Skocz do zawartości

PRZEKIEROWANIE DOMENY A GOOGLE......

mariuszml

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Zarejestrowałem niedawno nową firmową domenę www.ogrodzenia-elbet.pl i mam pewne związane z nią pytania:

1. Do tej pory korzystałem z innej domeny która jest dość dobrze wypozycjonowana i chcę ją przekierować na tą nową. Jakiego typu przekierowanie najlepiej ustawić aby przeglądarki jak najlepiej pozycjonowały tą nową domenę ? Proste czy maskowane ?

2. Chciałbym zarejestrować starą domenę w narzędziach webmastera w google. Szkopuł w tym, że by można było korzystać z wszystkich opcji, należy przejść weryfikację własności domeny w postaci dodania do strony odpowiedniego wpisu, lub wgrania na serwer pliku weryfikacji. Ta stara domena to www.elbet.xn.pl (darmowa na obcym serwerze) i przy ustawionym przekierowaniu na www.ogrodzenia-elbet.pl nie chce mi google znaleźć pliku weryfikacji ani wpisu w "meta". Da się coś zrobić z tą weryfikacją przy ustawionym przekierowaniu domeny ??

Za pomoc z góry dziękuję

mariuszml

<a href="https://www.ogrodzenia-elbet.pl" target="_blank">www.ogrodzenia-elbet.pl</a>
HTML tu nie działa.

Linki na forum wstawia się tak:

[url=https://www.wp.pl/]Wirtualna Polska[/url]

1. Do tej pory korzystałem z innej domeny która jest dość dobrze wypozycjonowana i chcę ją przekierować na tą nową. Jakiego typu przekierowanie najlepiej ustawić aby przeglądarki jak najlepiej pozycjonowały tą nową domenę ? Proste czy maskowane ?

HTTP 301, a jeżeli nie jest dostępne to 302 lub Meta Refresh. Nie ustawiaj maskowanego, bo Google tego nie obsługuje poprawnie.

2. Chciałbym zarejestrować starą domenę w narzędziach webmastera w google. Szkopuł w tym, że by można było korzystać z wszystkich opcji, należy przejść weryfikację własności domeny w postaci dodania do strony odpowiedniego wpisu, lub wgrania na serwer pliku weryfikacji. Ta stara domena to www.elbet.xn.pl (darmowa na obcym serwerze) i przy ustawionym przekierowaniu na www.ogrodzenia-elbet.pl nie chce mi google znaleźć pliku weryfikacji ani wpisu w "meta". Da się coś zrobić z tą weryfikacją przy ustawionym przekierowaniu domeny ??

Nie da się dodać przekierowania do Webmaster Tools.

Nagłówek zracany z przekierowania domeny wygląda tak:

HTTP/1.1 200 OK

Date: Mon, 17 Sep 2007 19:21:02 GMT

Server: Apache

X-Powered-By: PHP/4.4.7

Set-Cookie: odslony1=1; expires=Tuesday, 18-Sep-07 19:21:02 GMT; domain=elbet.xn.pl

Connection: close

Content-Type: text/html

Nie jest to 301 ani 302 tylko 200.

Jedyna opcja jaką daje darmowy rejestrator to zwykłe przekierowanie z dodatkową funkcją maskowania (przy włączonym maskowaniu w nagłówku wyskakuje 302)

1. po co krzyczysz ????? tak na drugi raz to sobie caps lock wyciągnij z klawiatury.

2. przekierowanie robisz albo w .htaccess albo możesz w index.php... na starej domenie. poszukasz to znajdziesz na forum.

3. w webmaster tools nie zrobisz przekierowania z jednej domeny na drugą.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności