Skocz do zawartości

Jaki jest cel moderowania wpisów do precli?

agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się, po co ludzie niektórzy ludzie tworzą presell pages. Chodzi mi o tych, którzy tak się zakręcili na moderowaniu artykułów, że dodają 1 artykuł tygodniowo i z dumą piszą na swoim preclu, że odrzucają 80-90% wpisów.

Ludzie, czy wy chcecie nową Wikipedię tworzyć???

Chodzi wam o przyrost stron w domenie, czy o radość z wysyłania maili do autorów artykułów z tekstem "sorry, nie mogę umieścić tego artykułu w swojej bazie"?

Za chwilę , a właściwie już teraz, sytuacja będzie wyglądała tak, że precle niemoderowane będą miały tysiące podstron i może nie wszystkie te podstrony będą świetne, unikalne i idealne dla google, ale będą w serwisie, a niektórzy właściciele wpisów będą do swoich artykułów linkować, więc serwis będzie zdobywał mnóstwo zewnętrznych linków.

Natomiast precle maniacko moderowane, będą miały przyrost 10 podstron w ciągu miesiąca i może będą tam cudowne, unikalne artykuły, ale co z tego??? Mały serwis, mało podstron, mało linków zewnętrznych, komu i do czego to ma się przydać?

Mam pytanie do właścicieli moderowanych precli?

W jakim celu postawiliście precla na swoim serwerze? Jaki jest cel istnienia tej strony? Może ktoś mi to wytłumaczy, jak sześciolatce, a wtedy pojmę, o co chodzi?

Pozdrawiam

Aga

Nikt mi nie odrzucił artykułu, bo nie dodaję ich do precli moderowanych.

Po co miałabym to robić?

Są systemy wymiany linków, katalogi, fora php bb, księgi gości, precle niemoderowane , moje własne strony, strony moich znajomych + mnóstwo innych możliwości prawda. I to wszystko z automatu :)

To miłego weekendu i moderowania życzę :)

Aga

Siedzi sobie taki człowieczek, przegląda wpisy całymi godzinami, pisze maile, odbiera maile, no, zapracowany straszliwie jest.

Płaci mu ktoś za to?

Gdybym ja miała przeglądać jakieś głupawe (lub mniej głupawe) teksty o nieruchomościach, dzwonkach i windykacjach, to musiałabym za to otrzymywać naprawdę dobre wynagrodzenie.

A tu proszę, setki osób pracują za free, jak miło :).

Yeden ogołne ma racje, ale jeśli ktoś chce mięc ruch (i pozycja w SERPS), to może odrzucić wpisy ktore już są w mocniejszych precelkach.

Nie boję się DC w moich precelkach, ale nie chcę DC z mocniejszych precelkach :)

Jeśli chodzi tylko o zaplecze (i systemu wyniany linków), unikalność jest bez sensu.

YEDEN

BTW masz moje szacunku za to, co załatwilesz w tym kierunku w ostatnich kilka miesięcach - dobra robota. Sprobuję się nauczyć ...:)

bo nie dodaję ich do precli moderowanych.

Po co miałabym to robić?

Są systemy wymiany linków, katalogi, fora php bb, księgi gości, precle niemoderowane , moje własne strony, strony moich znajomych + mnóstwo innych możliwości prawda. I to wszystko z automatu :)

Aga

Zwolenniczka spamu oburza się, gdy widzi uporządkowane wpisy :)

Mam precelka dla własnej przyjemności. Lubie patrzeć na uporządkowane wpisy, lubie jak co raz ktoś kliknie w adsense, a syfu nie umieszczam, ponieważ szanuje kazda swoją strone ;) Ci, którzy dodają te wpisy czasem linkują swój artykuł, a nie robili by tego, gdyby ich artykuł był w tym wspomnianym syfie. Rośnie site, rosną powoli BL i taki presell nabiera wartości na tyle, zeby móc sprzedawać na nim linki.

Z syfu miałbym syf a tak sa zadowolone obie strony.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Po co miałabym to robić?

Aga

Mam precelka dla własnej przyjemności. Lubie patrzeć na uporządkowane wpisy, lubie jak co raz ktoś kliknie w adsense, a syfu nie umieszczam, ponieważ szanuje kazda swoją strone ;) Ci, którzy dodają te wpisy czasem linkują swój artykuł, a nie robili by tego, gdyby ich artykuł był w tym wspomnianym syfie. Rośnie site, rosną powoli BL i taki presell nabiera wartości na tyle, zeby móc sprzedawać na nim linki.

Ech gostek :), ja się nie oburzam, tylko zastanawiam, czy nie masz co robić z czasem.

Ale, jeżeli sprawia Ci przyjemność moderowanie artykułów, to ok, twój precel ma sens, robisz to co Ty lubisz, czyli moderujesz.

A co do "zwolenniczki spamu", to muszę przyznać, że uwielbiam spam, ten zautomatyzowany, i tworzę go z wielką przyjemnością, wykorzystując pomysły cudze i własne. Automatyzacja niektórych upierdliwych czynności daje mi czas, a dużo wolnego czasu, to jest to, co ja lubię.

Pozdr

Aga

Aga przecież to tak samo jak z katalogami, a w szczególności z qlwebami, jest parę moderowanych tak zwanych wartościowych i masa nie moderowanych stawianych dla site i systemów linkujących. Osoby które choć trochę zrozumieli ideę tak zwanego seo-dopalacza jeża, moderują wpisy i mają wpisy tematyczne, choć tak na prawdę nie ma jeszcze stronek odpowiadających "seo-dopalaczowi"

a spam spamem i chwała automatyce :)

no i witaj po długiej nieobecności na PiO

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Ja tam mam moderowanie i nie moderowane :) za jakiś czas ocenie co jest lepsze.

Co do ilości pracy jakiej to wymaga to na prawde niewiele: 40 wpisów to ok 2-3 minuty a czasami można sie czegoś ciekawego dowiedzieć :)

Maile wysyłają sie same ful automat , jak zatweirdzam wpis albo jak kasuje (gdzies tam pisałem na forum o moich pluginach do WP)

Po co miałabym to robić?

Są systemy wymiany linków, katalogi, fora php bb, księgi gości, precle niemoderowane , moje własne strony, strony moich znajomych + mnóstwo innych możliwości prawda. I to wszystko z automatu ;)

Aga

Mam precelka dla własnej przyjemności. Lubie patrzeć na uporządkowane wpisy, lubie jak co raz ktoś kliknie w adsense, a syfu nie umieszczam, ponieważ szanuje kazda swoją strone :) Ci, którzy dodają te wpisy czasem linkują swój artykuł, a nie robili by tego, gdyby ich artykuł był w tym wspomnianym syfie. Rośnie site, rosną powoli BL i taki presell nabiera wartości na tyle, zeby móc sprzedawać na nim linki.

Ech gostek :), ja się nie oburzam, tylko zastanawiam, czy nie masz co robić z czasem.

Ale, jeżeli sprawia Ci przyjemność moderowanie artykułów, to ok, twój precel ma sens, robisz to co Ty lubisz, czyli moderujesz.

A co do "zwolenniczki spamu", to muszę przyznać, że uwielbiam spam, ten zautomatyzowany, i tworzę go z wielką przyjemnością, wykorzystując pomysły cudze i własne. Automatyzacja niektórych upierdliwych czynności daje mi czas, a dużo wolnego czasu, to jest to, co ja lubię.

Pozdr

Aga

Wiesz, i takim sposobem niszczysz swoje miejsce pracy jeśli zajmujesz się pozycjonowaniem - bo nie dajesz nic warościowego a chcesz być wysoko w serpach.

Na Twoim miejscu podchodziłbym bardziej z głową do tematu pozycjonowania. A jak chcesz sobie śmiecić to sobie załóż 100 pp ( idzie założyć około 3 na godzinę ( ręcznie ) i sobie rób śmietnik do woli ;)

Jakby wszystko było takie proste to bym zapuścił addera i dolary liczył. Niestety nie jest ;)

baner_syrop_pio.jpg

... i wszystko jasne.

tomekg - Owszem daję coś wartościowego, strony które pozycjonuję, gdyby nie było na nich treści, którą są zainteresowani żywi ludzie, po co miałabym się nimi zajmować?

A to, w jaki sposób to robię, jest związane z wymogami rynku. Nie czerpię przyjemności z zaśmiecania internetu, ale jeżeli algorytm napisany przez programistów google wymaga ode mnie śmiecenia, muszę śmiecić. A ilość śmieci zależy od mocy słów na które pozycjonuję, a niestety są to dość trudne słowa, więc śmieci też musi być sporo :D

Pozdr

Aga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności