum) lub na adres podaj.spam@netsprint.pl - wraz z poczatkiem nowego tygodnia beda one znikac z wynikow wyszukiwania NetSprinta (o ile oczywiscie podejrzenia o spam okaza sie sluszne:).

Panie Piotrze warto by aby Netsprint podał własną definicje spamu i technik uznawanych za spam inaczej Pańska skrzynka spuchnie 8)

Pozwolę sobię przytoczyć też.

Report Spam - Report TOS Violations - Report Unethical Search Engine Practices

Report Spam, the ways sites spam search engines; sites that ODP (Open Directory Project) considers unethical are:

Affiliate sites with duplicate, similar or the same content but use altered site design.

Mirror sites. Submitting mirror URLs to different categories is also considered spam. Multi-lingual sites are acceptable as long as the URL directs (points) to the correct language.

Sites using redirects or any type of hooking of users. Sites that use frames to hide the real URL, also known as "poor man's cloaking," is also considered spam and is not tolerated.

Sites whose main purpose is to drive traffic to affiliate links or sites that primarily contain affiliate redirects or url's.

Inktomi, Google, AltaVista, Looksmart, Dogpile, Lycos, etc.

Search engines consider spam to be these various attempts to boost page views or search engine results positioning.

Machine generated pages - pages built only for search engines, not for customers.

Sites with no value but a lot of content targeting specific keywords.

Hidden links on web-site pages.

Link Spamming such as (FFA) Free for all link pages.

Cloaking, where end users and search engines do not see the same content.

Link Spamming with little or no quality content attached.

Cross-linking excessively to create the appearance that the site in question is popular.

Queries to check positioning on search results using programs like WebPosition Gold 2.

Hidden links or hidden text anywhere on page.

Stuffing keywords on site, changing color of keyword lists (invisible or shaded to match background) and or invisible text.

Doorway Pages - One page containing all links to one web-site page or similar content.

Invisible text

Yahho https://add.yahoo.com/fast/help/us/ysearch/...eportsearchspam

Google takie

https://www.google.com/contact/spamreport.html

bez okreslenia tych warunków na stronie Netsprinta Pańska skrzynka padnie ;)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Panie Piotrze warto by aby Netsprint podał własną definicje spamu i technik uznawanych za spam inaczej Pańska skrzynka spuchnie

definicje spamu mamy pod adresem: https://www.netsprint.pl/spam.html

w najblizszym czasie bedziemy ja uaktualniac i wyciagniemy w bardziej widoczne miejsce.

pozdrawiam

Piotr Kocjan

NetSprint.pl

Dziekuje zaraz Panu coś podeslę

Pozdrawiam serdecznie

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności