Skocz do zawartości

Mocny link - po czym rozpoznajecie?

yoogii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii jakimi kategoriami się kierujecie przy kupnie linku do swojej strony. Chodzi oczywiście o "mocny link". Nie wiem czy dobrze robię ale mnie osobiście najbardziej interesuje według https://www.linkvendor.com/seo-tools/domain-popularity.html LinkStrenght. Jeżeli jestem w błędzie lub jest coś innego ważniejszego piszcie. Aha no i to, że jak jest tematyczny to lepiej to też wiem :D

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

1. ilość i jakość BL do strony na której znajduje sie link

2. ilość linków wychodzących

3. wiek strony

4. tematyka

5. aktualizacja strony

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

1. ilość i jakość BL do strony na której znajduje sie link

czyli się zapętlamy ? :D

Zapomniałem dodać o tych linkach wychodzących.... Myślę, że rozsądna liczba to max 15-20.

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Ja kieruje się w takiej kolejności:

1) Ilość i jakość BL do strony, jakość tzn - czy to strony wartościowe linkują czy katalogi.

2) Ilość wychodzących

3) Wiek domeny

4) Oryginalność contentu

5) Zaindeksowany Site.pl

6) Czy historia się nie zmieniła i nie jest przerwana w archive.org

7) Page Rank

Mimo że np pkt 6 jest dopiero 6 to jeśli historia jest przerwana to wiek liczę od nieprzerwanej historii.

Myślę, że rozsądna liczba to max 15-20.

Jeśli strona jest mocno podlinkowana i jest w DMOZ i jest to stara domena to nawet 100 linków DUŻO daje.

Oczywiście nieporównywalnie lepsze efekty daje 30 wychodzących. ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• 2 tygodnie później...

Dołaczam się

- wiek domeny

- page rank

- ilość linków wychodzących na stronie

- jeżeli chcemy pozycjonowac się pod google warto sprawdzić czy dana strona na której chcemy zamieścic linkjest zindexowana w google

- no i sama treść strony (stron typu erotyczne, itd na starcie odpadają, no chyba że pozycjonujemy portal erotyczny :)

Dodatkowo pomocne są strony do wyceny linków (chodż róznie opinie są na ten temat) np.

www.linkstore.pl

www.wycena.dumos.pl

itp :P

O cholera Beerbant, nie napisałeś o PR a przecież setki allegrowiczów nie może się mylić.

O cholera zapomniałem dodać, że PR jest wprost proporcjonalnie zależny od ilości i jakości BL :)

@yoogii nie zapętlamy się

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Wg. mnie głównym (nie jedynym) kryterium na mocny link dla danej strony to zgodność tematyczna, 'mówimy' tu oczywiscie o mocy pozycjonerskiej, a nie takiej co np. podnosi PR

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Jeśli strona jest mocno podlinkowana i jest w DMOZ i jest to stara domena to nawet 100 linków DUŻO daje.

Oczywiście nieporównywalnie lepsze efekty daje 30 wychodzących. ;-)

a propos dmoz to kiedyś się pojawiał w google na 1 miejscu na hasło dmoz, a teraz już nie.

Jak wpisuje się w szukajce dmozowej adres z www to nie znajduje. Przynajmniej w przypadku mojej strony. Bez www znajduje.

eżeli chcemy pozycjonowac się pod google warto sprawdzić czy dana strona na której chcemy zamieścic linkjest zindexowana w google

hheh no fakt i jakby podstawa ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

:D jejku a to potwornie dużo sprawdzania. Ja tam wpisuje frazę która mnie interesuje i jak witryna jest na tą frazę w Google to znaczy, że link będzie OK. A czym wyżej jest tym link z niej bardziej wartościowy. No oczywiście nie ma co kupować linków ze stron które mają wiele linków wychodzących. Rozsądnie to 10 wychodzących z podstrony. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności