Skocz do zawartości

sposób na filtry

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Zbyt szybki przyrost linków o tym samym anchorze powoduje filtr na dany anchor.

Mam 1 domene: linkuje ją powiedzmy 10 linków dziennie na ten sam anchor - bach wpadam w filtr na ten anchor

Pomyślałem sobie tak: kupie 6 domen, jedną dam główną a 5 pozostałych przekieruje 301 na tą główną.

I teraz bede linkował w sposób następujący:

2 linki dziennie dla domeny .org

2 linki dziennie dla domeny .com.pl

2 linki dziennie dla domeny .net

2 linki dziennie dla domeny .eu

2 linki dziennie dla domeny .com

Wszystkie te domeny przekierowane są na jedną i wydaje mi się (mogę być w błędzie) że ryzyko filtra gwałtownie spada, tylko nie wiem czy linki dla tych domen przejdą automatycznie na domenę główną, powiedzmy .pl

Pozdrawiam i czekam na opinie

Może i się nie znam ale nie zgodzę się z kilkoma wypowiedziami w tym temacie.

1.Jak wraz z przekierowaniem 301 może się przenosić filtr? Przecież jakby tak było to wystarczy że byśmy mieli powiedzmy 10 stron na które jest założony filtr i przekierować je na strony konkurencji z top 10 . I już nie mamy konkurencji :D A co tam - zaszalejmy. Zróbmy przekierowanie ze strony z filtrem na jakiś duży portal - wp.pl albo nawet może na google.pl ? I co przeniesie się filtr? Daje 100 zł jeśli komuś się uda :P Więc dla mnie to bzdura.

2. Skoro uważacie że takie linkowanie nie ma sensu to może ja dam jakiś przykład. Powiedzmy że mamy starą stronę do której dla przykładu prowadzi 200 000 (a co mi tam - 500 000 linków). I po kilku latach zmieniamy nazwę firmy i wykupujemy nową domenę. W takim razie chcemy przekierować ruch ze starej domeny na nową (i nie pisać mi że nie ma to sensu bo to tylko teoretyczne rozważanie:)) Tak więc robimy przekierowanie na nową domenę tych 500 000 linków. I co? Żadna nowa strona nie wytrzymałaby takiej ilości linków naraz. A nasza nie dość że wytrzymała to jeszcze dodatkowo weszła na pozycje starej domeny. I co nie warto? Pamiętać należy tylko o jednym przy takim linkowaniu jakie podaje kolega na górze - żeby nie linkować tych wszystkich stron z tego samego miejsca bo to nie ma sensu. Jesłi jednak linkujesz z różnych miejsc a obawiasz się filtra albo chcesz ukryć linki z zaplecza to jest to idealne rozwiązanie.

...Tak więc robimy przekierowanie na nową domenę tych 500 000 linków. I co? Żadna nowa strona nie wytrzymałaby takiej ilości linków naraz. A nasza nie dość że wytrzymała to jeszcze dodatkowo weszła na pozycje starej domeny. I co nie warto? ...

z doświadczenia wiem że dostaje się filtr w takim momencie, w moim przypadku nie wielki ale jednak

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

leonet najpierw pomyśl...

opisana sytuacja dotyczy domen z filtrem kierujących na nową domenę

przekierowanie domeny z filtrem na domenę ze "stażem" nie rusza jej z miejsca (tutaj role odgrywa kwestia wieku domeny oraz jej stażu)

Tak bardzo nie wierzysz że nie przenosi filtra... to wytłumacz mi dlaczego trzy moje domeny po właśnie takich testach, próbach uratowania od ponad 9 miesięcy nie istnieją w wynikach?

W punkcie drugim dobrze kombinujesz, przekierowując domenę bez filtra na nową domenę po prostu je podmieniamy :rotfl:

jeżeli nie miałeś kontaktu z filtrami to nie wypowiadaj się teoretycznie, zrób wcześniej jakiś test :D

teoretycznie jestem 1 na frazę sex :D , "w oko i ucho" też tylko mam filtr :P

brak sygnatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności