Skocz do zawartości

Jak nie stracić zaindeksowanych

Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem i proszę o radę :)

Planuję zmienić oprogramowanie sklepu internetowego z obecnego (już przestarzałego na zupełnie inne i dużo lepsze).

Problem polega na tym, że obecnie mam zaindeksowane około 139 tys stron (tak działa skrypt sklepu).

Po zmianie będę miał około 350 stron i już.

Jak nie stracić tego co mam ?

Czy jest to w ogóle możliwe ?

Obecny sklep to www.promar.prx.pl

Liczę na pomoc :)

Pozdrawiam,

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ty nie patrz na ilość zaindeksowanych podstron a wykorzystaj to że strona ma już jakąś historie, idź w kierunku poprawienia konwersji i optymalizacji działów a zanim wprowadzisz zmiany przeanalizuj dokładnie keye z jakich trafiają do sklepu ludzie i pod nie zoptymalizuj sklep . Sitem sie nie przejmuj wątpię abyś miał 130K różnych fraz :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Też tak myślę, ale mam obawy co do jednego.

Mam tutaj podlinkowany drugi sklep www.zlewozmywak.pl , który jest na dwa słowa kluczowe (zlewozmywaki i zlewozmywak ) na drugiej (od miesięcy stałej) pozycji.

Boje się co będzie jak odczepię tego linka lub zmniejszy mi się ilość zaindeksowanych stron.

Pozdrawiam,

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

a dlaczego masz go odczepiać ? a jeżeli juz bedziesz musiał to poszukaj witryn gdzie w "zastępstwie" umieścisz linki tylko jak już bedziesz wybierać te strony zastępcze i bedą o innej tematyce to zwróc uwage aby miały staż podobny lub większy i jeżeli nietematyczne to aby miały więcej BL.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Odczepiać nie muszę, obydwa są moje :)

Ale drastycznie zmniejszy się ilość zaindeksowanych stron po zmianie oprogramowania.

Projekt sklepu jest tu :

www.kqs.promar.prx.pl - zapraszam :)

Czy to nie wpłynie znacząco na mój "główny" sklep (Zlewozmywak PL) ?

Pozdrawiam,

przyjazne urle (mod_rewrite) dynamiczne meta to podstawa w tej nówce !

zmniejszenie sie site nie powinno drastycznie wpłynąć bo i tak "moc" miało góra kilkadziesiąt podstron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności