Skocz do zawartości

Sprawdż pozycje i analizuj konkurencje

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

i kodu tez sporo mam do uwolnienia
Uwolnij go to sam się rozrośnie (o ile będzie przydatny). W tym cała siła Open Source.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy planujesz zrobienie czegoś takiego jak możliwość tworzenia raportów ?
Napisz tylko jak te raporty mają wyglądać i to zrobię.
W kodzie zamkniętym można wpisać praktycznie wszystko

Program jest pisany w komercyjnym środowisku programistycznym zarejestrowanym na moją firmę, klient na życzenie dostaje f-vat. Nie jestem jakiś frankiem z poczty, który może bezkarnie kraść Wasze dane.

Jak dla mnie bardzo ważną opcją byłoby:

- automatyczne sprawdzanie pozycji każdego dnia o ustalonej porze (nie trzeba o tym pamiętać),

- przesłanie takowych raportów każdego dnia na maila (kilka maili - np. również klientom),

- automatyczne zbieranie wszystkich pobrań pozycji i umieszczenie ich w tabelce umożliwiające potem dowolną obróbkę danych z dowolnego okresu czasu (np. średnia pozycja z określonego okresu czasu),

- poglądowy wykres na podstawie danych z określonego okresu czasu.

To tak wymyślone na poczekaniu :)

Ja tam wolał open source :) A i tak czasami używam WebCeo, bo nie ma dobrego open source do sprawdzania pozycji

Czas najwyższy, żeby się coś pojawiło.

w poniedziałki o godzinie 17:35 wyślij do autora programu wszystkie pliki ze słowem hasło :D to że program sie teraz nie łaczy to nie znaczy ze kiedyś nie zacznie :D

Nie przejdzie przez prosty "personal" firewall umożliwiający programowi łączenie się tylko do określonych IP.

Przynajmniej wyświetli ostrzeżenie..

Znaleźli by sie chętni do pomocy aby napisać programu Open Source do monitorowania pozycji fraz site BL alexa itp ?

Znaleźliby się spokojnie ;)

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Właśnie dla tego stworzyłem monitorpozycji.pl :)

Który coś nie bardzo chce działać :

503 Service Unavailable

The server is temporarily busy, try again later!

Co do raportów to mogło by to być np takie zestawienie :

raporty

z możliwością exportu i wysłania na maila

+

ewentualnie to co napisal qazy :D

w poniedziałki o godzinie 17:35 wyślij do autora programu wszystkie pliki ze słowem hasło :) to że program sie teraz nie łaczy to nie znaczy ze kiedyś nie zacznie :D

Nie przejdzie przez prosty "personal" firewall umożliwiający programowi łączenie się tylko do określonych IP.

Przynajmniej wyświetli ostrzeżenie..

Każdej akcji towarzyszy reakcja :D

Jezeli ktoś ma firewall i blokuje wszystko to trzeba użyć tego co nie jest blokowane IE , WMP.

Dlatego jedyny bezpieczny jest ten komputer który jest odcięty od sieci. A wszystkie inne są "prawie bezpieczne"

Co do aplikacji Brad-a to aby jak najwięcej było takich programów. Kazdy ma wtedy coś do wyboru ;)

Pisane w RAD daje to mozliwośc szybkiego napisania ładnej aplikacji , szybkie dodanie np. raportów itp.

Napisanie aplikacji o podobnej funkcjonalności w JS i HTML było by już nie-lada wyzwaniem, co nie znaczy że sie nie da.

Aha ! Bo pojawiło sie w watku że aplikacja jest pisana komercyjnym oprogramowaniem. To nie zmienia faktu że może być open source.

Jest wiele projektów do których zbudowania potrzeba komercyjnych kompilatorów.

qazy, 5il3nt: zrobię wszystko prócz wykresów, które będą dostępne dopiero w przyszłości.

Z założenia pierwsza wersja ma być prosta tak aby każdy bez problemu mógł ją szybko opanować.

Aha ! Bo pojawiło sie w watku że aplikacja jest pisana komercyjnym oprogramowaniem. To nie zmienia faktu że może być open source.

Jest wiele projektów do których zbudowania potrzeba komercyjnych kompilatorów.

Ja mam większe zaufanie do zamkniętego komercyjnego oprogramowania niż open source ponieważ te pierwsze jest pisane przez osoby, które rozwijając program zarabiają na życie i to jest ich celem natomiast ta druga grupa ludzi jest anonimowa i ich cele mogą być różne. To nie problem dopisać do programu z open source złośliwy kod i puścić na net, zanim ktoś kto się zna to wykryje minie sporo czasu. Firma nie może wykręcić takiego numeru bo w przypadku wykrycia [a można wszystko wykryć debugując program np. soft ice'm] zostaje bankrutem.

Ja mam większe zaufanie do zamkniętego komercyjnego oprogramowania niż open source ponieważ te pierwsze jest pisane przez osoby, które rozwijając program zarabiają na życie i to jest ich celem natomiast ta druga grupa ludzi jest anonimowa i ich cele mogą być różne.

Z reguły celem tej drugiej grupy jest stworzenie jak najlepszego softu samo w sobie.

Wydaje mi się, że jest dokładnie na odwrót niż piszesz :)

W firmie oprogramowanie pisze nie wiadomo kto. Nikt ich w dodatku nie kontroluje.

OS piszą konkretne osoby, nie szyldy za którymi ktoś stoi (w tym miesiącu taki zespół, w przyszłym inny).

Wałków w świecie OS było o dwa rzędy wielkości mniej niż w świecie komercyjnego softu.

Po prostu ten kod ciągle przegląda spora grupa osób, która zna się na rzeczy. Ciężko w nim coś zakamuflować.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

W firmie oprogramowanie pisze nie wiadomo kto. Nikt ich w dodatku nie kontroluje.

Nie masz pojęcia jak jest w firmie programistycznej. Każdy programista podpisuje stosowne umowy i jest odpowiedzialny za konkretny kawałek kodu. Do tego całą prace nadzoruje główny programista.

Wiesz kto pisze OS? w większości osoby na utrzymaniu rodziców po szkole, które uczą się programowania, sam tak kiedyś robiłem. Właśnie dlatego zazwyczaj oprogramowanie OS jest do D. Wyjątkami są duże fundacje jak np. mozilla, ale oni mają takie dotacje, że opłaca się nad tym pracować.

zaczynasz źle argumentowac swoją decyzje o tym, że nie udostepnisz kodu jako OS...

powinieneś poprzestac na tym, że to Ty jesteś autorem tego softu i to Ty ustalasz zasady, koniec kropka...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wdawanie sie w dysputy filozoficzne raczej nie ma sensu :D ale co mi tam ....

Brad - próbujesz wymysleć wytłumaczenie dla faktu że chcesz napisać program i zarobić pieniądze ;) Tylko jakoś tak dziwnie to argumentujesz i generalizujesz. Mnie nie interesuje kto pisze projekty OS póki sa bezpieczne i działają. A niech to bedzie sobie nawet 6 latek co siusia do nocnika. To nie ma znaczenia. OS jest potrzebny aby była równowaga jak Dobro-Zło Biały-Czarny. Zresztą teraz to trudno żyć bez OS bo na każdym kroku.

Co do osób które pisza zawodowo programy to też zapewniam ze jakośc nie jest zależna od $$$ ale od ludzi , czesto firmy (nawet te największe w Polsce) zatrudniają programistów bez doświadczenia zaraz po szkole którzy nic nie umieją. POtem jak ktoś sie nie sprawdzi jako programista idzie na analityka :) Żeby siać jeszcze większy zament :) . Z osób które biorą aktywny udział w projektach OS to znam raczej profesorów dla których jest to forma wyszalenia sie :)

p.s. ja piszę bo lubię :D

zaczynasz źle argumentowac swoją decyzje o tym, że nie udostepnisz kodu jako OS...

powinieneś poprzestac na tym, że to Ty jesteś autorem tego softu i to Ty ustalasz zasady, koniec kropka...

Wyrażam swoje opinie... zresztą nie od dziś na tym forum.
Brad - próbujesz wymysleć wytłumaczenie dla faktu że chcesz napisać program i zarobić pieniądze

Wytłumaczenie? przecież to oczywiste, że celem przedsiębiorstwa jest uzyskiwanie dochodów. Wdaje się w dyskusję bo mam dany pogląd na tą sprawę a nie dlatego, że chcę sprzedać program, ten soft jest pisany z myślą o krajach zachodnich i USA, tutaj to możemy sobie podyskutować o jego rozwoju a jak komuś się spodoba to sobie kupi. Jak tak lubicie OS to wsiadajcie na linuxa, tam prawie każdy soft jest otwarty.

taki mały OT co do OS, Brad każdy może sobie modyfikować soft, ale nikt nie wrzuci tych modyfikacji na stronę projektu jeśli nie zostaną one zweryfikowane - mowię tu o konkretnym sofcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności