Skocz do zawartości

Blokada edycji postów

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No właśnie, powinniśmy mieć możliwość edycji postów bo mimo wszystko to my jesteśmy odpowiedzialni za ich treść, ale jak widać PiO chce sobie przywłaszczyć nasze posty.

Teraz wyłączyli nam możliwość edycji a za parę miesięcy zamkną forum, wykopią wszystkie outlinki i ten coraz niższy PR (po updatecie najnowszym wynosi 3) wreszcie podskoczy (a tym samym rzeczywisty pr również). Content jest w miarę unikalny, site duży, ilość BL też niczego sobie. Cóż wygląda na to, że PiO ma ambicję by stać się zapleczówką :)

edit: tak dla zasady edytuję posta B)

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Blokada postów została włączona tylko i wyłącznie dlatego że pewne osoby zmieniały całkowity sens swoich postów i czytając po chwili wątek nie można było nic z niego zrozumieć, posty były ni w pięć ni w dziesięć. Pewne osoby się wybielały i przeinaczały i odwracały kota ogonem, już po paru odpowiedziach. O to właśnie chodziło, blokada nie jest permanentna, sam uważam że to jest bardzo drastyczne podejście do sprawy.

Jestem otwarty na propozycje jak z tym zjawiskiem walczyć.

Dajcie jakieś pomysły.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Proponuje dawać ostrzeżenia dla takich osób a nie stosować odpowiedzialność zbiorową.

Trzy ostrzeżenia i ban

Ewentualnie dać możliwość edycji dla normalnych użytkowników , chciałbym sie zaliczac do tej grupy i miec mozliwośc edycji starych postów :)

Co do sposobów walki:

Proponuje załozyć watek gdzie bedziemy wypisywać na takich delikwentów, admin sobie poczyta, sprawdzi w logach i bedzie wiedział co robić z takimi kwiatkami.

no właśnie bajer polega na tym że jest kłopot z logami a baza danych była by przeogromna gdyby trzymać tam także posty oryginalne i po edycji.... np szooka postów by było ze 3 razy więcej :)

niech tez inni sie wypowiedzą do końca tygodnia coś będzie już wiadomo mam nadzieję.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

a ja tam uwazam nadal że nawet jak autor chce zmienić treść swojego postu i zmienia on ton jego wypowiedzi to powinien mieć taką możliwość. Szczególnie że wcześniej takiego ograniczenia nie było. Zaraz się okaże że za :) ograniczeniem edytowania pójdzie zakaz stopek itp itd. Takie rzeczy to się wprowadza na początku, bądź daje wybór godzisz się na zakaz edytowania to OK, nie godzisz się to kasujemy posty Twoje i możesz pisać na nowo juz z brakiem możliwości edytowania. Bo to ciągle jest dość nie ładne postępowanie - tzn zmiana reguł w czasie gry.

Jimmi ile by nie było więcej nadal nie rozumiem wklejania postów z jakiegoś arch. Jeżeli np. ja jako autor chcę dokonać edycji własnej treści to nie bardzo rozumiem robienie z tego problemu bądź jakieś kopie wiadomości. Skoro autor postu decyduje się na jego edycje to znaczy że chce swój post w takiej a nie innej postaci :).

Forum jak pamiętam powstało z mysla o swobodnej mozliwosci wypowiadania się :) edytowania ITP.

A przy okazji nasuneło mi sie pytanie Jimmi :) jaka jest polityka forum - tzn był jakiś wątek w pogaduszkach - pytam jako admina ;) Czy z Twojego pkt jako admina właścicielem postów jest administracja forum czy user który je pisze, będę wdzieczny za odpowiedz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności