Skocz do zawartości

Który z katalogów stron jest najobszerniejszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko: czy istnieje jakiś ranking najobszerniejszych stron (katalogów) z linkami?

O co mi chodzi...?

Chciałbym wykupic reklame na jednym z takich serwisów. I chciabym, aby ten serwis generował mi jak najwięcej linków do mojej stronki.

www.pneumat.com.pl

W AdWords już jestem.

Chodzi mi o umieszczenie rekalmy w katalogu typu ODI.pl

Dlatego też zastanawiam się, który z katalogów jest najobszerniejszy pod kątem umieszczenia linku (płatna reklama) z krótkim opisem do mojej strony.

Myślę, że do większości niekomercyjnych katalogów wpisałem moją stronkę. Teraz zastanawiam się nad komercją - odpłatnym genenrowaniem linków.

Heniek po prostu

- sprawdź w google funkcją site:

- zobacz daty aktualizacji przynajmniej kilku kopii podstron

- site: nie może być jednak jednak wskaźnikiem klikalności

- napisz do wybranych aby przedstawili Ci kosztorys wraz z ilością odsłon / wizyt

- upewnij sie w którym miejscu będzie umieszczony link

- zerknij czy w wybranych jest podstrona "reklama"

- przed umieszczeniem linku zaopatrz się w statystyki abyś mógł zliczyć ile naprawde weszło i porównać to z ilością odsłon linku

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Dlatego też zastanawiam się, który z katalogów jest najobszerniejszy pod kątem umieszczenia linku (płatna reklama) z krótkim opisem do mojej strony.

1) Każda tego typu reklama będzie sporo droższa i mniej skuteczna niż AdWords/BoksyOnet/BoksyWP.

2) Zastanów się czy chcesz umieścić reklamę czy link (gash, do wszystkich: ROZDZIELCIE WRESZCIE pozycjonowanie od reklamy a w szczególności brandingu). Jeżeli link - nie musi być go nawet widać i powinna Cię obchodzić ilość podstron, linków wychodzących i PR. Jeżeli reklamę klikalną (bannery, skyscrapery, top-layery, pop-upy i wszystko pokrewne) to zapraszam na jakiś mój wykład w PK, gdzie tłumaczę że tego generalnie nie należy stosować. :)

Pozdrawiam, J.

Dzięki za komentaże,

generalnie chodzi mi tylko na umieszczeniu swojego linka na jaknajwiększej ilości stron na innych serwerach.

Obecnie przeglądam oferty na Allegro i szczerze powiedziawszy nie bardzo moge uwierzyć, że za uzyskanie kliku tysięcy linków (bo na każdej podstronie serwisu) zapłacę tylko od 10 zł do 50 zł.

Myslicie, że to jakiś wałek, czy poprostu czegoś tu nie rozumiem... ;) ?

linki z podstron z tej samej domeny mają marginalne znaczenie.

pozwolę sobie nie zgodzić sie z kolegą,

linki z podstron z tego samego serwisu i na tej samej domenie maja znaczenie znacznie większe niz marginalne, kwestia tylko tego jakiego rodzaju i zawartości jest ten serwis

na pewno linki z podstron nie są juz tak wartościowe jakby pochodziły za calkiem innych domen ale moim zdaniem nadal mają duże znaczenie i w dużej ilości moga przynieść całkiem dobry efekt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności