Skocz do zawartości

Podpięcie nowej strony pod starą domene=strata pozycji ?

zarzyc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowy na forum, buduje po woli sklep internetowy.

Mam kilka pytań na które nie znajduję odpowiedzi.

O to moje rozkminki:

Posiadamy sklep www.instalpiast.pl

Zmieniliśmy oprogramowanie sklepu i nowy powstaje www.instalpiast.civ.pl

Jest to tymczasowa domena ( taka na czas skopiowanie produktów, optymalizacji grafiki itp. )

Domena docelowa ".pl" jest już w jakimś stopniu wypromowana/wypozycjonowana.

Czy podpinając nowy sklep pod domene na której jest dotychczasowy sklep ".pl" stracę pozycję w wyszukiwarkach ???

Czy jest jakiś sposób na minimalizację strat ?

Czy powinienem zgłosić do wyszukiwarek stronę tymczasową "civ.pl" ? Czy to coś da skoro ma być później podpięta pod ".pl"

W nowym sklepie używam oprogramowania KQS store który to posiada pozycjonowanie - słowa klucze dla każdego produktu meta tagi dla kategorii, podkategorii itp. Czy ktoś miał styczność z tym oprogramowaniem ? Jak byście ocenili jego system pozycjonowania ?

Dziękuję i pozdrawiam

Piotrek Zarzycki

:)

Czy podpinając nowy sklep pod domene na której jest dotychczasowy sklep ".pl" stracę pozycję w wyszukiwarkach ???

Zależy jak jest pozycjonowana. Jesli poprzez optymalizację poszczególnych podston na konkretne produkty to po zmianie linków stracisz. Jesli natomiast pozycjonowana jest domena (strona główna) to nie powinno to mieć dużego wpływu. No chyba że coś totalnie skopiecie.

Czy jest jakiś sposób na minimalizację strat ?

Zrobić bardziej zoptymalizowany sklep niż poprzedni.

Czy powinienem zgłosić do wyszukiwarek stronę tymczasową "civ.pl" ? Czy to coś da skoro ma być później podpięta pod ".pl"

Ja bym nie zgłaszał. Może podpaść pod duplicate. Celowo piszę "może" ponieważ jeszcze nigdy tego nie zauważyłem. Ale lepiej uważać.

W nowym sklepie używam oprogramowania KQS store który to posiada pozycjonowanie - słowa klucze dla każdego produktu meta tagi dla kategorii, podkategorii itp. Czy ktoś miał styczność z tym oprogramowaniem ? Jak byście ocenili jego system pozycjonowania ?

Nie miałem doczynienia z tym sklepem, ale z tego co piszesz to przydałyby się jeszcze przyjazne linki i powinno wystarczyć.

Pozdrawiam

Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności