Skocz do zawartości

Porady dla początkujących...

agaple

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Na początek tutoriale i prace jakiegoś dobrego zaprzyjaźnionego grafika. Dobre poznanie interferejsu w szczególności skróty klawiaturowe (niesamowicie skraca czas pracy). Ktoś może powiedzieć, że można zrobić coś w pół godziny dłużej bez skrutów. Oczywiście tylko po co się przemęczać praca przed monitorem 12 godzin dziennie nie jest tak wielką przyjemnością po 5 - 6 dniach przychodzi ogromne zmęczenie. Pozatym po 14 godz pracy jak nic nie wychodzi jesteśmy strasznie zmęczeni i poprostu nam się nie chce, a jak nam się niechce to napewno nic ciekawego nie zrobimy.

Druga sprawa podglądać najlepszych nie mówię o kopiowaniu prac bo to jest nieetyczne i zabronione, ale o przeanalizowaniu jak doszło do powstania danej pracy (jak technika itp) chyba największa kopalnia wiedzy (moim zdaniem).

Trzecia sprawa chyba najważniejsza przygotowanie do pracy nie możemy zasiąść do pracy o 7 rano i wiedzieć tylko, że mamy zaprojektować pudełko zapałek. Do tego musimy się przygotować (jakiś szkic, koncepcja, uwagi klienta itp.) przygotowanie tego zajmie nam ok 30-60 minut, a możecie mi wieżyć - skróci czas wykonania projektu nawet o kilka godzin.

I ostatnia sprawa: jeżeli nie mamy koncepcji jak co zrobić nie siadamy do pracy, lepiej usiąść później np. po piwie, spacerze (kto co woli) po co marnować czas? I tak nic nie wymyślimy na ekranie. Komputer służy tylko do przelania swojego pomysłu.

To jest oczywiście tylko moje skromne zdanie

Jeżeli komuś pomogłem to się cieszę. Jeżeli nie to trudno.

Pozdrawiam Waldek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności