Skocz do zawartości

[TradeDoubler] Wątpliwości odnośnie prowizji

BukMarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dotychczas zarabiałem w wielu programach partnerskich, lecz

TradeDoubler jest u mnie nowością. Zarejestrowałem witrynę

w TD, został zaakceptowany, wszystko w porządku.

Problem pojawił się w kwestii prowizji.

Uczestniczę jak dotąd w jednym z dostępnych programów.

By sprawdzić działanie mechanizmu prowizyjnego, zachęciłem

znajomego do zakupu promowanego przeze mnie serwisu -

zrobił to przez moją stronę i wszystko standardowo opłacił.

Widziałem wszystko, więc jestem pewny, że prowizja

powinna być naliczona w TD.

Niestety, pomimo dwóch "działań prowizyjnych" na koncie TD

nadal wyświetla mi się "0,00". A powinienem mieć już 2 prowizje.

Może mi to wytłumaczyć? Czy prowizje w TD są zawsze widoczne

natychmiast po zakupie - jeśli są poprawnie naliczone?

A może muszę poczekać jakiś okres, by te prowizje się pokazały?

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam.

Wywiad z UPR

Zapoznaj się, a może zmienisz swoje poglądy...

Skype mi nie wyświetla prowizji. Macie z nim jakieś doświadczenia?

I jak wygląda kwestia aktualizowania stanu konta u innych partnerów?

Możecie podać nazwy i ich solidność?

Planuję rozwinąć się też w innych programach TD, dlatego pytam.

Wywiad z UPR

Już chyba tydzień minął i nadal wyświetla się "0,00" po zalogowaniu.

Czy to norma we wszystkich programach TD? A może tylko niektórych?

Ile zazwyczaj czekacie na prowizję w sytuacji, gdy wiecie o należnej prowizji?

Wywiad z UPR

To nie wina TD, tylko partnerów, które TD ma pod swoimi skrzydłami. Nie ma co sie oszukiwac, TD dalo im mozliwosc ociagania, i oni z tego korzystaja, np. orange.pl płaci z 3-4 miesiecznym opoznieniem.

Za przeproszeniem maja nas w du**e, to ze musimy zaplacic za serwer, za domene itp.

Po roku moga smialo powiedziec, ze najbardziej wiarygodne są: ceneo i pracuj.pl (wyplacaja co miesiac), ostatnio doszedł norwegian, ale niska stawka za klik (5 gr.)

O reszcie programow sie nie wypowiadam, bo albo jest nie warto, albo nie uczestniczylem w nich.

Fidma - moze znajomi mieli wylaczone cookies? Tak tylko spekuluje, bo jest naprawde wiele powodów dlaczego mogloby nie "złapac" Twojego polecenia.

Ale są dwie kwestie - wypłacenie pieniędzy i zaliczenie prowizji na koncie.

Nie mówię o wypłacie, chodzi mi o zwykłe pokazanie zmienionego stanu

konta w okienku widocznym po zalogowaniu.

Czy w tej kwestii też zdarzają się duże opóźnienia?

Mogę czekać tygodniami na pojawienie się nowych sum?

To przecież bez sensu, w erze komputerów tak trudno jest naliczyć

prowizję natychmiast po dokonaniu przez gościa czynności z prowizją dla partnera?

Wywiad z UPR

Prowizja naliczona może zostać nawet później niż po 2 tygodniach. Dzieje się tak aby zapobiedz "odbieraniu' zarobionych prowizji.

Jeżeli ktoś kupi reklamowany przez ciebie towar, opłaci go, otrzyma do domu i nie będzie go reklamował,czyi firma "całkowicie" sprzeda ten towar to prowizja zostanie naliczona. Dopóki firma nie będzie miała pewności, że zarobiła to nie naliczy ci prowizji.

Uroda, makijaż, wizaż - strona o pielęgnacji urody dla kobiet

Kobiece strony- Katalog kobiecych stron

Fidma - moze znajomi mieli wylaczone cookies? Tak tylko spekuluje, bo jest naprawde wiele powodów dlaczego mogloby nie "złapac" Twojego polecenia.

Wszystko było ok, specjalnie tego pilnowałem bo chciałem zrobić testową transakcję jak to będzie wyglądać i lipa.

404.tf

BukMarek - czasami jest tak, ze w danym programie "konczy sie kasa", wszystko jest naliczane, i dopiero jak ureguluja $$ - pojawia sie na Twoim koncie. Niestety nie wiem czy tak jest w skype, ale w innych programach tak wlasnie bylo, nie wiem czy to przypadkiem nie wiazalo sie z "przedpłata" w tych programch, skype tego nie ma.

Ja proponuje zadzwonic do nich i dowiedziec sie u zrodla, pisanie email nie ma sensu, bo nie odpisuja...

Sprzedaż i obsługa

Telefon

+48 22 501 96 46

kontakt

Fidma no to polecieli w kulki, szkoda, przeciez inteligo (PKO) to powazna firma... tak samo jak orange (hehe)

Aaaa i ktos pisal, ze czasami TD czeka specjalnie i nie oplaca, zeby w razie zwrotów... Takie transakcje są w dziale " Transakcje o statusie oczekującym" i oczekuja do oplacenia i potwierdzenia ze strony partnera. Mialem tak w TRAVELPLANET, ktos wykupil wycieczki, i 200 zł wisiało tak przez 3 czy 4 miesiace B)

Z mailami się chyba poprawiło..?

Jeżeli chodzi o Travelplanet to tak jest, w „stan konta” jest widoczna prowizja, mimo iż wisi jeszcze w „Transakcje nie zakwalifikowane do płatności”, jeżeli zostaną odrzucone (mi odrzucili dwie po 2 miesiącach) to pomniejszają też oczywiście kwotę widoczną w „stan konta”

Info TD:

Transakcje ktore Pan widzi w travelplanet sa wszystkimi transakcjami wygenerowanymi na Pana stronie, bez rozbicia na transakcje zaakceptowane i

odrzucone. Klient aanalizuje te lidy i gdy dojdzie do sprzedazy otrzymuje Pan prowizje, gdy nie prowizja jest zmniejszana o ta transakcje. Wszystkie

szczegóły znajdzie Pan w raporcie - DODATKOWE RAPORTY/ANALIZA ZDARZEN.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności