Skocz do zawartości

Adwords czy warto ?

Robtru

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiałem sie od jakiegoś czasu czy warto utworzyć kampanie w Adwords i w międzyczasie moja strona znalazła się na wysokim miejscu w wynikach zapytań (regularnie w pierwszej trójce) dla danej frazy. No i tak sobie teraz myślę czy w związku z tak wysoką pozycją strony warto wejść w Adwords?

Jasne że warto,to bardzo ważny czynnik Pr więć z pewnościa wpłynie na poszanowanie Twojej marki.W AdWords płacisz tylko na kliknięcie jesli ustawiasz reklamę na słowa kluczowe lub za 1000 tyś wyświetłen jeśli kierujesz reklamę na witryny,wtedy reklama będzie pojawiał się w zaprzyjażnionych serwisach które korzystają z programu partnerskiego adsense.Zwiększ liczbę słów kluczowych w porównaniu do swojego pozycjonowania a będzie to przynosić naprawdę wymierne zyski.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Warto ;)

Jeden z moich klientów, któremu pozycjonuję stronę, jest na 1 miejscu już od ponad pół roku na kilka fraz.

Równocześnie jest aktywna kampania AdWords z comiesięcznym budżetem 1200 PLN.

Często zdarza się sytuacja że reklama znajduje się bezpośrednio nad wynikami naturalnymi.

Co zyskałem dzięki AdWords:

- Zwiększyłem świadomość marki.

- Zwiększyłem zasięg sprzedaży. (ludzie czasem wpisują "słowo kluczowe miasto" itp. co najciekawsze

takie długie zapytania często skutkują zamówieniem, bardzo ważnym elementem jest również wyświetlanie

reklam w sieci stron z treścią)

- Sprzedaż wzrosła o ok. 30%.

Wszystko zależy od branży i konkurencji, spróbować zawsze możesz tylko zyskać.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności