Skocz do zawartości

Sprawdż pozycje i analizuj konkurencje

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

W przyszłym miesiącu udostępnię mój nowy program, którego zadaniem jest sprawdzanie aktualnych pozycji oraz analiza stron konkurencji w rankingu stron pod daną frazą.

Działa to tak:

menadzer.png

W menadżerze fraz dodajemy strony i frazy, które program ma sprawdzać każdorazowo po wciśnięciu odpowiedniego przycisku.

pozycje.png

To jest wynik sprawdzenia przykładowych fraz, które wcześniej zostały zdefiniowane w menadżerze. Program przy łączu 0,5Mbit/s sprawdza jedną frazę w TOP10 w ciągu około 1s.

Oprócz sprawdzania pozycji program potrafi analizować konkurencję.

analiza.png

Narzędzie posiada obecnie tylko podstawowe funkcje, które mi osobiście wystarczały, jednak chce je "uzbroić" we wszystkie bajeru, które Wam pozycjonerom mogą się przydać. Aktualnie program współpracuje tylko z Google ponieważ mi to wystarczało ale nie widzę problemów z dodaniem innych wyszukiwarek.

Mam wiele pomysłów na rozwój programu, ale chciałbym też poznać Wasze.

Narzędzie będzie komercyjne.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wiesz co stary, takie bajery jak alexa rank czy site to widze na u góry w seoquake. Ale prosta i porządna sprawdzara pozycji (konkurecja dla Free Google Monitor) + wp, onet - popieram!

AD. Analizator konkurecji - osobiście nie poskąpiłbym grosza na sprawdzarę linków u siebie na kompie - czyli jakiej są mocy, z jakimi anchorami, ile side-wide, jaki pr etc. - czyli gruntowy anal BL.

To jest wynik sprawdzenia przykładowych fraz, które wcześniej zostały zdefiniowane w menadżerze. Program przy łączu 0,5Mbit/s sprawdza jedną frazę w TOP10 w ciągu około 1s.
I inne skrypt na serwerze sprawdze mi jedną frazę w TOP1000 w ciągu około 1s - 100 razy szybciej :D - sprawdzienie robi się na serwerze - klient tylko otrzyma gotowe wyniki IMHO,

Na pewno jeśli chodzi o komercyjnego!

Mogę wpłacić na coś profesjonalnego - ale to dla mnie powinno być otwarty - niezaleśny od OS i najlepiej na serwerzy / serwerach (moich albo obcych).

osobiście nie poskąpiłbym grosza na sprawdzarę linków u siebie na kompie - czyli jakiej są mocy, z jakimi anchorami, ile side-wide, jaki pr etc. - czyli gruntowy anal BL.
Właśnie pracuje nad czymś takim, tylko lepszym :>
I inne skrypt na serwerze sprawdze mi jedną frazę w TOP1000 w ciągu około 1s - 100 razy szybciej

Pewnie nie wiesz, że wyniki wyszukiwań dla TOP10 a TOP100 są różne. Dlatego pozycje danej frazy sprawdza się po kolei tak jak użytkownik przechodząc z TOP10 do TOP20, następnie TOP30 itd. Napisałem też, że taka jest prędkość na łączu 0,5Mbit, gdyby łącze było 100mbit tak jak masz na serwerze to pewnie sprawdziłoby szybciej. Zresztą program można zminimalizować i będzie pracował w tle. Po godzinie masz 3600 sprawdzonych fraz a wątpię, że ktoś z forum tyle utrzymuje.

sprawdzienie robi się na serwerze - klient tylko otrzyma gotowe wyniki IMHO

Ja i moi klienci nie życzymy sobie, żeby ktoś wiedział pod jakie frazy się pozycjonujemy. Korzystając z serwera jesteś skazany na to, że jego administrator a w przypadku włamu nawet osoby 3cie będą miały dostęp do tych informacji. Program pod windowsa ma właśnie te plusy, że jest prywatny i nikt Ci w Twoje dane nie będzie zaglądać.

Pewnie nie wiesz, że wyniki wyszukiwań dla TOP10 a TOP100 są różne.
Chcesz sugerować, że jestem idio...?

Jeśi jestem zainteresowane TOP frazy sprawdzę po 10, ale jęsli chodzi o kierunku w ktorym strony idą, to chcę wiedzięc czy są na 60 czy 250 czy 450 - i nie powiedz mi, że wtedy po 10 robi sens!

sprawdzienie robi się na serwerze - klient tylko otrzyma gotowe wyniki IMHO
Ja i moi klienci nie życzymy sobie, żeby ktoś wiedział pod jakie frazy się pozycjonujemy.

To żaden argument, jeśli nie udostępnisż kod - bez tego tak TY możesz to wiedzieć!

Chcesz sugerować, że jestem idio...?
Uważam tylko, że "dobrze" sprawdzić nie można po TOP100.
ale jęsli chodzi o kierunku w ktorym strony idą, to chcę wiedzięc czy są na 60 czy 250 czy 450 - i nie powiedz mi, że wtedy po 10 robi sens!

Program zapisuje wyniki monitorowanych fraz do bazy dzięki czemu można będzie porównać to co jest dzisiaj z tym co było jakiś czas temu, dlatego zależy mi na dokładności.

To żaden argument, jeśli nie udostępnisż kod - bez tego tak TY możesz to wiedzieć!

Nie wiem czy wiesz, ale są programy [nawet prosty firewall], które sprawdzają z czym program chce się połączyć, SEO Analizator łączy się tylko z serwerami z których pobiera dane [google, yahoo itp]. Jeśli nie używasz firewalla możesz sprawdzić połączenia wpisując komendę "netstat" w powłoce systemu windows.

Nie naucz mi podstawy - proszę!

Open source - albo nie pisz o zaufanie - bo tak muszimy Ciebie zaufać - może nawet osobisty nie mam problemu z tym - ale jako argument (logicznie) - to dla mnie nie gra!

PS: Ile userów sprawdzą netstats?

I rozumiem, że ten program też działa przez proxy? - Bo w mojego sieci żaden komputer nie ma dostępu do inet poza proxy?

PPS: Bo te logi proxy IMHO są lepsze niż netstat.

Nie naucz mi podstawy - proszę!

Ale nie musisz krzyczeć :)

Open source - albo nie pisz o zaufanie
Porozmawiaj z Microsoftem i wszystkimi komercyjnymi firmami na świecie, jeśli one udostępnią to ja też :)
PS: Ile userów sprawdzą netstats?

Wystarczy, że jeden i napisze gdzieś o tym w necie.

Pewnie nie wiesz, że wyniki wyszukiwań dla TOP10 a TOP100 są różne.

To mnie zaciekawilo. Mowisz serio?

Porównaj 10-tą pozycje strony pod frazę "pozycjonowanie" dla wyników wyświetlanych dla TOP10 i TOP100.

Porównaj 10-tą pozycje strony pod frazę "pozycjonowanie" dla wyników wyświetlanych dla TOP10 i TOP100.

I tu się zgodzę - dla TOP10 co innego i dla TOP100 też co innego.

Chętnie skorzystałbym z programu tylko jedno pytanie :

Czy planujesz zrobienie czegoś takiego jak możliwość tworzenia raportów ?

:) hi sam od pewnego czasu piszę podobny program pod windows, ale oczywiście też nie będzie za free...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja jakoś nie mogłem się do tego typu narzędzi przekonać. Używałem najpierw Free Google monitor potem jeszcze Web CEO. Często zapominałem włączać tego typu programów. Ewentualny wyjazd powodował, że dane już nie były aktualne bo brakowało mi np statystyki sprzed paru dni. Właśnie dla tego stworzyłem monitorpozycji.pl :)

Argumenty o włamaniu i podejrzeniu fraz są bezpodstawne ponieważ na osobisty komputer również można się włamać :) Serwery z założenia są bardziej zabezpieczone niż domowe komputery.

MonitorPozycji.pl - narzędzie SEO, specjalnie dla Ciebie

Ja tam wolał open source :) A i tak czasami używam WebCeo, bo nie ma dobrego open source do sprawdzania pozycji

Choć o gustach sie nie dyskutuje gusta sie ma :)

W kodzie zamkniętym można wpisać praktycznie wszystko :)

w poniedziałki o godzinie 17:35 wyślij do autora programu wszystkie pliki ze słowem hasło :) to że program sie teraz nie łaczy to nie znaczy ze kiedyś nie zacznie :)

Brad Dyskutowanie z użytkownikami którzy chcą inaczej nie ma sensu bo ich siła jest ilość , jak bedziesz miał 10 user-ów

to kazdy bedzie chciał inaczej , i nie da sie pogodzić tego. "Jest tak i koniec, co najwyżej możesz zgłosić sugestie na formularzu http.... "

Komu sie nie podoba moze nie używać, kto umie sobie napisać napisze lepsze :)

A tak przy okazji ?

Znaleźli by sie chętni do pomocy aby napisać programu Open Source do monitorowania pozycji fraz site BL alexa itp ?

Projekt był by na sf.net. W sumie to brakuje mi osoby która znała by trochę wyrażenia regularne w PHP bardziej niż ja i umiała wydłubać ze strony dane do analizy :) mam dużo ciekawych pomysłów :) i kodu tez sporo mam do uwolnienia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności